Tre araber fick 8, 46 och 53 år i fängelse för terrordåd i Barcelona och Cambrils

TERRORISM. En spansk domstol har dömt tre islamister till fängelse för inblandning i terrorattackerna i och i närheten av Barcelona 2017, då 16 personer dödades i flera dåd, bland annat på det kända turiststråket La Rambla, rapporterar El Pais.

Mohamed Houli, Driss Oukabir och Said Ben Iazza. Bild Twitter.

Mohamed Houli och Driss Oukabir döms till 53 respektive 46 års fängelse, bland annat för att ha hjälpt jihadisterna som utförde dåden, och för tillverkning av sprängämnen. Said Ben Iazza döms till åtta års fängelse för samarbete med terrorcellen. Rättegången mot männen inleddes i november.

Om terrordåden på bloggen…

-Pettersson säger att det var skapliga straff för medhjälp till terrorism, gärningsmännen dog vid attentaten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Tre araber fick 8, 46 och 53 år i fängelse för terrordåd i Barcelona och Cambrils

 1. Skulle vi ha så långa fängelsestraff så fick vi bygga 500 nya platser i tio år.
  Nej vi skall avkorta straffen men mångdubbelt öka utvisningen vid grova brott, varje våldtäkt utvisning oavsett om de fått svenskt medborgarskap eller inte.
  Varför ska vi satsa våra surt förvärvade pengar på oförbätterliga människor med järnålderskultur?

 2. Jagtycker att alla länder EU skulle göra gemensam sak med alla kriminella muslimer. Köp en bit mark i Saharaöknen och bygg ett megafängelse där. Sätt sedan främlingslegionen att vakta dem.

  • Ideén om Sahara är jätte bra
   Varför bygga fängels och bekosta vakter?
   Släpp dem fria och låt Alla ta hand om dem
   Där är gott om plats där de kan roa sig

 3. I Sverige blir det 4 veckors samhällstjäns, kompenserad med livstids bidragsförsörjning.

 4. Det är väl rimligt att man får livstid för mord? Mördar man två får man dubbla straffet, osv., osv.. Inte halva straffet som i ”vissa länder”.

  Fänrik Flink mördade sju personer, ute efter 20 år (!). Tvi vale.

 5. Och i Sverige säger Kriminalvården som är en del av rättsväsendet, att terroristen Akilovs möjlighet till villkorlig frigivning kan påverkas eftersom han slagit sönder en stol. ”Möjlighet till villkorlig frigivning”, – en terrorist som på sitt samvete har 5 mord och 119 mordförsök!!

  ”Villkorlig frigivning??? – Pettersson undrar vad det är frågan om?”
  https://petterssonsblogg.se/2020/07/26/villkorlig-frigivning/comment-page-1/

  Efter att ha läst Expressens artiklar om Akilov, så kan man bara hålla med om det som Pettersson skriver, att: ”det enda som borde diskuteras är om Akilov kan sitta av sitt straff hemma i Uzbekistan, jag tror de har bättre metoder att ta hand om islamister där”.

  Ur Expressen:
  ”Akilovs kaos i cellen – slog sönder möbel”
  ”Akilov har vid upprepade tillfällen orsakat bekymmer i fängelset. Bland annat har han gjort Hitlerhälsningar, krävt snus och fått utbrott över uteblivit kaffe.” – ”Akilov gömde IS-flagga” – ”Akilov gör JO-anmälan, är missnöjd med maten” – ”Akilov till fångvaktaren: ”Fuck din syster”, osv.

  https://www.expressen.se/nyheter/akilovs-kaos-i-cellen-slog-sonder-mobel/

  • Det är ju bara till att hålla dörren stäng 15-20 dagar så lungnar han kanske ner sig Annars håll den låst en månad så är han garanterat lugn.

Kommentera