Finsk-svensk försvarsövning


FÖRSVAR. Sveriges försvarsmakt deltar i övningen Northern Forest 2021 som genomförs 17 maj – 2 juni i norra Finland i området kring Rovajärvi- och Sodankylä och omfattar cirka 6800 deltagare varav omkring 350 svenska soldater och officerare.

Jas 39 Gripen och finsk F18 Hornet under flygvapenövning 19. Foto Kristoffer Olofsson Försvarsmakten

Under övning Northern Forest 2021 tränas förband och funktioner på alla ledningsnivåer under både ett skarpskjutningsskede och ett förbandsövningsskede.

Inom ramen för det finsk-svenska försvarssamarbetet, FISE, sker fortsatt utveckling av förmågor inom ledningsområdet, samverkan inom staber, funktioner och värdlandsstöd.

Från Sverige deltar delar av förband samt mindre enheter med personal ur Norrbottens regemente, Artilleriregementet, Ledningsregementet, Arméstaben, Försvarsmaktens logistik, Trängregementet och Försvarsmaktens tekniska skola.

Försvarssamarbete med Finland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Finsk-svensk försvarsövning

 • Michael

  Frågan för mig efter att ha läst detta, är hur någon kunde komma på idén att döpa samarbetet till FISE, vilket på en mängd svenska dialekter betyder att släppa väder och helt enkelt inte till t.ex SEFI eller SESO (Soumi), vilket även verkar mest logiskt iom att Sverige faktiskt är det största landet?!?

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Eftersom det är i finland kan väl deras namn få stå först? Men jag håller med dig 😂… det är väl någon korkad politiker som kom på det? Mitt förslag är SORO…. finland och sverige på finska… lite mer ”hemligt” än att fise😂…

   Gilla

 • grebom5

  Sverige skickar 350 pers skall de sköta Marketenteriet eller är det fältmadrasser de sänder?

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Varför ska vi leka krig i norra finland? Skicka ner dessa till israel istället där det krigas på riktigt, så kan vi behålla alla miljarder kr som skickas dit och fylla på fattigpensionärers plånbok istället.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: