Välkommen till Sverige


INSÄNDARE. -Pettersson fick ett mejl från en svensk bloggläsare i det stora landet i väster. Han har översatt några rader om invandring till USA som han tyckte passade lika bra på Sverige.

Foto av Oliver Schmid pu00e5 Pexels.com

Du kom hit från ditt land för att du inte tyckte om vad som pågick där, men nu vill du ändra saker här, så att det skall bli som i det land du kom ifrån.

Vi är inte rasister, och vi har inga fobier, samt vi är inte din motståndare, tvärtom.

Vi tycker om hur det är här, och de flesta av oss kom hit, därför att det inte var som i andra länder.

Du är hjärtligt välkommen hit, men sluta att försöka ändra saker, så det skall bli här, som det är i landet du flydde ifrån.

Om du vill att Sverige skall bli som det land du kom ifrån, skulle du först och främst inte ha lämnat ditt land för att komma hit.

Du är välkommen att lämna Sverige och återvända till ditt land så fort som möjligt.

Översättare: Per von Scheele

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Välkommen till Sverige

 • Svensk lösen

  @Bosse S

  Jag är intresserad av den skånska flaggans historia. Särskilt som Riksarkivet använder beteckningen ohistorisk och nytt påfund. T ex hur gammal är den skånska flaggan? Enl. det iofs tvivelaktiga Wikipedia anse historikern Martin Weibull ligga bakom skapandet av flaggan, enl andra källor är det Sten Broman. Verkar i alla fall vara ett ganska nytt påfund som Riksarkivet skriver?

  Gilla

 • ruben

  Bra text. Jag tror det stämmer in på de flesta västliga demokratier. Men enligt nuvarande regering ska vi acceptera en invandringstakt, som är emot alla mänskliga instinkter och allt förnuft. Jag vill inte höra igen att de inte såg det komma. Dags att snegla på Danmarks åtgärder!

  Gilla

 • Per von Scheele

  Excellent!

  Sent from my iPhone

  >

  Gilla

 • Svensk lösen

  Mycket bra text! Men den fotot på den vederstyggliga fimpeln hade jag helst sluppit se.
  Citat från riksarkivets text om den svenska vimpeln:”När vimpeln är hissad ska det blåa fältet vara uppåt. En så kallad korsvimpel är inte godkänd och är även historiskt felaktig – avstå från användning.”

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   På min ”flaggstång” vajar endast röd och gul flagga. Är det också fel?

   Gilla

   • Svensk lösen

    Många skåningar tar avstånd från den svenska nationen och vill hellre höra till Danmark. Det demonstreras ibland med att hissa den flagga du beskriver. Följ länken till Riksarkivet och läs särskilt sista stycket.
    https://riksarkivet.se/flaggning-med-andra-an-nationsflaggor

    Gilla

   • Jenny Ek (wadyr)

    😂😂😂 jadu…du har så rätt i det du säger… tyvärr tror jag inte danmark vill ha oss längre för sverige har förstört såå fruktansvärt. Och riksarkivet kan få komma hit och äta upp min flagga om de inte vill att jag ska använda den 😉

    Gilla

   • Bosse S

    Skånska flaggan har en egen historia och den är skånsk och inte dansk. Danska flaggan är ju röd och vit och det är väl den som skulle hissas om man öppet sympatiserar med Danmark.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: