Dagens tankeställare 2


INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens Tankeställare 2.

Det är konstigt hur vi förmodas hela tiden vara rädda och ängsliga. Säkerhet hit och hälsosamhet dit. Media trumfar jämt på med alla möjliga hotbilder. Än är det klimatet, än corona. Och däremellan rapporteras om livsfarlig kost som måste ersättas med blomkål och selleri, experter rådgör om hur man går på promenad eller på toaletten på ett hälsofrämjande sätt. Det är som vi hela tiden levde vid avgrundens brant, och utan myndigheters förmynderi eller experters råd klarar mannen på gatan inte av sin vardag.

Rune Holmström


6 responses to “Dagens tankeställare 2

 • ruben

  Träffande analys tycker jag. Kan det bero på att för många myndighetspersoner har för mycket tid över och skulle känna sig onyttiga annars? Jag misstänker att det är stora variationer mellan lyxtillvaro ( hög lön och låg arbetsbelastning ) och överutnyttjande ( låg lön och hög arbetsbelastning ) inom olika myndigheter.

  Gilla

 • nilscobra

  ”Media trumfar jämt på med alla möjliga hotbilder.”

  Ja, men man varnar aldrig för den kostsamma och destruktiva massinvandringen. Märkligt.

  Gilla

 • Invandrare1957

  Snacka om effektiv kombo. Politikerna bygger upp hat. Media bygger upp rädsla. Men Sverige är underbart vackert i vårgrönskan. Det är det enda positiva i det här landet.

  Gilla

 • Wiking Stone

  Var inte rädda sa Jesus! Det Jesus menade var demonerna. Dem skrämmer oss hela tiden med ångest, rädsla och depression. Den före detta millitären Hagenbo har beskrivit detta i flera youtube klipp och på sin blogg. Han säger också att sosseadeln är demonkontrollerad. Men få verkar ta det på allvar, för allt måste i modern tid enbart förklaras rationellt och vetenskapligt. Detta är ett problem!!

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Ja, det är ju märkligt att man i massmedia aldrig får läsa om tex hur man sköter sin trädgård på bästa sätt eller hur man ska göra för att njuta av vädret. Alltid bara massa domedagsproblem… imorgon ska jag gå ut och lukta på blommorna 😉

  Gilla

 • Rädd

  Det är inget förmynderi, utan goda råd, följ dem eller låt bli.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: