SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp

HETS MOT FOLKGRUPP. SD-politikern Bertil Malmberg åtalas för hets mot folkgrupp. Bakgrunden är att han under ett regionfullmäktigemöte hävdade att sydsudaneser har lägre intelligensnivå än andra folkgrupper, rapporterar SVT.

Malmberg är SD:s gruppledare i Trosa och ledamoten i Sörmlands regionfullmäktige. I ett reportage i DN i maj beskrev tidningen hur Malmberg genom åren fungerat som en slags ”islamexpert” inom SD:s lokalföreningar, och att turerna kring honom kan komma att visa partiets interna gränsdragning mot rasism.

Malmberg nekar till brott. En utredning om huruvida han ska uteslutas från SD pågår och partiets gruppledare i regionen tar avstånd från uttalandet om folkgruppers intelligens.

-Pettersson hoppas att Malmberg står på sig, det är skillnad på folk och folk, frågan det gäller, om vissa folkgrupper har lägre IQ än andra verkar inte vara aktuell att diskutera, är det missaktning mot folkgrupp att säga sanningen. Jag tvivlar.

Kan Bertil Malmberg hänvisa till modern forskning, alltså inte från socialdemokraternas skallmätningar eller rasbiologiska institutet så bör han gå fri.

Sverigedemokraternas ledning borde ta det lugnt och inte utesluta en gammal trotjänare som säger sanningen.

Om nationers genomsnittliga IQ kan man läsa på länken. Där man man exempelvis se att i Singapore är medel-IQ 108, på Island 101, Sverige 99, Indien 81, Gambia 60.

Om Bertil Malmberg på bloggen…

Hade Olof Palme blivit anmäld för hets mot folkgrupp och ett uteslutningsärende.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp

 1. Utan någon som helst insikt i SD´s partistyrelse kan man ju undra vad som sker med partiet. Klart är ju att de numer framstår som ett annat lite mer pk parti än under åren innan de kom in i riksdagen. Har man bara tagit på sig lite andra kläder eller har man de facto bytt åsikter ?.
  Malmberg har ju rätt. Han har vetenskapen på sin sida. Det är många nu som blivit uteslutna ur SD för att ha torgfört åsikter om invandringen. Men man måste få kalla en spade för en spade, åtminstone om det faktiskt är en spade, utan att riskera att bli utesluten.

  • Makten korrumperar. SD är nästa gäng som får följa med på Bilderberg mötena.

 2. Intelligens bestämmer inte alltid hur värdig en människa är antar jag. Jag har hört talas om vedervärdiga psykopater med hög IQ. Så det är inte garanterat att en människa med hög IQ har fina sociala och allmännyttiga färdigheter men i normalfallen är det nog en fördel kan jag tro. Det är klart man ska få uttala sig om länders IQ om det t.o.m finns internationella tabeller på förmågan att lösa IQ-tester. Att det är, som det är kan ingen göra något åt. Att försöka tysta människor är däremot låg IQ.

 3. Stå på Dig Bertil… att hänvisa till forskningsresultat borde inte leda till HMF. Den lagen har spelat ut sin roll och används numer för att godtyckligt ”sätta dit” vanligt folk med sunt förnuft. När blev en Islamist senast dömd för att hota om död och våldtäkt av halva Din släkt? SD borde stödja Dig och ta striden för Dig… tyvärr ser det ut som att de inte vågar och även jag skäms. Man måste kunna kalla en spade för en spade

 4. Skjutningar klankrig i Hjälbo och sprängnigar mm sen har man åklagare som lägger krut på sånt här trams Svälja mygg och sila kameler var väl inte längesedan åklagare gnällde om hög arbetsbelastning och att dom inte han med satsa på det som ger mest ”pang för pengarna” och då menar jag inte godhetspoäng utan rensa bort slödder från gatorna

 5. James Watson fick Nobelpris för sin medverkan till att DNA-molekylens struktur kunde fastställas, och denne framstående vetenskapsman har framfört följande: “Jag är pessimistisk med tanke på Afrikas utsikter. Alla våra sociala initiativ utgår ifrån att deras intelligens är densamma som vår, samtidigt som alla undersökningar visar att den inte är det. Det finns ingen grund till att tro att den intellektuella förmågan hos folk som har varit geografiskt åtskilda under evolutionen skulle visa sig ha utvecklats identiskt lika.” Detta sagt av en av genetikens förgrundsgestalter, och som dessutom varit ledare för kartläggningen av det mänskliga genomet

  Julia Caesar, citat: ”Ändrad demografi handlar inte om hudfärg. Det handlar om att bryta sönder och byta ut en etniskt homogen befolkning – som de nordiska länderna hade för bara 50 år sedan – mot en genetiskt, kulturellt, socialt och ekonomiskt omstörtande förändring som följer av massinvandring från outvecklade och dysfunktionella låg-IQ-länder.”

  ”Betydelsen av IQ”, av Julia Caesar:
  https://snaphanen.dk/2013/09/01/sondagskronika-betydelsen-av-iq/

  Den vetenskapliga tidskriften Forskning & Framsteg skriver:
  ”Intelligensen sjunker i Skandinavien. Den långa epoken då IQ har stigit i världen utmanas nu av fallande resultat i Skandinavien. Inte mycket per år – men på sikt en kraftig effekt.”

  https://fof.se/tidning/2018/2/artikel/intelligensen-sjunker-i-skandinavien

 6. Ifall dessa ord skulle gått hem hos luspudelmedia, så skulle
  det sagts av en Sosse, det är det som är skillnaden!

 7. Jag känner inte Malmberg, men han verkar ju vara en trevlig man vad jag hört, dock han delar inte SD:s värderingar så därför är det bättre att han går till ett annat parti.

   • Osäker på det, det måste han själv avgöra. Hoppas dock att han hittar ett parti som delar hans offentliga åsikter.

   • Personligen anser jag att SD skall stå upp för Bertil och kämpa med honom. Tror dom vinner på det i det långa loppet då forskningen han relaterar till är vederlagd.

 8. Näringen ens sanningen får komma fram. Då är det jävligt illa. Men svenskar får hånas hur mycket som helst. Det är det mest fantastiska.

   • Sanningen är vad tycker o känner. Det finns bara en sanning och det är din egen. Du har ju bildat dig en uppfattning om någonting och det blir din sanning. För så rädd är du väl inte så du inte vågar bilda dig en uppfattning. För jag ser dig inte som svagbegåvad. Då är det din sanning om du säger den till andra det är upp till dig.

   • Invandrare
    Ja, det är det som är problemet, många förväxlar sina känslor med sanningen.
    Bolsonaro verkar känna att covid inte är farligt, medan jag känner att det är farligt. Det som är sant är att vi båda känner. Dock är våra känslor inte en objektiv utsago vad som i verkligheten är sant.

 9. Det finns väl tabeller som FN gjort över intelligensnivån har jag för mig. Inte hundra men den finns därute

 10. Göran Persson sa en gång : ” Mona Sahlins främsta förmåga är inte tänkandet”. Inte blev han utesluten för det. Calle Bildt har vid flera tillfällen raljerat över undersåtarnas bristande intelligens, jämfört med sin egen. Både Palme, Carlsson och Erlander har uttryckt tacksamhet över att lägre stående kulturer då ännu ej fått fäste i vårt land. Vid mönstringen för militärtjänsten genomgick man IQ-test och högskoleprovet är ju också en form av IQ-test. Men ingen blir väl upprörd för det. Dom som har ett högre IQ har nog mer förstånd än dom som har ett lägre. Tål att tänka på…

 11. Att vissa grupper av människor har lägre IQ behöver inte menas att de är sämre och idioter.

  Lågt IQ kan bero på flera saker som:
  Arvsanlag
  Inavel
  Näringsbrist
  Umgänge
  Ekonomi
  Miljöpåverkan
  Sjukvård
  Utbildning
  Religion
  m.m.

  Det är lika naturligt att vissa grupper har lägre IQ som att det är att vissa grupper har högre IQ.

  ”Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat.”
  // Albert Einstein

  Kommer du fortsätta att rösta på Socialdemokraterna !? 😬

  Bertil Malmberg har rätt, det är det naturliga urvalet.
  Det är lika naturligt som att kenyaner är bra på långlopp och att judar har sinne för affärer.

  Och SD…gör inga snabba beslut, utan stötta era medlemmar och agera för ett demokratiskt och yttrandefritt Sverige.

  Låt Socialdemokraterna fortsätta stå för hyckleri, falskhet, lögnerna och dumheterna.

 12. Helt klart politisk förföljelse liksom mot Peter Lundgren. Vänsterns aktivister inom rättsväsendet ligger bakom. Vid en ny regering måste dessa rensas bort.

  • Efter det blir det ett jätteprojekt att stryka ALLA domar de har varit med och petat i.

 13. Enligt ”IQ and the Wealth of Nations” låg Sverige 2002 på ett genomsnittligt uppmätt IQ på 100, 2006 99 och numera vette fåglarna.

  Nej, det är nog inte de vänsterblivna utan hundratusentals migranter från länder med lägre resultat som sänker uppmätt IQ.

 14. Muslimernas kusingifte kan ha stor påverkan på deras intelligens. Viktigt att regeringen utreder. Kusingifte lika farligt som narkotika.

Kommentera