Afrikansk metod mot covid-19


INSÄNDARE. Till Per Olsson Fridh, Mp och på något konstigt sätt biståndsminister i den ”demokratiskt” tillsatta regeringen. I tre afrikanska länder, Tanzania, Burundi och Eritrea har regeringarna självmant valt att inte köpa in något vaccin alls och det förmodligen för att det inte finns ekonomiska möjligheter till detta.

Sandor Herold.

Tanzanias hälsominister har tidigare deklarerat att landet är fri från smitta och därför tackat nej till att köpa in vaccin.

Så sent som i februari rekommenderade denna hälsominister ingefära och lök som botemedel mot covid – 19 och eftersom landet tydligen är fritt från smitta så måste ju denna ingefära och lök metod vara synnerligen effektiv så jag undrar varför man i Sverige inte prövat detta?

Varför har Sverige i onödan spenderat miljoner på att köpa in dyrt vaccin istället för att använda sig av Tanzania – metoden vilket naturligtvis är en säker och beprövad metod eftersom Tanzania är en mycket högt utvecklad nation vars vetenskapsmän många gånger gjort upptäckter som varit mänskligheten till gagn.

Eftersom dessa tre nationer är hårt pressade ekonomiskt så tycker jag att Sverige borde inköpa och både lök och ingefära i stora mängder och skänka detta till dessa nationer.

För att snabbare skydda det svenska folket från denna smitta så borde momsen på lök och ingefära tas bort tillfälligt tills alla i Sverige är vaccinerade.

Som ett erkännande till Tanzanias hälsominister så vill jag förslå att denna man i år tilldelas Nobelpriset i medicin.

För att ytterligare uppmuntra det svenska folket att använda sig av Tanzania metoden så bör man sätta igång med reklaminslag i massmedia och där kunde följande slogan komma till användning, ”Inget bök och stök, kör igång med ingefära och lök”.

Sandor Herold, Malmö


16 responses to “Afrikansk metod mot covid-19

 • Magnus Eriksson

  I en del länder i Afrika tar många människor hydroxichlorochin som förebyggande resp botemedel mot malaria och ivermectin mot parasiter. På köpet får dom också skydd mot Covid-19.

  Gilla

 • Kent

  Ja du Sandor då kan vi äntligen konstatera att Sveriges mångmiljard bistånd till Tanzania har burit frukt.
  De har löst covid19 pandemi för i runda slängar en bit över 100 miljarder. Sverige borde ta åt sig äran och spara in utgifterna för vaccin.
  Kanske en liten hake här Tanzania är rätt så muslimskt så deras vetenskap är fortfarande på Muhammeds århundrade.

  Gillad av 1 person

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vår allas käre Herold är lá änna för go.
  Mer humor i spalterna.
  Vi tackar de tre afrikanska nationerna för deras bidrag.

  Gilla

  • Rädd

   Jaha du tycker att det är roligt med att håna folk som dör av covid.
   Var glad att du bor i ett land som tar hand om sina landsmän. Att vi har vaccin som räddar oss, att vi nu kan gå till affären och handla utan att våra barnbarn måste hjälpa till.
   Så var tacksam istället och gläds inte åt utlänningars hån, om de inte gillar oss svenskar och vårt sätt, har de frihet att åka hem och fortsätta sitt sätt där, men pensionen den lämnar de inte. Det är därför de är här hos oss.

   Gilla

   • ulsansblogg

    Vacciner i all ära men…..
    Nu är det som så att vissa kanske inte inser att Covidvacciner EJ är utprovade fullt ut. Varför ta risken med en spruta ?
    Vi hånar ingen men nuvarande kunskap vad det gäller vaccin mot covid19 kanske inte är bättre än att tro på häxor och troll. Därmed anser vi (ULSANS) att vi står på samma sida som de i respektive länderna där de sköter saken på sitt sätt.
    Vill konstatera att vi på ULSANS bestämt oss för att låta det hela ha sin gång och EJ kommer att ta sprutan. Vi har levt i en region i Spanien där det har varit markanta restriktioner i drygt ett år och vi kommer att fortsätta leva våra liv efter den kunskap vi har inhämtat.. Var och en bör vara sin HERRE över sitt liv och fatta sina egna beslut och därmed inte falla till föga för politikernas beslut som det kanske i nuläget sakna en gedigen grund (Sandor Herold är en försvenskad ungrare med glimten i ögat, mer av hans kaliber som invandrare är vi i behov av vi tråkiga svenskar) Var och en har själv det personliga ansvaret för sitt liv och det bör man inte lämna över till en regering som i ett flertal fall missköter sitt uppdrag.

    Gilla

   • G Nordström

    Nä så är det inte Rädd Enligt Danska Sundhetsstyrelsen så har nu över 4000 vaccinerade person dör i Danmark men bara 2400 ovaccinerade.
    Ljuga om antalet död med covid-19 gör saken inte bättre

    Gilla

   • Pettersson

    Statistik från Danmark

    Covid-19 https://g.co/kgs/KeCe1h

    Gilla

 • Rädd

  Sandor ger aldrig upp. Alltid hånfull, med sina trakiska försök att vara rolig.
  Vi har problem men det är fel sätt att argumentera.
  Covid är ingen lek för oss eller andra.

  Gilla

 • Bo.

  Jag glömde nämna att alla albino-barn från de områden i Afrika, där de riskerar göras häxdoktormedicin av, borde ensamma få asyl i Sverige.

  De kan nog trivas bra i Blekinge, och det rör sig nog bara om mindre än hundra per år.

  Gilla

 • Bo.

  Jag har läst att albiner lever farligt i Tanzania. De rövas bort, slås ihjäl, torkas, mals till pulver och tillverkas medikamenter av.

  Tydligen fanns eller finns särskilda skyddsläger för dessa stackars barn.

  Gilla

  • Tony

   Snart nog kommer det att bli ett helvete att va vit i Sverige
   med, så det är inte bara Tant Zanias barn som får det svårt.

   Gilla

 • pllay

  När etablissemanget i dessa fattiga länder tagit sin del av U-landsbiståndet blir det inte så mycket kvar att köpa vaccin för.
  Lösningen är naturligtvis att vi måste utöka biståndet så de stackars människorna i dessa länder kan köpa dyrt vaccin från våra framgångsrika vaccinföretag, vilket i sin tur gör att dessas aktier stiger än mer och min aktiefond slår nya rekord. MERA BISTÅND!

  Gilla

 • Olof.p

  Jag håller med den gruppen läkare som uttryckta att vaccinering av befolkningen är helt onödig, endast människor i riskgrupper ska vaccineras.
  Vi vanliga kan äta lök och ingefära. Det är synnerligen nyttigt.

  Gillad av 1 person

 • Lisa Magnusson

  Kanske en negerboll 2 ggr. per dag är bra mot convid 19?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: