Idag skulle Violen från Flen bli mörkrädd


INVANDRING. Flen – Sörmlands hjärta, har knappt 7000 invånare i tätorten och drygt 16.000 i kommunen. I höstas slopade Flens kommun avgiften för kulturskolan i ett försök att få in fler barn från familjer med dålig ekonomi. Nu har ansökningarna från barn med utländsk bakgrund närapå fördubblats. – Det gläder mig så för att jag känner att jag kan nå ut till så många fler, säger flöjtpedagogen Tina Rydholm.

Carin Schennings, Violen från Flen skulle bli mörkrädd om hon gick ut i Flen idag.

Kulturskolan i Flen var inte nöjda med att det bara var runt 20 procent av eleverna som hade utländsk bakgrund, när motsvarande siffra hos kommuninvånarna i stort är 40 procent, skriver SVT.

Nu har kulturskolan fått ett uppsving och över hundra elever står i kö. Och 40 procent av ansökningarna står barn med utländsk bakgrund för.

Samtidigt som Kulturskolan får mer skattepengar för öka andelen invandrare, har samma förvaltning precis sparkat 30 personer för att rädda budgeten, rapporterar SVT.

Flens Kulturskola bedriver undervisning inom kulturella uttryck till exempel musik, dans och drama. Undervisningen sker vanligtvis på barnens fria tid i kulturskolans lokaler på Bildningscentrum Stenhammar eller i samband med elevens skoldag på respektive grundskola.

Från och med augusti 2020 är Flens Kulturskola avgiftsfri. Det betyder att den tidigare kursavgiften är borttagen.

-Pettersson säger att det är bra att ungarna har något att göra, men måste allt kosta. Vad är det för fel på spontanfotboll, brännboll, kurragömma och andra lekar på gårdar och torg.

Jag kan ha fel men undrar om det är riktigt att skattebetalarna står för barnens nöjen samtidigt som det sparas på personalen i skolan?

Flen styrs av S, V och MP.

Violen från Flen är död men lever ändå

Om Flen på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Idag skulle Violen från Flen bli mörkrädd

 • Invandrare1957

  Jag älskar sådana här små byhålor som Flen. Åttiotalet när jag körde lastbil så leverera man mycket till Flen, det fanns mycket industrier där Volvo GB o Frasi och mycket annat. Sen kom ju den svenska framtiden invandrarverket skulle dit. Man såg en förändring ganska snart. Slutet på nittiotalet flyttade hustruns moster dit. Det var Flen men ändå inte Flen. Jag måste nog säga set ändå. Arbetslinjens Sverige har förstört landet när människor inte skulle ha ansvar för att föra livet vidare i Sverige. Utan bara arbete o göra karriär i egoismen så gick det åt helvete det blev minskning av befolkningen. Och ökningen skulle skötas med invandring utan att förklaras för medborgarna. Vad fan är kulturskolan egentligen. Ingenting som invandrarkulturer vill ha sina barn på och riskera att dom försvenskas. Har kulturskolan i Flen haft den ökningen. Så har dom nog sparkat dom svenska lärarna. Och tagit dit invandrare som lär ut hur man spelar på invandrar instrument. Och håller på sin kultur. Sen börjar grupperna bråka med varandra. Om vem som styr kulturskolan. Där sitter en etniskt svensk kvinna som chef utbildad i fackföreningar eller 68 vänstern med en lön på 50-100000kr i månaden så politikerna vet att det går till som sossarna vill. Sverige är kört. Kommer bara att sitta en grupp finare svenskar som styr med järnhand. Tills största invandrargruppen tar över och kastar ut finsvenskarna. Så gick det för ett vackert land med ett snällt folk. Det blir som Music berättade när dom flydde från dom gamla jugoslav länderna han kristen o hon muslim. Militären kom hem till dom en dag. Och sa har ni inte lämnat det kl16 så skjuter vi er. Dom flydde hela familjen det dom fick med sig var 25 dollar i trosorna på hustrun. Sen kom dom till Nynäshamn Där hans syrra bodde. På ett halvår lärde han sig svenska så han kunde ta körkort lastbil och började jobba direkt. Han var åkare om det var i Bosnien. En riktigt trevlig man. Det här är vad ni eller era barnbarn har att vänta er om ni inte börjar kämpa. Vilken idiot han är Invandrare1957 det här kommer inte att hända oss. Vi är snälla mot invandrarna. Jooo hejsan.

  Gilla

 • Rädd

  Personalen i skolan räcker till, Britt – Marie 45 får anstränga sig lite mer.

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Fast…. varför hoppar du på folk som heter just Britt-Marie? Finns ingen i flen som heter så och är 45…faktiskt…

   Gilla

 • Anders

  Finns det ingen skytteklubb eller fäktningsförening så de får lära sig något de har glädje av längre fram i livet .

  Gilla

 • grebom5

  Vi får väl hoppas att de håller särskilda klasser för flickor och pojkar och att de inte undervisar på arabiska eller några andra främmande språk.

  För övrigt så har stridsvagnen/romersk officer Centurion berättat vad vi gjorde som växte upp på 30-40-talet tilläggas bör att vintertid fick vi för hand skotta oss en plats för bandy på någon igenfrusen tjärn.

  Utomhusaktivitet var nyttigt och det kostade inget mer än lite slit och släp en bra fostran för det väntande arbetslivet.

  Då fanns inget annat än pojkar & flickor inga bokstavskombinationer alla som kunde fick vara med….

  Gilla

  • den fete

   ja det är intressant nu är det upp till bevis jag förväntar mig att medelbetyget cirka 4.5 om det inte gör det finns det all anledning att skolverket stänger skolan helt enkelt för inkopitens som förälder skall man kräva en anständig utbildning .. alltså inte såssisk riktig där ingen kan läsa och skriva. utan har man betalat för en utbildning så skall den levereras .
   anars är det bara att stänga skolan

   o ja gillar denna gamla filmen hets

   Gilla

   • Jenny Ek (wadyr)

    @den fete… medelbetyg 4.5?? Hur omvandlar du det till dagens betygsystem? Mina barn får betyg från A till F i nutida skola…( fast just MINA barn får såklart inte F 😉)

    Gilla

 • centurion

  När gubben var en liten parvel så visste vi knappt vad kommunen var för något. Att be någon myndighet om hjälp med våra projekt fanns ju bara inte. För det var nämligen så att VÄGEN TILL MÅLET VAR MER VÄRT ÄN MÅLET I SIG. Vi byggde kojor i skogen, vi klättrade i trän, vi röjde sly i nån bortglömd skogsdunge för att fixa en liten fotbollsplan, vi spelade brännboll, vi lekte röda och vita rosen, sanning och konke, vi byggde lådbilar, vi åkte kälke, skidor, spark och skridskor, vi gick ärenden åt gamla tanter, vi delade ut tidningar, rensade ogräs, pallade äpplen, trimmade moppar, pussade tjejer och förberedde oss för framtiden.
  Men inte f-n gick vi till kommunen och gnällde. Då hade vi ju missat hela äventyret.

  Gillad av 3 personer

 • Kent

  Det verkar som det är mest maskrosor i Flen idag som det är i övriga orter i Sverige av idag.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: