Sverige importerar el igen


ELFÖRSÖRJNING. Idag på eftermiddagen har Sverige importerat smutsig el söderifrån igen, detta trots att temperaturerna är måttliga och det blåser lite lätt över landet. Enligt kontrollrummet importerade Sverige 1522 MW när jag tittade.

Steget Efter

-Pettersson vet inte om det är tillfälligheter eller om något eller några kärnkraftverk står stilla av någon anledning, det borde inte vara några problem med detta väder över landet och en pandemi som bromsar industrin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Sverige importerar el igen

 • yup

  NEEEEEEEEEEEEEEEEJ, är det någon som okynnesdammsugit igen!

  Gillad av 1 person

 • Roland Salomonsson

  El-affärer för Sverige är väl att säkerställa att all vind-el förbrukas vilket innebär att den skickas utomlands för en spottstyver där svenska elkonsumenter skall betala för att garantera en vinst för säljarna, samtidigt som vi passar på att importera utländsk (tysk/dansk/polsk) el när den är som dyrast.

  Gilla

 • Roger P

  Ni laddade väl era sopbilar när elen var nästan gratis, förutom de där avgifterna(=skatt) som är ett påhitt för att inte spara el.(det lilla det gör om man vedeldar för värme)?

  https://cornucopia.cornubot.se/2021/05/nastan-gratis-el-under-natten-och.html

  Det är bra med snurriga Miljömuppar, och lön ska de ha?

  Gilla

 • Fjölet

  vi får betala dyrt när vi importerar
  när vi får överskott och exporterar får vi då något tillbaka ???
  det betyder att vi i dubbel bemärkelse betalar industrin 2 ggr med våra egna slantar samt vår egen el

  Gilla

 • Mm

  Så här blir det när sossar och de övriga i 7 kartellen låter Tokpartiet MP styra med 4% av valmanskåren bakom sig. Njut av den dyra skit elen, ni har själva valt den vägen.

  Gillad av 1 person

 • putte

  Man kan se att dom har dragit ner elproduktionen ifrån kärnkraft en hel del ,ifrån normala 5700 MW till 3200 MW varför vet jag ej kanske driftstopp på grund utav underhåll .Samtidigt som fladderelen inte producerar så mycket bara 884 MW ,då blir det till att importera till MPs stora glädje .

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Självklart skall inte hög produktion av kärnkraft hindra vind-el att säljas på nätet. Det skall säkerställas att i första hand all vid-el har avsättning innan andra kraftkällor tillåts gå in.
   Det är väl känt att i stort all vindel går med enorma förluster. MP hämnas för detta genom att se till att kärnkraften inte tillåts sälja när det finns vid-el. Alltså kommer då kärnkraften att gå med förlust och MP kan motivera bortkopplingen av ytterligare en reaktor. Vänta och se . . .

   Gilla

 • Mike E

  Danmark importerar också eftersom det har satsat enormt på vindmöllor, Tyskland lägger ner sin kärnkraft vilket leder till att det nu är beroende av kolkraft och rysk gas.
  Bara Frankrike fungerar där 70% av elen kommer från kärnkraft.
  Dumskallar och känslomänniskor, till mycket stor del bestående av kvinnor, har tagit över så allt är känslor och inga fakta.

  Gilla

 • Kent

  Ygeman säger att vi exporterar mer än vad vi importerar. Problemet är väl att när vi har överskott så är priserna i botten och när vi köper så är priserna i topp.

  Gilla

 • Rakapuckar

  Säkert kolkraft, blir säkert mer av den varan om MP får gå lös med sin ödeläggelse av Sverige!

  Gillad av 1 person

 • Magnus Eriksson

  Kan det vara el från kolkraftverk som vi importerar?

  Gilla

  • Thomas

   Vi måste förbjuda elimport. Bara koppla ur strömmen när vi tar för mycke. Tillåt bara vegamström – fråga Greta (den gretna)

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: