Miljöpartiet satte tårtan i halsen om Bromma flygplats

INRIKES. I slutet på april meddelade regeringspartierna, S och MP, att man vill stänga Bromma flygplats och därför tillsatt en snabbutredning för att avveckla flygplatsen. Förslaget stötte dock redan från början på hård kritik från oppositionen som ansåg att regeringens hantering av frågan var bristfällig och alltför skyndsam. Att Miljöpartiet firat med tårta efteråt väckte också ont blod och Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kallades upp till riksdagens trafikutskott för att förklara sig.

I maj 1936 regerade Socialdemokraterna Sverige. Huruvida de reagerade på det flygplan som landade och de flagga som vajade för vinden, kan dåvarande sosse-politiker av förståeliga skäl inte svara på, men kanske dagens representanter vill göra ett inlägg. Det finns ju faktiskt sossar som idag försöker klistra på SD det som hände i 30-talets Europa.

Vid gårdagens möte satte trafikutskottet definitivt ned foten. En majoritet, bestående av de fyra borgerliga partierna plus Sverigedemokraterna, ställde sig bakom ett tillkännagivande att någon nedstängning av Bromma flygplats inte får ske förrän ärendet regeringen har gjort en grundlig och serös utredning av effekterna av en nedstängning.

Bland annat vill utskottet att regeringen säkrar att Arlanda flygplats klarar av att hantera ett ökat inrikesflyg.

Trafikutskottets vice ordförande, Centerpartiets Anders Åkesson, säger att regeringens hantering ”inte är seriös” och att utskottet därför säger stopp. – Det här innebär en stoppkloss för regeringens besked, säger han.

Åkesson får medhåll från utskottskollegan Magnus Jacobsson: – Det är en väldigt kraftig markering från riksdagen till regeringen. Man kan konstatera att Miljöpartiet åt tårta alldeles för tidigt, säger han.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet reserverade sig emot utskottets beslut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Miljöpartiet satte tårtan i halsen om Bromma flygplats

 1. När vi får första elavbrottet på grund av effektbrist så vill jag se Bolund i TV där han krävs på svar var han har elöverskottet.

 2. Ja denne Tovatt klimattalesman för MP som klarat av gymnasieskolan och jobbat periodvis som butiksbiträde i livsmedelsaffär behöver ju inte gå tillbaka till butiksjobbet utan har sin givna plats som hangarsopare på Västerås Flygplats efter att ha åkt ur Riksdagen nästa år. Innevånarna i Västerås var ju så dumma att dom röstade för att behålla flygplatsen till den korkade Tovatts förtret.

 3. Vad MP vill är att vi ska långsamt förtvina som nation och bli en mångkultur av fånar som satsar på utopiska metoder och gärningar.

  Vi en stor del av folket vill att MP får mindre än 4% 2022.

 4. Dom var själva djupt insyltad i Tyskarnas politik, men till
  och med den dummaste kan räkna ut att SD som inte fanns
  då och ledarna inte ens födda inte kan belastad som nazister.

  Sen är det lite lustigt att Loentz Tokhatt och MP firar med tårta,
  dom vill ju avveckla köttindustrin, är dom verkligen så korkade
  att dom inte vet att grädde kommer från kossornas mjölk ????
  Ja när det gäller MP kan nog det mest konstiga inträffa!

 5. Tänk att vise statsministern Pär Bolund repesenterar 3,5 % av väljarna. Det kallas för demokrati i Sverige. MP måste stoppas innan dom ställer till mera jävulskap för Svenska folket. Plast påseskatt, Bensin skatten skall höjas.. Och fri invandring. Vad skall det sluta…….

 6. Ärligt talat så finns det inga argument för att behålla Bromma. Och Arlanda har ledig kapacitet om man planerar bra. På Arlanda finns 3 banor av vilket 2 kan användas simultant. Dublins flygplats har 2 banor, bara en kan användas (eftersom de korsar varandra), men kan trots det hantera fler starter och landningar än Arlanda.

  På fredagseftermiddagar är det viss köbildning så man kan, medan man väntar, räkna in planen. När ett plan tagit mark går det 50-55 sekunder innan nästa plan börjar rulla för att lyfta. 60-65 sekunder senare sätter nästa landande plan ner hjulen. Så fortsätter det i flera timmar.

 7. Jag ska fira med tårta och kanske något starkare också den dagen Lorentz Tokskvatt åker ur riksdagen.

 8. Bra att trafikutskottet satte ner foten.MP måste komma ner på jorden med sina bakåtsträvande åtgärder i tid och otid.Herr Hellden borde nog också lugna ner sig med sina utopier om Stockholm som en cykelstad.Cykelbanorna går nu kors och tvärs och enkelriktade gator för bilar gäller tydligen inte trafikanter som cyklar.Det råder total anarki på vissa ställen.Nu har det tillkommit hyrsparkcyklar som ligger slängda överallt på trottoarerna.Det är tur att man har synen i behåll när man vistas utomhus nuförtiden i Stockholm.Gissa hur Hellden och Tovatten tar sig till jobbet ? Det var ingen 10.000 kronors fråga !

  • Hellden och Tokvatt tar sig till jobbet?
   Har de skaffat sig jobb?
   Påminner om V i Helsingborg Både Ordföranden och kassör eller andre man sluta i partiet men inte på grund av ovänskap.
   De hade fått jobb

Kommentera