Dimridåer om arbetslösheten bland invandrare


ARBETSMARKNAD & INVANDRING. År 2014 förkunnade Stefan Löfven att Sverige skulle ha Europas lägsta arbetslöshet. Då låg den svenska arbetslösheten under EU-snittet. Idag, sju år senare, har Sverige Europas femte högsta arbetslöshet (EU27). Faktum är att under de senaste tre till fyra åren har svensk arbetslöshet snabbt försämrats i relativa termer och har, trots en högkonjunktur, stigit över snittet i Europa. Inom EU har idag endast Grekland, Spanien, Litauen och Italien högre arbetslöshet än Sverige.

Det går alltså inte att avfärda de höga svenska arbetslöshetssiffrorna med hänvisning till konjunkturläget eller på den ekonomiska nedgång som pandemin orsakat. När finansministern presenterade vårbudgeten den 15 april förklarade hon att den höga arbetslösheten beror på att Sverige har en hög sysselsättning och ett högt arbetskraftsdeltagande. Detta är inte lögn, men gravt missvisande.

Arbetslösheten bland 15–74-åringar ligger idag på cirka 9,7 procent, vilket kan jämföras med till exempel Tyskland som har en arbetslöshet på 4,6 procent.

Idag är 790.000 individer i arbetsför ålder (20–64 år), så kallade ”helårsekvivalenter”, försörjda på bidrag och socia­la ersättningar i olika former. Till detta ska läggas en betydande grupp av subventionerade anställningar, något som inte kan ses som ”riktiga jobb”.

Att vi i skrivande stund med stor sannolikhet redan har passerat 700.000 utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) som inte förmår försörja sig själva är dramatiskt och måste ses som inte bara ett integrationspolitiskt utan även ett ekonomisk-politiskt haveri. Att ställa sig frågor om hur hållbart detta är och huruvida det sliter isär samhället och välfärdsstaten känns angeläget. Finansministerns förklaringar till den höga arbetslösheten skapar politiska dimridåer. Vi behöver veta hur många som är självförsörjande på riktigt och vid varje tidpunkt.

Läs hela artikeln på Axess…

-Pettersson säger att till de 700.000 kommer alla andra som inte kan försörja sig. Det påstås att inga reformer ska genomföras utan att det samtidigt redovisas hur dessa ska finansieras. Alla politiker och journalister borde i varje debatt, i varje artikel, i varje TV och radio framträdande få förklara hur invandringen ska finansieras och vem som ska betala och hur mycket? Det ska gälla alla, kvotflyktingar, asylsökande, anhöriginvandrare med flera. Krona för krona och inget svammel om att det blir en förtjänst längre fram Stefan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Dimridåer om arbetslösheten bland invandrare

 • Thomas Tvivla'r

  Om 700 000 och ‘andra subventionerade’, säg att vi då är uppe i 1 000 000 totalt, ska betalas av dig o mig och redan låga pensioner – det kommer inte fungera!

  Könsobalansen är också större i unga åldersgrupper än i Kina med överskott på män. Allt tack vare migrationspolitiken. Det finns inte sunt förnuft hos våra politiker.

  Gilla


 • Allt som kommer från denna regeringen är väl dimridåer? I sep nästa år byter vi regering och satsar på en regering som bryr sig om Svenskar!

  Gilla

 • Tony

  Tänk ifall man haft råd och skaffa en sådan fin lädersoffa som
  damen från Afrika haft? men man ska kanske glädja sig åt att
  man har fått va med och bidragit till hennes?

  Gilla

 • ruben

  Enligt statsministern skulle det vara en liten ansträngning från början… liten? Många undrar nog hur länge den lilla ansträngningen skall pågå. Jag tror dessutom att väldigt många fortfarande är gömda i hittepå-jobb, så 700 000 är nog lågt räknat i den allmänna ickeförsörjningen. Dags för regeringspartierna att vakna och tänka på sina skötsamma invånare. Regeringen får ju ändå fina löner för besväret. Det är faktiskt allvarligt dramatiskt, som det säger i artikeln.

  Gilla

 • Bosse S

  Fyller man år efter år på landet med massor av individer som inte är kompatibla med den svenska arbetsmarknaden, så får vi till slut en ohanterligt hög arbetslöshet. Det är ju något som varje normalbegåvad kan räkna ut.
  När importen håller så låg kvalitet som den gör, får vi till sist, när desperata inkvoteringar på svenskarnas bekostnad, av obildbara och lättkränkta utlänningar, korruption och dåligt fungerande myndigheter. I stort sett hela samhället slutar att fungera normalt när följderna av undanträngningeffekterna på arbetsmarknaden slår till. Det blir bara värre och värre för varje år som går, när generation efter generation av dugliga svenska medborgare hålls utanför arbetsmarknaden för att de anses för dyra att anställas, när staten hellre sponsrar arbetslösa ”nyanlända”.
  Mellanösternkulturen fräter sönder allt som tidigare fungerat utan problem.

  Gilla

 • centurion

  Har ni tänkt på att när regimens företrädare ska snacka arbetslöshet, så växlar dom ofta spår till begreppet ”antalet Sysselsatta”. En annan benämning för bidrags-finansierade låtsas-jobb, vars enda syfte är att trolla bort den pinsamma statistiken.
  Kan tänka mig att vi nu har en arbetslöshet på c:a 10 % i snitt. Låt oss anta att den verkliga siffran i stället är c:a 15 % om man skalar bort hitte-på-jobben. Bland det importerade kompetens-regnet från MENA-området ligger de friserade siffrorna på drygt 30 %. Men där är andelen bidrags-sysselsättning så väl tilltagen att den verkliga siffran ligger på närmare 70 %. Som sysselsatt har regimen nämligen varit så listiga att man även räknar in utbildning, enstaka kurser, integrationsprojekt o. dyl. Även om det bara handlar om någon enstaka timme i veckan så anses man, statistiskt vara fullt sysselsatt.
  Det borde vara straffbart att trixa på detta skamlösa sätt !!!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Siffror hit och siffror dit! Dom betyder ingenting! Det enda dom möjligtvis visar är hur lång tid som vi kommer att kunna försörja dom, vad det nu spelar för roll!

  Det väsentliga är att jag hoppas att alla förstår att den dagen kommer då vi inte längre klarar av att försörja dom! Vad tror ni händer då?

  Gilla

 • eva

  Hur skall detta sluta? Och hur blir det när nästa generation av invandrare skall komma in i arbete? Barn som knappt kan svenska och/eller har kommit så sent till Sverige att de ej kan hänga med i skolundervisningen och sedan ta ett arbete. Snabbt blir det 1,6 miljoner som skall försörjas. Har hela det röd-gröna etablissemanget huvudet under armen?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  SVT kör på med sin propaganda!

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fodelseland-paverkar-risken-att-do-i-covid-19

  Naturligtvis har deras flockmentalitet ingenting med saken att göra! Inget som helst eget ansvar! Ingenting om deras livsstil!

  Saxat från Fria tider: ”Det har även varit några stora muslimska Eid-fester i bland annat Århus och Skanderborg samt en begravning för en somalisk man. Evenemangen hade många besökare. Bara på begravningen kom 500 personer.” Smart!

  Nej hade bara jag, den rasistiske svensken betalat lite mer så hade allt varit frid och fröjd!

  ”– Vi som arbetar inom vården i det här området och andra underförsörjda områden vet att våra patienter har många riskfaktorer, som kol och diabetes.”

  Underförsörjda? Det var ett fint nytt ord! Men tydligen har dom pengar både till att röka och vräka i sig godis! Dessutom pratar dom bara som ett led i indoktrineringen om att jobba hemifrån! Hur många av dom har ett jobb?

  Gilla

  • yup

   Dessutom försöker man förklara det med att man ofta har yrken där man arbetar med människor. Men arbetslösheten bland somalier i Sverige är >50%, så de arbetar överhuvudtaget inte, istället hälsar man på andra somalier dagligen och man är ju skyddad av Allah så vad kan gå fel?

   Gilla

 • rustibus46

  jepp, ca 800 000 utan jobb, på papperet.
  Tillkommer 300 000? som har hittepå
  jobb. Naturligtvis räcker inte svennebanan ‘
  skatteinbetalningar till. Höj skatten.
  Arma land

  Gilla

 • Anderssonskan

  Löfven har nog jämt skägg med det Israeliska våldet i Ghasa , inte fan hinner han befatta sig med futtigheterna i Sverige. Får han bara tillgång till våra skattekronor så han kan fortsätta putsa på sin helgongloria , så verkar han nöjd.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: