Tre dödskjutningar på 36 timmar

VÅLDSVÅGEN. En historisk skuld ligger bakom att Sverige ligger i Europatoppen för dödliga skjutningar, enligt inrikesminister Mikael Damberg (S), rapporterade Svenska Dagbladet för en vecka sedan, bakom betalvägg.

Inrikesminister Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

-Pettersson vet inte hur långt tillbaka Damberg menar att den historiska skulden sträcker sig? Om det är till Gustav Vasas 1500-tal eller till den 27 februari 1975 då en enig riksdag under regeringen Palme fattade ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle.

Damberg och S har tillsammans med MP haft makten sedan den 3 oktober 2014 och det är sedan dess det dödliga våldet med skjutvapen har ökat enormt. Jämfört med resten av Europa ligger Sverige i topp när det gäller dödligt skjutvapenvåld. Nu har jag en känsla av att det inte är den historien inrikesministern menar när han påpekade i onsdags förra veckan skjutningarna minskat med 40 procent första kvartalet.

En liten påminnelse om de senaste dygnen:

Statsminister Stefan Löfven (S) och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) är dock tysta över det inbördeskrig som pågår.

Steget Efter

Pettersson ser inte att någon nämner att minst 90 procent av gärningsmännen har utländsk bakgrund och att det urartade riktigt när Stefan Löfven (S) blev statsminister.

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 17 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på c:a 85, det nämner inte S-ministrarna.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Tre dödskjutningar på 36 timmar

 1. Detta är vad svenska folket vill ha. Så måste man tolka att vi har nuvarande s.k regering som låter detta hända i Sverige. 👎👎👎👎

 2. Eftersom jag inte har någon erfarenhet av riksdag eller regering eller ens känner någon som tjänstgör där, så vet jag heller inte hur de resonerar. Men resultatet av deras beslut märker vi alla. Vet inte om det är typiskt för Sverige, men när man ska försöka lösa ett problem så går man inte in på kärnan och försöker avlägsna detta problem. Utan i stället stiftar man lagar som gör inskränkningar för de skötsamma.

  Man kan inte hela tiden stå och klappa sig på magen och säga att man tillför rättsväsendet si och så många miljarder för att de ska bli effektivare.
  Rättsväsendet blir inte effektivare av det, snarare tvärtom så får man bara mer pengar att anställa fler byråkrater. Rättsväsendet behöver bättre verktyg.

  Man kan inte heller tro att man kan få bukt med de gängkriminella genom att ideligen stå och säga att man skärper än den ena lagparagrafen efter den andra, när domstolarna mer och mer ställer orimliga krav på tekniska bevisningar samt när de väl dömer någon så blir det allt för ofta i nederdelen av straffskalan.

  Man måsta börja ställa krav på de kriminella.

 3. Lever landsfadern? Sitter han och knåpar på sitt avskedstal tro? sån tur har man väl inte har inte hört av honom sen kaoset i Eskilstuna eller rättare sagt före det för det som hände i Eskilstuna var han ju oxså frånvarande

 4. En tanke: Stäng och försvara gränsen. Låt självsaneringen pågå ett tag. Sedan lagändring och möjlighet till indraget medborgarskap och därefter utvisning…….även för klanledare Ali Khan

 5. Farligaste av allt är svenskar. Det är alla politiska aktivister som sitter på höga positioner i rättsväsendet och i tjänstemannakåren i kommuner o kyrkan. Det är dom riktigt farliga. Som har största ansvaret varför det har blivit så här. Givetvis politiskt tillsatta.

 6. Skjutningar är ju bara toppen av alla problem som massinvandringen har fört med sig, landet skakas ju dessutom av dagliga bombdåd, knivhuggningar, personrån, våldtäkter, hedersmord plus all övrig tänkbar kriminalitet utförda av kaosgäng och s.k släktnätverk. Det finns ett parti som varnade för utveckligen för 10-15 år sedan och kallades för rasistfascistnazister av PK-sektens hantlangare. Undrar om dessa politiker, politruker, mediaelit och kändiselit någon gång på dygnet kanske ensamma i badrummet tittar sig i spegeln och säger tyst för sig själv ” va fan har vi ställt till med?”. Skulle inte tror det då deras analysförmåga ligger någonstans mellan badboll och fiskmås.

 7. Sverige skulle bli mång kulturellt, och visst blev det så
  också, ett mångkulturellt inferno?
  94 % har utländsk bakgrund, men dom goda kan inte komma
  på någon förklaring varför just Sverige skiljer ut sig från övriga
  länder när det gäller dödligt våld?
  Man måste vara bra dum i huvudet om man tror att det går att
  blanda Medeltid med nutid utan att ställa krav. visa på vad som
  gäller i det land dom kommit till, att det får påföljder om man själv
  leker både domare och bödel. Men vad Svarar Sverige med då?
  Jo hartassen, förminskning av brottet, samt urlöjliga straff!

 8. Wow, Sverige är fantastisk. Vi är snart bäst på det åxå och vinsten kommer senare, låter svetsarlärlingen tillika statsminister i detta degraderade land hälsa🤹‍♀️

 9. Historisk skuld säger Minister Damberg i den skulden ingår han själv med partiet.

 10. Vi skyller på någon annan, säger diktaturkramarna i regeringen. Alla rasistiska strukturer som Reinfeldt påtvingade folket, för att inte säga det stenhårda förtrycket av försvarslösa diverse minoriteter under Bildts år vid makten, och under Ullstens extremhöger folkpartistiska regering var det i det närmaste skottpengar på alla som inte var dragspelsfrälsta och hade knätofsar. Kan det vara Alf Svensson som ska hängas ut som Hin Håle?

  • Alf Svensson (KD-ledare) motionerade flera gånger tidigare i Riksdagen att rituell slakt av nötkreatur (alltså utan bedövning) skulle tillåtas – då han menade att religionsfrihet står över djurskyddslagen.

 11. Sammanställningen här ovan är mycket tydlig beträffande hur dödandet har skenat iväg. Speciellt sen Steffe ”har gjort landet tryggare”. Observera dock att redovisningen endast avser dödliga SKJUTNINGAR. På totalen handlar det om någonstans mellan 90 och 110 mord i snitt de sista 10 åren.
  Fast rekordet har nog ändå regimens hantlangare Tegnell o co. med drygt 14 000 avrättningar på endast 1,5 år…Till Strandhällens stora förtjusning.

Kommentera