Nigerian dömd till fängelse, advokaten kostar 2,5 miljoner för skattebetalarna

BROTTSLIGHET. Stockholms tingsrätt målnummer: B 2732-20 har idag dömt en 49-årig man till fängelse i 11 år och sex månader för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt respektive grovt narkotikabrott. Brotten har begåtts i bl.a. Sverige, Norge och Nederländerna.

Steget Efter

Målet har samband med det s.k. ”SIGMA-målet”, som pågick i Göteborgs tingsrätt under hösten 2019 och våren 2020 och för närvarande prövas i Hovrätten för Västra Sverige. Tingsrätten konstaterar att den brottslighet som mannen nu döms för, som pågått under 2018–2019, utgör del i en omfattande organiserad och internationell handel med heroin och kokain. Åtal väcktes den 19 januari 2021 och huvudförhandlingen i tingsrätten har pågått mellan den 10 februari och 12 april.

Mannen, som är nigeriansk medborgare, har med anledning av brottsligheten varit frihetsberövad i Nederländerna och Sverige i sammantaget två år och utvisas nu från Sverige på livstid. Såväl frihetsberövandet som utvisningen har beaktats vid bestämmandet av fängelsestraffets längd.

Anayochuwhu Agina-Iqwilo, född 1972 och medborgare i Nigeria döms för grovt narkotikabrott, synnerligen grovt narkotikabrott, synnerligen grov narkotikasmuggling till fängelse i 11 år och 6 månader samt utvisning på livstid.

Advokaten får ersättning av staten med 2.513.838 kr. Staten står för kostnaden av försvarsadvokaten.

-Pettersson säger att målet ovan har kopplingar med nedanstående som omfattade en massiv organiserad brottslighet med över 130 kilo heroin och kokain till ett värde av 112 miljoner kronor.

  • Jeff-Dby Adebisi medborgare i Nigeria döms till 6 år och 4 månader samt utvisning
  • Blessing Edwin medborgare i Nigeria döms till 7 år och 3 månader samt utvisning
  • Tony Nilsson, döms till 4 år och 6 månader
  • Kristina Malakauskaite medborgare i Litauen, frikänns
  • Amadou Sillah medborgare i Gambia döms till 3 år och 6 månader samt utvisning
  • Dennis Du Pont medborgare i Nederländerna döms till 9 år och 6 månader samt utvisning
  • Abdoulie Fadera medborgare i Gambia döms till 5 år och 6 måmader samt utvisning
  • Emeka Ezeh medborgare i Nigeria döms till 8 år samt utvisning
  • Ramou Secka döms till 5 år och 9 månader
  • Sabastine Nnam medborgare i Nigeria döms till 8 år samt utvisning
  • Assan Trawelly Jobe medborgare i Gambia döms till 7 år samt utvisning
  • Williams Alabama medborgare i Nigeria döms till 5 år samt utvisning
  • Jabai Baboucarr medborgare i Gambia döms till 4 år samt utvisning
  • Ugochukwu Ibeamara medborgare i Nigeria döms till 5 år och utvisning
  • Edgaras Skuodis medborgare i Litauen döms till 6 år och utvisning

Bli inte förbannade, men bara advokatkostnaderna är på 27 miljoner och det är det lilla. Sedan ska det överklagas, tolkar bekostas, förundersökningen är enorm, fängelsekostnader med mera. Hela målet kommer att kosta hundratals miljoner.

Det är sådana här kulturbelastningar som gör att Annie Lööf (C) blir förolämpad när Jimmie Åkesson säger sanningen och som statsminister Stefan Löfven (S) påstår blir en förtjänst längre fram av…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Nigerian dömd till fängelse, advokaten kostar 2,5 miljoner för skattebetalarna

  1. Naturligtvis är inte alla invandrare kriminella men en viss procent är det och ju fler vi släpper in totalt desto fler kriminella blir det.
    Lösningen på problemet har SD givit för decennier sedan, mindre och bättre kontrollerat inflöde av utlänningar framförallt från andra kulturer än den västerländska.

    Naturligtvis skall vi agera humant men ej dumt!

  2. Fattar bara inte hur en lagvrängare kan göra rätt för 2,5 miljoner? Detta oavsett hur många som var åtalade för i princip samma brott.

  3. Ja egentligen är det väl värt pengarna till ”paragrafryttarna”,när det skedde sååå många utvisningar. Om dessa nu verkligen genomföres ?
    Socialisterna och de Gröna Kommunisterna vill ju gärna behålla sina guldklimpar !!

    • Det fattar ni väl, att sitter de av i Sverige kommer de att vara garanterade livstids bidragsförsörjning I SVERIGE. Det är ingen konst att låta presentera dödshot för rätten.

  4. Om de har dubbla medborgarskap, borde hemländerna vara med och betala stora delar av Sveriges kostnader naturligtvis. Sverige ger förmodligen feta bistånd till många av deras hemländer och bör hota dra in det om de inte betalar sina ursprungsinvånares kriminella bedrifter.

  5. Naturligtvis var det advokater Löfven pratade om när han sa att de ekonomiska flyktingarna blir en vinst lite längre fram.

  6. Stackars Annie Lööf som får genomlida så många förolämpningar varje dag.
    I Annie Lööfs värld är dessa kulturbelastningar säkert trevliga och initiativrika entreprenörer.

  7. Men… det är ju lönsamt. Hur många advokater har inte blivit miljonärer på dessa ….varelser? Sen att det inte är lönsamt för oss skattebetalare, det är ju en helt annan sak. Frågan är om han (den där statssaken vi har) någonsin har sagt att dessa ska bli lönsamma för vanliga skattebetalare?

  8. Nigerianen blir säkert lönsam längre fram om vi har jävligt med tur, det var säkert bara en lite trög start för han🤪

Kommentera