Hemtjänsten har fått däcken på 16 bilar sönderskurna under natten

INRIKES. Under natten till torsdag har Stenungsunds kommun fått 16 av sina bilar som rullar för hemtjänsten alla däcken sönderskurna. Sammanlagt 64 däck. Bilarna står uppställda på Strandplan vid Willys i Stenungsund och händelsen kommer anmälas som skadegörelse, skriver Nyheter STO.

Stenungsund Hemtjänsts bilar. Bild: Mikael Berglund


Hemtjänstens personal var snabbfotade och lösningsfokuserade och använde sina privata bilar för att kunna köra ut till hemtjänsttagare på morgonen. Under morgonen har kommunens övriga verksamhetsbilar omdisponerats för att kunna nyttjas av hemtjänsten.

– Vi ser mycket allvarligt detta då det påverkar de äldre och sköra som är beroende av hjälp och stöd från kommunen – ibland flera gånger om dagen. Jag vill ge en stor eloge till våra medarbetare som är så snabbfotade och lösningsorienterade så att ingen hemtjänsttagare blev utan insats under morgonen, säger Rickard Persson, sektorchef för Socialtjänsten till kommunens hemsida .

Hemtjänsten har totalt 20 bilar i sin fordonspark. De som klarade sig var de som under natten var ute och rullade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Hemtjänsten har fått däcken på 16 bilar sönderskurna under natten

 1. det vore mycke mer intressant om man kunde ta någon deyta bara för at få reda på vem och varför…den information man får här är ju synerligen bristfälligt.

 2. För min del tror jag det bar ett gäng brukare av hemtjänsten som gjorde slag i saken. De vill inte längre ha besök av någon som har bara 15 minuter på sig att ge hjälp och lite gemenskap men 20 minuters bilkörning för att nå deras hem.

  De gamle förstår nyttan av effektivitet och miljö långt bättre än de som lyssnar på en hysterisk Greta.

  Vad kostar inte 16 bilar per år och hur mycket avgaser spyr de ut jämfört med att Kommunen bygger fler enkla äldreboenden med fast bemanning och för de äldre att kunna umgås vid matbord och i kafferum.

 3. Jag tror att det var Britt-Marie 47, som ville ha mer tid i fikarummet… ;). Skämt åsido, helt horribelt att utföra denna handling. Hoppas det finns övervakningskameror, men troligen inte, annars hade det varit passande om den eller de som utfört handlingen även fått betala reparationskalaset.

 4. Det verkar som att någon är missnöjd med den kommunen…

  Vem.kan det vara?

  Gissningsvis är den arbetslös..

 5. Svensk polis räcker inte till för att klara av sådant här. Det är ett led i den ökande terrorn mot Sverige och svenskarna, Just detta illdåd riktas mot äldre svenskar som vårdas i hemmet. Det är olagligt att förespråka verkanseld mot dessa gärningmän.

 6. Det finns inte mycket mellan öronen på dom som roar sig med sådant här.Eloge till hemtjänstpersonalen som inte stod handfallna utan löste problemet snabbt så ingen gamling blev utan hjälp.

 7. Mycket har förändrats sedan de M/S/C/MP införde det mångkulturella samhället !!
  Undrar om inte detta på sikt leder till ett nytt GAZA i Norden ?

 8. ca 80% gillar att få sina däck sönderskurna, bilar uppbrunna, döttrar o fruar våldtagna, bli rånade. STORT GRATTIS, hur fan tänker Ni.

  • Ja, misstaget med att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige blir ju bara tydligare för var dag.

Kommentera