Miljöpartiet vill lägga ned Bromma flygplats


INFRASTRUKTUR. Regeringen föreslår att Bromma flygplats ska stängas, säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) på en pressträff.– Det innebär att attraktiv mark kan frigöras för exempelvis bostadsbyggande, säger Bolund som fortsätter med att – Det är bostäder som vi verkligen behöver i Stockholmsregionen, enligt Dagens Industri.

I maj 1936 regerade Socialdemokraterna Sverige. Huruvida de reagerade på det flygplan som landade och den flagga som vajade för vinden, kan dåvarande sosse-politiker av förståeliga skäl inte svara på, men kanske dagens representanter vill göra ett inlägg. Det finns ju faktiskt sossar som idag som försöker klistra på SD, som grundades 1988, det som hände i 1930-talets Europa.

Bolund tror också att det kommer leda till affärsmässiga vinster, som lägre driftkostnader, när man samlar trafiken. I stället för Bromma ska kapacitet öppnas på Arlanda för att koncentrera flygtrafiken dit. En utredare ska ta fram det underlag som behövs för hur en nedläggning av Bromma flygplats ska gå till.

Det är ännu inte klart exakt när det blir verklighet, men klimatministern tror att det kommer att gå ”snabbt”.

– Redan i augusti kommer man komma med förslag på hur avvecklingen ska gå till, säger Bolund, som därefter räkna med att kunna ge fler svar.

Per Bolund säger också att det finns överkapacitet inom flyget för närvarande, men han kanske inte kan tänka och planera några år framåt i tiden.

-Pettersson undrar varför infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) inte håller i taktpinnen när det gäller flygplatser…

Sedan tycker jag att Stockholm behöver en mindre flygplats, det kan inte vara effektivt att ha mindre flygplan och små flygbolag på Arlanda, det blir tidsödande och dyrt, men det har säkert inte Miljöpartiet något emot.

Låt ett privat bolag ta över driften, statliga Swedavia har inget intresse av detta, det visar beslutet att utreda Brommas framtid under pandemin och ska Bromma läggas ned, bygg ut Arlanda först…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


39 responses to “Miljöpartiet vill lägga ned Bromma flygplats

 • Den första charterresan 22 april 1955 | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] I går lämnade den hånflinande klimat och miljöministern Per Bolund (MP) beskedet att Bromma flygplast ska läggas ned. Den första svenska charterresan med flyg […]

  Gilla

 • ruben

  Jag såg presskonferensen. Om jag inte misstolkade helt, så lyste deras ansikten av hånfull skadeglädje. T.o.m. röstläget lät uppsluppet oseriöst. Om det var så illa att det var drogpåverkan vet jag inte. En bidragande orsak i så fall till att det var lätt för vapentjuvar att härja i regeringskansliet bl.a.

  Gilla

 • Sea Gull

  Bolund har räknat ut att de åker ut och därför straffas bl.a. den nya regeringen samt framför allt övriga svenskar🧐!

  Gillad av 1 person

  • Jörgen Filipsson

   Jag Läste på Flaschback i tråden om per Bolund En användare skrev” jag som gammal pundare känner igen en tjackis direkt”Han åsiftade Per Bolundh Märta Stenevi sa ju i P1 för någon vecka sedan att hon knarkat tidigare Spontant känns det som dessa 2 borde få genomgå drogtest för utesluta att dom hart missbruksproblem

   Gilla

  • Bosse S

   Miljöpartiet växlar upp hastigheten med att komma med nya tokigheter som kommer att förstöra det svenska samhället, ju närmre valet vi kommer.

   Gilla

 • Rädd

  Det vill jag med, använd istället Västerås flygplats.

  Gilla

  • Jörgen Filipsson

   Den har ju nyss räddats från att läggas ner och man hade på bevara flygplatsen ja sidan argumentation om marksaneringen Hur har dom tänkt lösa bromma och vad kostar det och vem betalar och när blir det en vinst?? det är inte Monopol pengar ni sitter och leker med Märta Stenevi och Pä Bolundh

   Gilla

 • Tony

  Ja där ska väl byggas nya bostäder så att han kan importera
  fler bidragsförsörjda.

  Själv skulle jag vilja förbjuda Miljöpartiet, helst redan igår.
  Om dårarna får hålla på ytterligare en period så blir vi
  garanterat ett U land!

  Gillad av 2 personer

 • Peter Skoglund

  Miljöpartiet är inte ”hållbara”.

  Så en utfasning är nu inledd och ska vara avslutad till 12 september, 2022.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Om man stänger ner Bromma flygplats, så drabbas inte bara den av mupparnas klåfingrighet. Samtliga av landets mindre flygplatser är mer eller mindre beroende av Bromma´s existens. Inrikesflyget i hela landet kommer att få svårt att överleva och det slår nog ännu hårdare på alla dessa orter än förlusten i huvudstaden. Men fjanten Bolund jagar bara sina egna hjärnspöken.

  Gillad av 1 person

  • Rädd

   Fjanten, idioten osv används för ofta på bloggen, obildat, oartigt och dessutom bara ett otrevligt skällsord som inte tillför någonting.

   Gilla

   • centurion

    Eftersom Bolund helt saknar ambition att tillföra landet eller dess befolkning något som bidrar till en positiv utveckling, utan endast nyttjar sin befattning till sin egotrippade lekstuga med tillhörande symbol-trams, så är och förblir denne fjant inget annat än just en fjant. Ingen efterfrågar hans stollerier, förutom han själv. En ansvarsfull befattning som förvandlats till en privat hönsgård. Men RÄDD blir jag inte. Snarare FÖRBANNAD.

    Gilla

 • Sicke

  Skulle Bond komma till Stockholm skulle han landa sin farkost på Bromma. Även elitens jetplan står här. Men för Svensson är det oftast ingen bra flygplats då Arlanda fungerar fint med bra kommunikationer runt stan.

  Stäng Bromma, bygg hyresrätter folk har råd med för svenskar. Bara vita människor.Vårt land, våra regler. Gilla läget eller dra!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Miljöpartiet är en samhällsfara!

  Socialdemokraterna vill ha med ett sånt här litet skitparti, med deras sjuka framföranden (ju sjukare, desto bättre, enligt Socialdemokraterna), och orsaken är att få bort ”bevakning” ifrån Socialdemokraternas egna sjuka ageranden och idéer, så att de inte uppmärksammas.

  Gillad av 1 person

  • Jörgen Filipsson

   Hörde Märta Stenevi på p1 Hon upprepade samma svar 3 ggr kunde inte vidareutveckla får ej heller földfrågor argumentation är inte hennes starka sida heller

   Gilla

   • eva

    Jag hörde också eländet- Först Bolund. sedan Stenevi, sedan en moderat. Om det var moderatkvinnan eller reportern som drog fram alla konstigheter i handläggningen, bl.a. hur snabbt allting gått, minns jag ej, men fick ett intryck MP-mygel på högre nivå (eller lägre?) för att snabbt som attan kunna avveckla Bromma flygplats. Hur detta lilla miniparti(!) så totalt kan styra landet är en gåta. Nu är det bostadsbyggande som gäller och ett Stockholm som växer men skulle man tänka på miljön skulle man se till att Stockholm inte växte så mycket befolkningsmässigt och bebyggelsemässigt.

    Gillad av 1 person

   • Jörgen Filipsson

    Moderatkvinna kom ju med sak argument Hon ville se utbyggnad av Arlanda Innan man la ner Bromma Stenevi måste ha svalt carbonpapper för hon upprepade samma sak som ett mantra missade lite i början men det får väl lyssna i efterhand P4 extra 13,00

    Gilla

 • Gunnar

  Om något ska läggas ner så är det Bolund.

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Ytterligare ett konkret exempel på att det är det lilla miljöpartiet som styr landet. Löfven och hans egna ministrar viker sig utan att skämmas. Allt som miljöpartiet tycker illa om får de igenom som regeringsbeslut. Det började redan på Göran Perssons tid.

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock är fullständigt allergisk mot allt vad dessa Gröna Kommunister säger,eller föreslår !
  Tal om musen som röt,från ett litet skitparti kring 5 % …..
  Dessutom bestående av väljare,som ligger under mätbara IQ !

  Gilla

 • grebom5

  Jag anar att MP vill bygga ett nytt jättegetto och därför måste mark frigöras.
  Ser att många är ängsliga över att de inte ska kunna flyga till Fjollträsk, men Arlanda med snabbtåg borde gå bra.
  Senast jag flög norrut till Skellefteå så avgick flyget från ARN, det var då mindre än hälften så dyrt som tåget och tog bara en 24 dels tid.

  Gilla

  • eva

   Bromma anses ju lite ”bättre” och lite överklassigt, kanske också alltför ”svenskt”. Planerna är kanske att blanda befolkningen. Blir gamla Bromma flygplats nu Nya Mogadishu eller Nya Kabul?

   Gilla

 • Karl

  Lägga ner Bromma ?? Lägg ner Miljöpartiet istället det gynnar många fler.
  Dom är ett parti som endast ägnar sig åt att jäklas med folk.
  Energisugare i dubbel bemärkelse.

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Staten och kapitalet. Kapitalet bygger bostäder och staten lovar att fylla dem med hyresgäster. När svenskarna tar slut fyller regeringen på med vilken skit som helst som finns att tillgå på världsmarknaden.
  Hade det inte varit för alla inavlade alfabetet som regeringen importerar hade vi inte behövt bygga ett hus till i Sverige.

  Gilla

 • Kent

  Att miljösekten styr regeringen är helt uppenbart.
  Det har varit mycket snack om vad EUs återhämtningsfond kostar, jämfört med vad miljösekten kostat Sverige så är det bara felräkningspengar

  Gillad av 1 person

  • Tony

   Och när dom får igenom den ena dumheten efter den
   andra så blir dom styva i korken, det hörs när dom uttrycker sig!

   Gilla

 • per22

  Det är ett hot mot demokratin, att ett 4,1% parti har så stort inflytande över svensk politik. (MP) måste ha en stor hållhake på (S) eftersom de återigen kan idka utpressning mot dem.
  När Per Bolund planerar bostadsområden, vet vi redan nu vilka de är avsedda för. Inte är de för svenskar, som själva betalar sin hyra.

  Gillad av 1 person

  • Anders

   Riktig Skitminister han Löfven . Som gammal facksnubbe borde han förstå hur viktigt det är med riktiga kommunikationer till och från en Huvudstad .
   Inte minst för näringslivet.
   Men det är förmodligen så att han vill se ett nytt Tensta/Fittja i den så förhatliga rikemansförorten .
   Se sossarnas lyckade satsning på Skarpnäck .
   Men , men du Stefan, September -22 går ditt mandat ut .
   Och då om inte förr har det sovande folket vaknat .

   Gillad av 3 personer

   • Tony

    Det värsta med Svensken är att många tror att Sverige kommer att fungera som vanligt oavsett hur många
    som inte kommer att bidraga till sin egen o andras
    uppehälle, vi ser redan idag hur mycket som krackelerar
    här går 675000 som lever av vad andra jobbar ihop,
    men dårarna fortsätter att importera c:a 100000 om året!
    man behöver inte va speciellt begåvad för att förstå
    att ekvationen inte går ihop. eller så är dom ute för att
    köra landet fullständigt i botten.

    Gillad av 2 personer

 • Kurt

  MP drar i snöret Sossarna sprattlar. Borde kunna rivas upp vid regimskifte.

  Gillad av 1 person

 • Niklas R

  Socialister är per definition idioter. Detta är ytterligare ett exempel på denna tes.

  Gilla

 • Lellego

  MP kommer accelerera den oövertänkta förstöringen av samhällsvärden så mycket de bara kan till valet 2022. Löven låter de hållas. Bromma nu…… privatbilism senare…?

  Gillad av 2 personer

 • Nisse

  Lägg ner miljöpartiet i stället för Bromma flygplats hoppas att MP åker ur riksdagen så demokratin i Sverige segrar…och sossarna missar syltburken.

  Gillad av 1 person

 • Jörgen Filipsson

  och marksaneringen då?

  Gilla

 • Invandrare1957

  Glykol o flygbränsle o andra gifter. Vad innehåller marken i Bromma flygplats. Vem ska ha råd att bygga där. Eller blir det som vanligt att skattebetalarna pröjsar.
  Sen kommunisternas storskalighet från jordbruk till fiskebåtar nu till flyget. När vi borde ha småskaligt och närhet istället.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Fråga istället vilka som kommer att ha råd att bo i bostäder byggda på ett attraktivt område, blir det invandrare som lever på bidrag då, eller? För en vanlig knegare har knappast råd att betala miljoner i insatts, sedan en hyra på 15-20000.

   Gilla

   • hllviken

    Den delen av Bromma som är villaidyll, är fastighetspriserna enormt höga.

    Eftersom man snabbt kommer in till Stockholm City, även med SL, är det mycket attraktivt att bo i Bromma. Dessutom finns Waldorfskola.

    Dyra lägenheter är lättsålda där.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: