Även SVT har kommit på att det är skillnad på folk


INVANDRING. Risken att bli så sjuk i covid-19 att det krävs intensivvård är högre för många födda utomlands. För personer födda i Somalia är risken mer än nio gånger så stor som för svenskfödda, skriver SVT.

Mörka människor passar inte i solfattigt klimat.

Risken att dö med covid-19 är mer än tre gånger så stor för personer födda i Afrika jämfört med svenskfödda. Det har Folkhälsomyndigheten slagit fast i en rapport. De främsta orsakerna bakom att vissa utlandsfödda drabbas hårdare är socioekonomiska faktorer som låg inkomst och trångboddhet.

– Ända sen pestens tid har fattiga varit mer utsatta under pandemier, säger Mikael Rostila, professor i folkhälsovetenskap.

-Pettersson tror inte på att socioekonomiska faktorer är den enda skillnaden, och den dåliga integrationen beror på för stor invandring av dysfunktionella människor.

USA:s National Institutes of Health (NIH) kräver att ras och etnicitet inkluderas som variabler i medicinsk forskning för att säkerställa alla amerikaners hälsa och välmående. I Sverige är det rasism.

Den vita rasen är en minoritet i världen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Även SVT har kommit på att det är skillnad på folk

 • Argus

  SVT skriver ”Födelseland påverkar risken att dö i covid-19” och sedan pekar på ”socioekonomiska faktorer”.

  ”Födelseland” är en PK-omskrivning för invandrare. ”Socioekonomiska faktorer” är vederlagda sedan länge. Det är istället halten av melanin i huden som är den avgörande faktorn. Om du har hög ”inbyggd solskyddsfaktor” så tillgodogör du dig inte solen svaga strålar i nord och följaktligen så får du D-vitamininsufficiens vilket i hög grad påverkar utgången av en COVID-19-infektion. Medicinsk felbehandling dräpte många i börja. Professionen avstod medvetet från vissa mediciner eftersom Trump hade rekommenderat dem. När väl TDR avtog och man började använda exempelvis malariamediciner så minskade dödligheten raskt.

  En annan faktor är kultur. De flesta svenskar har ”självisolerat” sig och social distans är högre vilket minskar smittorisken. Vi följer också påbud uppifrån, tyvärr ibland, vilket påverkat vardagen för många men också hjälpt till att minska smittospridningen.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det pågår ju även en diskussion om att invandrare inte vaccinerar sig i samma omfattning som svenskar, nedan är snodd från twitter men är rätt talande, ”
  De hittar till Sverige
  De hittar till Socialen
  De hittar till Bankomaten
  De hittar till Försäkringskassan
  De hittar till moske’n
  De hittar till affärer

  De hittar inte till lokalen för Vaccination

  Vill man hitta så hittar man?
  Vems är problemet?”

  Gilla

 • Tony

  Det är väl därför att det inte redogörs hur många som kommer från mena som har dött i Covid-19 här i landet. Dom skulle stannat i Afrika

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Socioekonomiska faktorer? Låg inkomst? Vem lever på fattigdomsgränsen i det här landet? Inte katten är det somalierna iaf. Att påstå att det är en faktor är väldigt kränkande mot de svenskar som lever på ca 3000kr/mån(efter att hyra och el är betalda). Är man utlandsfödd, låt oss ta en somalier som exempel, så fick han ut över 17000kr som ensam i sitt hushåll, i bidrag från soc. (En sverigefödd kommer inte upp i den summan om man som ensam söker soc.bidrag.) Att jämföra fattiga idag med fattiga på 1300-talet är också kränkande. Fattigdomen idag är påtvingad av politiker då dessa anser att pensionen ska vara låg. Medan utlandsfödda har rätt till pengar som borde gått till pensionärerna.
  Detta att covid-19 drabbar fler utlandsfödda än svenskfödda har INGENTING med fattigdom att göra, för de utlandsfödda är inte FATTIGA.

  Gilla

 • Olof.p

  Låt Löfven förklara hur fattiga människor som som kallar sig flyktingar, inte kan läsa och skriva, kan hamna i annan socialgrupp än den lägsta? Ska vi höja bidragen?
  Idioten Löfven trodde dom var läkare och ingenjörer, lika barn leka bäst, dom är lika stora lögnare både sossar och flyktingar från Afrika och Mellanöstern.

  Gilla

  • pllay

   Ja, de står på samma mentala nivå, att dominera och utnyttja.
   Men jag tror invandrarna kommer till Sverige av lite olika anledningar.
   Själva vill de ha allt gratis, vilket de blivit lovade av UD och smugglare.
   Lövet bjuder in dem för att krossa det svenska folket och muta en ny röstboskap med våra inbetalda skatter.
   De trivs tillsammans.
   PK-folket är tokiga på riktigt, de driver Sverige till ekonomisk och mänsklig katastrof. Rent mentalsjuka, ideologiskt hängivna något de tror är godhet, helt utan förnuft eller konsekvenstänkande.
   Socialdemokraternas kanonmat i kampen om makten i Sverige.

   Gilla

 • Pålsjö

  För 1 år sedan, SVT-journalist: ”Guds gåva att gamlingarna dör av coronasmitta.” Statstelevisionens reporter Kristoffer Viita jublar över utvecklingen.

  Text från Samnytt: ”I sociala medier skriver han bland annat, ”tänk på alla lägenheter som kommer att bli lediga när gamlingarna dör”. Enligt folkbokföringen bor Viita i samma lägenhet som Tali da Silva – den reporter tillika redaktör hos SVT som Samhällsnytt på torsdagen kunde avslöja öppet hatar Sverigedemokraterna.”
  https://samnytt.se/svt-journalist-guds-gava-att-gamlingarna-dor-av-coronasmittan/

  Pettersson undrade:..”varför inte detta tas upp av de ”riktiga” journalisterna? Det kan väl aldrig vara så att de skyddar en kollega?”
  https://petterssonsblogg.se/2020/03/14/vanster-journalist-guds-gava-att-gamlingarna-dor-av-coronasmittan/

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Här har vi det.
  Dödstalen är högre för utomeropeiska invandrare.
  Vad saken visar är att människor från MENA länder har 5 ggr högre risk hamna i intensivvård. Somalier bl a 9 ggr högre risk.
  Summa: Ohälsa, kroniska sjukdomar generellt i USA som ex är vida högre för svarta- och s k latinos än för europeiskättade människor. D-vitaminbristerna är stor hos svarta och latinos. Det är migration från syd till nord (vinter med låg UV-strålning) som gör det. Samma sak här fast värre.

  Heltäckande kulturell eller religiös klädsel gör saken än värre.

  *Att sedan flera ur utomeuropeiska grupper i Sverige arbetar med äldre..tänk ett varv..
  Förutom *språksvårigheter,
  att kommunen/företag betalar *lägre lön till *lågutbildade, så har stor *smittspridning skett inom det som benämns ”äldreomsorgen”.

  Tragiskt nu. Tragiskt i framtiden. När tas ett grepp kring *vad som orsakar socioekonomiska faktorer?

  Gilla

 • Mike E

  Som förväntat så använder gigantiska tvångsfinansierade SVT detta till att bedriva antivetenskaplig vänsterpropaganda.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Det finns massor av undersökningar som visar att risken att bli allvarligt sjuk i covid-19 är mycket större om man har låg D-vitaminnivå. Lustigt att D-vitamin är en socioekonomisk faktor. D-vitamin är inte dyrt.

  Gilla

  • ino

   Rigtigt! Godt med D-vitaminer er forebyggende, og man kommer desuden bedre igennem en Covid-19-sygdomsperiode hvis man har godt med K-vitaminer i kroppen; det opdagede lægerne på Hvidovre Hospital i København. For at få K-vitaminer kan man blandt andet spise KÅL.

   Gilla

 • valentin

  Repatriering hemåt från Sveriges bidragsdjungel hjälper många på många sätt, ger pengar till färre pensionärer

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: