Regeringen ska ”röka ut” brotten från välfärdssystemen


ASSISTANSBEDRÄGERIER. Hösten 2014 vann socialdemokraterna valet och bildade regering med hjälp av miljöpartiet. Ett av deras många vallöften var att stoppa den grova brottsligheten. Idag 6 år och 8 månader senare meddelar regeringen att man tillsätter en utredning om hur arbetet med att bekämpa organiserad brottslighet mot välfärdssystemen ska stärkas, meddelar socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) på en pressträff.

– Det här är en del av regeringens arbete för att röka ut den organiserade brottsligheten från våra trygghetssystem, säger Shekarabi.

Utredningen ska bland annat lämna förslag på hur ansvar och befogenheter ska flyttas över från brottsutredande myndigheter till de utbetalande myndigheterna, som Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, CSN, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen.

Utredare blir Shekarabis landsman kriminologen Amir Rostami, som säger att han ser fram emot att ”kavla upp ärmarna” för att minska de felaktiga utbetalningarna. De felaktiga utbetalningarna har uppskattats till mellan 11 och 27 miljarder kronor.

-Pettersson har skrivit om ett av de stora problemen, assistansbedrägerier, i över tio år och ska vi tro på regeringens siffor har hundratals miljarder stulits från Sveriges skattebetalare under den tiden.

Jag säger inte att det bara är invandrare som ägnar sig åt denna typ av brottslighet, men det är mest människor med bakgrund i Mellanöstern som åker fast och döms när det är organiserat i stor skala…

Om assistansbedrägerier på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Regeringen ska ”röka ut” brotten från välfärdssystemen

 • Rädd

  Vi(Sverige) har varit för blåögda, trodde att alla var lika oss.

  Gilla

 • G Nordström

  Det är som att sätta räven att vakta hönshuset
  Shekarabi vars karriär började med att lura till sig pengar

  Gilla

 • centurion

  Brotten är egentligen självförvållade, eftersom myndigheterna läcker som såll och ingen verkar vara intresserad av att täta läckorna, när det är betydligt enklare att bara höja skatterna. Svensk välfärd är som ett smörgåsbord för den organiserade brottsligheten.

  Gilla

 • Anderssonskan

  Stärkas för vem ???
  Verkar väl rätt starkt för deras väljare. Ser ut att leva gott .

  Gilla

 • folksam2010

  OJ!! ännu en utredning!! vad sägs om att agera i stället åk över till Danmark och Carbonkopiera deras åtgärde i S dom sitter på lösningen som ni blint famlar efter.. börja Agera istället för utred kan väl inte vara svårt att se hur det barkar åt helvete med vårt land sen 30 år minst tillbaka

  Stäng gränsen på riktigt anställ Tullare med befogenheter kan man anställa väkatre som skall gör enkla polissysslor kan man anställa tllare som gör samma sak folk kommer snart inte ha råd med försäkringar om inte stölder bränder inbrott mm stoppas

  Gilla

 • Kent

  Lycka till det kommer säkert miljösekten att stoppa.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: