Inga fel begångna med Vetlanda-afghanen

INVANDRING & BROTTSLIGHET. Rättegången mot afghanen Tamim Sultani som försökte mörda sju män med kniv på öppen gata i Vetlanda pågår. Herr Sultani är analfabet eller näst intill men har fått uppehållstillstånd för att studera som gick ut i november 2020.

Varken Socialförvaltningen i Vetlanda eller Region Jönköpings län har hittat brister i sitt agerande kring den man som åtalats för sju mordförsök, efter knivattackerna där i början av mars. Det framgår av deras interna analyser.

Tamim Sultani, är asylsökande från Afghanistan, han hade tät kontakt med socialtjänsten, och fick också hjälp med att komma till psykiatrin där vård var aktuellt.

”Våldsdåd är alltid svåra att förutse”, säger chefsläkaren Elin Fröding om mannens kontakt med psykiatrin och vården på akuten, som han fick efter att ha skurit sig i handleden.

-Pettersson säger att systemet verkar gjort för att ingen, någonsin ska ha ansvar för något.

  • Tamim Sultani skulle aldrig ha varit i Sverige. När han sökte asyl i Sverige 2016 kom inte direkt från Afghanistan utan hade året innan sökt asyl i Norge. Där uppgav han sig dessutom vara född 1988 och inte 1999 som han angav för Migrationsverket i Sverige som senare beviljade honom ett tidsbegränsat uppehållstillstånd,
  • Tamim Sultani hade begått brott men var ändå kvar i landet.
  • Tamim Sultani har bror som har familj med barn i Kabul. Afghanistan och elever ett bra liv. Tamim borde sakna asylskäl.
  • Tamim Sultani hade frågat socialen om hjälp till hemresa men nekats.
  • Om Tamim Sultani på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Inga fel begångna med Vetlanda-afghanen

  1. ansvaret ligger på regeringen .alltså altså s och mp tveksamt om c kan lastas men det är det parti som låter det ske. det borde vara lämpligt att åtala regeringen . antal sjutningar och sprängningarna i Sverige är fler än i dom ockuperar ländena undet ww2 ..
    denna regering borde åtslas för förräderi det gåt inte att sätta en stat i denna pikära sitvation..trots man försöker med putin så går det inte bombflygen kommer innan

  2. Att de lokala eller regionala myndigheterna ej gjort något fel håller jag för troligt, felet ligger i Fjollträsk och hos Migrationsverket.
    De s. k. barnen från Iran/Afghanistan hade inga skäl till att få komma in och bli söndercurlade i Sverige.

  3. Ingen har hittat brister i sitt agerande kring den man som åtalats för 7 mordförsök.

    F.d. SVT-programledaren Chris Forsne talar om bilden av vår godhet, om den politiska adeln och godhetsadeln,(Swebbtv’s Mikael Willgert intervjuar).

    Tiotusentals, kanske hundratusentals politiker och tjänstemän får sin försörjning genom att ingå i de socialdemokratiska nätverken. (Exempelvis Anne Ramberg som med S- juristnätverken Hilda och Ruben, visar hur viktigt det är att stå ideologiskt nära socialdemokratin för att bli befordrad).

    https://swebbtv.se/w/13dfd1c9-f318-48cf-b7ac-b158a807402c

  4. Nu tycker jag vi ställer oss upp och hurrar för Annie Lööf och hennes bidrag till den Svenska tryggheten .

  5. Det största fel som gjorts är att man inte sköt ihjäl honom som man hade gjort i många andra länder.

  6. Med allt som har hänt och nu händer i landet näst intill varje dag så hoppas jag innerligt att jag får uppleva dagen när korrupta politiker, politruker, statsbyråkrater och mediafolk ställs inför rätta åtalade för landsförräderi.

  7. Helt riktigt Pettersson. Vi har numera en myndighetsstruktur inom flera områden som medvetet byggts upp så att ansvaret suddats ut. Det är en politikersjuka som spridit sig som en löpeld i tjänstemannanivåerna.

    Det var (är) väl symtomatiskt att det stod (står) fyra till fem myndighetsföreträdare på scen och pratar corona. MSB skickade t o m vid vissa tillfällen in en inhyrd konsult att föra deras talan.

    ”Vad fan får man för pengarna”

Kommentera