Sju minuter nostalgi 1946 – 1969


HISTORIA. En kavalkad rörliga bilder där vi bland annat får se montering av Ford-bilar i Sverige, SAAB 92, Stringhyllan, Tetra Pak, Tommy Steel, Vespan, The Beatles och högertrafikomläggningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Sju minuter nostalgi 1946 – 1969

 • Argus

  Sverige har troligen inte varit bättre, relativt sett, än 1969. Sedan blev en invandrare statsminister och 68-vänstern växte sig stark. Vi låg på topp på nästan varenda område som ”vi” slaskade bort tack vare en drönare född i dåvarande Preussen 1818 som hade dåraktiga idéer och skrev ner dem i böcker som stollar fortfarande betraktar som absoluta sanningar trots att dessa teorier orsakat död för hundratals miljoner människor.

  Gilla

 • G54

  Nostalgikick!
  Inte en invandrare så långt man kan se.

  Gilla

  • Argus

   Sverige hade drygt 8 miljoner invånare 1969. Av dessa kanske uppemot en halv miljon hade invandrat till Sverige. Men, de flesta av dem var hederliga hårt arbetande människor som behövdes i industrin. De anpassade sig och deras barn kan bara med svårighet urskiljas som kommande utifrån. Det var brist på arbete i hemländerna och en möjlighet att arbeta sig till en bättre framtid, inte välfärdssystemen som lockade. Dessutom vill de inte tillbaka till forntiden som profetens anhängare eller miljösekten.

   Gilla

 • Majbjörn

  Känner igen allt. Det var då när landet var Sverige.
  Mopedmotor på cykel. En sådan vann min pappa för 50 öre.

  Gilla

 • ponnsan62

  Tragist att se..Carl bildt och dom andra i moteraterna
  Började..
  Sen kom Lakejerna och forsatte och att förstöra Sverige(s.m.v.kd..l.c..
  Skrämande att se utvekling i Sverige..
  Tur att vi har driftiga företagare en

  Gilla

 • Mike E

  Oerhört tragiskt att se. Det finns nu inget kvar av det Sverige jag växte upp i, en gång för länge sedan. Årtiondens censur och hjärntvätt genomförd av vänstern, röda grundskola och Sveriges journalistkår har nu förstört Sverige för all framtid.

  Gilla

 • grebom5

  Glöm inte att förr hade vi större frihet och alla vuxna kunde ta oss i herrans tukt och förmaning utan att riskera bli anmäld och straffad.
  Polisanmälningar och kallande på socialtjänst fanns inte på kartan och som Pettersson skrev en gång ”att palla äpplen var det grövsta.”

  Jag må tillägga ”och roligast hos gubben som kom ut och skällde.” Det fanns också de som förstod och sa ”här har ni äpplen så slipper jag få träden förstörda, med avbrutna grenar och kvistar som följd.”

  Men nu är andra tider nu kommer ett gäng mitt på ljusan dag och plockar åt sig, blir de tillsagda så kommer svaret ” do jag knolla din mamma , din fro och skär do förbannade svenne om do säga mej om jag inte få ta.”

  De stunderna ångrar jag djupt att jag lämnade in mina gevär för destruktion.
  Några år på kåken är inte helt fel förberedelse till Hades.

  Gilla

 • lena

  Tack, det var kul att se!

  Gilla

 • Ståfräs

  Jag blir tårögd. ALLT var bättre utan Islam. Hur fan kan alla PK tycka det är bättre nu? Hatar dom sig själva, sina föräldrar så mkt?

  Gilla

 • hllviken

  Det går att befria sig från Kulturvänstern!

  Gilla

 • hllviken

  Vi är många som längtar tillbaka till *den gamla goda tiden*

  Gilla

  • Stenbock

   Tänkte jag just skriva….
   Tänk en sååå skön tid i vårt långa liv och dåtida sköna land,som vissa av oss fått uppleva ! Det märkliga är att detta först kommer till livs,när vi ser dessa äldre reportage.
   T.ex.mitt minne av första gång jag såg och fick provsmaka en bit banan,lever kvar för evigt.(var då på ransoneringskort)
   Härliga minnen som yngre generationer,tyvärr kommer att kunna få glädja sig över o.uppleva.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: