Varför växer kriminalvården och varför på Sveriges bästa åkermark?

BROTT & STRAFF. I åratal har vi hört från olika håll att brottsligheten minskar, ändå byggs det nya häkten och fängelser i rasande takt. En del av dem, som Trelleborgs nya jättefängelse, ska obegripligt nog byggas på Sveriges bästa åkermark trots att det är olagligt och vår självförsörjning är urusel.

Idag är beläggningen i våra anstalter och häkten väldigt hög. Kriminalvården befinner sig mitt i ett intensivt arbete med att möta det höga beläggningstrycket på landets anstalter och häkten. För att hantera platsbristen utökar vi på olika sätt och skapar platser både långsiktigt med nya ordinarie platser och kortsiktigt med tillfälliga platser. Vi bygger bland annat till befintliga lokaler, etablerar helt nya anläggningar, uppför tillfälliga modulhus och förtätar befintliga anläggningar med så kallade beredskapsplatser.

Idag finns cirka 2.200 ordinarie häktesplatser och cirka 4.500 anstaltsplatser plus ett antal tillfälliga så kallade beredskapsplatser.

Inom en tioårsperiod planerar Kriminalvården för att utöka antalet ordinarie platser till cirka 10.100, att jämföra med dagens cirka 7.000, en utökning om totalt cirka 3.100 ordinarie platser, varav cirka 2.300 i anstalt och 800 i häkte. Samtidigt ska ett stort antal beredskapsplatser och tidsbegränsade platser tas fram.

-Pettersson är amatör på kriminalvård men undrar i all ödmjukhet om det inte vore bättre att minska antalet kriminella genom att stänga gränsen, utvisa och teckna avtal med andra länder om förvaring av de kriminella under strafftiden? Speciellt med tanke på att fångar i Sverige är sex gånger dyrare än snittet i Europa och jag kan inte tänka att vi är sex gånger bättre på att undvika återfall i brott.

Är det någon som begriper varför den socialdemokratiska regeringen år 2002 förbjöd Kriminalvården att registrera etnicitet och religion på fångar?

Detta är bara en bild, det finns många…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Varför växer kriminalvården och varför på Sveriges bästa åkermark?

 1. Jag är inte amatör på kriminalvård. Jobbat sedan 90 talet på olika befattningar inom verket.
  Och Pettersson har RÄTT. Vi har många Många invandrare från Mellanöstern, Afrika och zigenare från öststaterna. Det hemska är att dessa är bara toppen till isberget. Merparten av importerade brottslingarna är ute och härjar just nu med regeringens och polisens goda minne.
  En gång var typ ca 40 procent, alltså nästan hälften av intagna på en anstalt av den etniciteten jag nämnde ovan. 40 procent!!!!
  Med stängda gränser, utvisningar ,överföring inom EU till egna länder för avtjänade av straff och avtal med andra länder skulle överbeläggningen försvinna. Samhället skulle bli tryggare och statskassan skulle återhämtas.
  Dock är detta en politisk fråga och så länge Sverige styrs av kultmarxister, genusfanatiker ,feminister och annat typ av landsföräddare ,oportunister och även efterblivna kommer aldrig att ske.
  En del höjdare/höga chefer som är hjärntvättade av pk maffian och politiker , ger ibland idiotiska direktiver till verksamhetsområden.
  En stor del av personalen ,inklusive anstaltschefer är verkligen bra människor och gör allt dem kan med nuvarande förutsättningar att hålla verksamheten i drift. Tar mycket skit och utför en otacksamm stressig jobb.

 2. Placera fångarna på Gotska sandön. Där behövs varken murar eller vakter. Mat kan dom fånga själva och nej det är inte synd om dom. Den som inte trivs kan ju simma därifrån……

 3. Inga hus och liknande borde byggas på odlingsbar mark.
  Vi vet hur det var förr.

 4. Så länge Finland var under rysslands pli 1809-1917 blev många finnar deporterade till fängelsen i Sibirien bakom Ural.
  Undrar om där finns lediga celler att hyra?!?

 5. Vår mytoman till statsminister sa att de kommer att bli en vinst för samhället lite längre fram. Nu visar det sig att så många är kriminella att de inte får plats i alla fängelser som finns i Sverige.
  Kan någon berätta för mig hur hjärnan fungerar på Löfven?

 6. Vilken vinst vi fått eller hur steffan..
  Sen en sak till du är inte min statsminister.

  • Inte min heller. Han Sveriges statsminister utsedd av riksdagen som valts av vårt folk.

 7. Därför att inte regeringen slänger ut dräggen ur Sverige..
  Ska vi nu börja bygga fängelsr till alla drägg ..
  Jag vet några bra platser då..Gärdet o Danderyd o södermalm finns fler.
  Ponnsan från Gryt
  AfS

 8. Sverige ska förstöras. Om femtio år är alla Berg bortsprängda och på åkermarken har man lagt det krossade berget. Sen har politikerna sitt drömsamhället ett Beirut från Smygehuk till Kiruna. Med bara invandrare. Inte en svensk så långt ögat når.

 9. Löfven meddelar att vi behöver bygga nya stora anstalter är en del av vinsten från massinvandringen som nu kommer på alla områden. Det skapas mängder av arbetstillfällen vid byggnation och personal från starten. En win/win situation som vi sossar är väldigt stolta över och nu kommer att exportera ut över världen.

 10. MP låter hälsa att vi behöver invandrarna för att fängelserna inte skall stå tomma och kosta skattebetalarna pengar.

  SD tycker att vi inte behöver fler fängelser om de kriminella invandrarna utvisas till sina hemländer.

  Vad tycker du är det bästa för Sverige? Det är val 2022.

 11. Att vara politiker så behöver man inte ta ansvar för någonting. Man kan ta vilka vansinniga beslut som helst utan att någon reagerar varken opposition eller väljare.
  ”Det sovande folket”

 12. Behovet av fler fängelseplatser ökar i paritet med beviljade asylansökningar, inget konstigt med det, och advokater och människorättsorganisationerna är glada över att få massa mer att göra!

 13. Varför byggs det på åkermark, frågar väljaren.
  Det går snabbare och är billigare svarade ansvarig minister.
  – Men då kan vi ju inte odla mat, vi blir fler och fler?
  Lång tystnad, 5 sek det är långt för en snacksalig.
  – Kom inte att tänka så, ingenting i direktivet fanns heller så….

 14. Behöver inte bygga ett fängelse utanför Trelleborg. Vi har gott om myrmark i Norrlands inland som vi kan bygga på.

  • Bygg i urskogen det blir Rymmningssäkert med för invandrare är livrädda för skog och mörker eller på ett kalhygge i Kalix tänk att titta ut en grå november över hygget fy fan vilken trist syn

 15. Det är samma sjuka mönster. Politiska minoritetskrafter inom myndigheterna, motarbetar majoriteten av svenskar. Myndigheterna drar sig inte för att fylla på invånare med garvade kriminella och dysfunktionella färdigheter samt när brotten begåtts vill de behålla dem i Sverige fast de går att utvisa. Jag vet inte varför. Jag förstår inte heller varför regeringen håller på att riva elförsörjning, skola, vård och nu påbörjat rivning av svensk jordbruksodling. Vuxenansvaret i riksdag och myndigheter har gått förlorat av någon anledning. Är det utpressning av främmande makt eller skadliga MP-drömmar, som spökar i regeringspartiernas huvuden. Den politiska farsen med växande kaos måste avbrytas. De kan börja med att ta tjuvarna samt återbörda pistolerna, som stulits från deras regeringskansli. Bra träning för att väcka konsekvensmedvetandet till liv kanske.

  • Det är dom globala kraven som våra mesiga makthavare
   har tagit till sig, och säkert räknar med att bli belönade
   för detta, det är bara att kolla hur rik äggskallen blivit.

  • Vem sätter tummen ner på denna kommentar?? någon som tycker vi har ett drömsamhälle??

 16. Mycket enkelt. Allt går åt fel håll därför att IDIOTER STYR LANDET. 👊👊👎👎🖕🖕

 17. Här där jag bor fick bonden inte sälja tomter för husbygge p,ga det var delvis åkermark?+ men lagen är lika för alla enligt Stefan

 18. Fråga Morgan J . Det är för att Sverige är så bra på kriminalvård . Inte på misslyckad invandring . Precis som med den höga arbetslösheten , den beror på att Sverige har en bra arbetsmarknad och att folk är bra på att anmäla sig till A-kassan . Inte på en misslyckad arbetsmarknadspolitik .
  Vad är då politik . Lite olika , Men i Sverige är det nästan bara svammel .

Kommentera