Regeringen ska ”röka ut” brotten från välfärdssystemen

ASSISTANSBEDRÄGERIER. Hösten 2014 vann socialdemokraterna valet och bildade regering med hjälp av miljöpartiet. Ett av deras många vallöften var att stoppa den grova brottsligheten. Idag 6 år och 8 månader senare meddelar regeringen att man tillsätter en utredning om hur arbetet med att bekämpa organiserad brottslighet mot välfärdssystemen ska stärkas, meddelar socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) på en pressträff.

– Det här är en del av regeringens arbete för att röka ut den organiserade brottsligheten från våra trygghetssystem, säger Shekarabi.

Utredningen ska bland annat lämna förslag på hur ansvar och befogenheter ska flyttas över från brottsutredande myndigheter till de utbetalande myndigheterna, som Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, CSN, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen.

Utredare blir Shekarabis landsman kriminologen Amir Rostami, som säger att han ser fram emot att ”kavla upp ärmarna” för att minska de felaktiga utbetalningarna. De felaktiga utbetalningarna har uppskattats till mellan 11 och 27 miljarder kronor.

-Pettersson har skrivit om ett av de stora problemen, assistansbedrägerier, i över tio år och ska vi tro på regeringens siffor har hundratals miljarder stulits från Sveriges skattebetalare under den tiden.

Jag säger inte att det bara är invandrare som ägnar sig åt denna typ av brottslighet, men det är mest människor med bakgrund i Mellanöstern som åker fast och döms när det är organiserat i stor skala…

Om assistansbedrägerier på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Regeringen ska ”röka ut” brotten från välfärdssystemen

  1. Det är som att sätta räven att vakta hönshuset
    Shekarabi vars karriär började med att lura till sig pengar

  2. Brotten är egentligen självförvållade, eftersom myndigheterna läcker som såll och ingen verkar vara intresserad av att täta läckorna, när det är betydligt enklare att bara höja skatterna. Svensk välfärd är som ett smörgåsbord för den organiserade brottsligheten.

  3. Stärkas för vem ???
    Verkar väl rätt starkt för deras väljare. Ser ut att leva gott .

  4. OJ!! ännu en utredning!! vad sägs om att agera i stället åk över till Danmark och Carbonkopiera deras åtgärde i S dom sitter på lösningen som ni blint famlar efter.. börja Agera istället för utred kan väl inte vara svårt att se hur det barkar åt helvete med vårt land sen 30 år minst tillbaka

    Stäng gränsen på riktigt anställ Tullare med befogenheter kan man anställa väkatre som skall gör enkla polissysslor kan man anställa tllare som gör samma sak folk kommer snart inte ha råd med försäkringar om inte stölder bränder inbrott mm stoppas

Kommentera