Rena rama rasismen


Ni har kanske redan märkt det, men i kölvattnet av BLM har olika etniciteter allt oftare tagit till rasistiska brösttoner mot vita. Här är tre dagsfärska exempel från den mediala världen.

Evin Ahmad, vars föräldrar har sitt ursprung i Irak och Syrien, är mest känd från sin roll i den svenska serien Snabba Cash. En serie som visar hur kriminella invandrargäng härjar i Stockholms under värld. I en intervju med nyhetssajten Breakit säger hon att ”Det var sorgligt att få reda på att mycket av riskkapitalet ofta går till vita snubbar”. Lek nu med tanken att Sofia Helin (känd från Bron) uttryckt att ”Det var sorgligt att få reda på att mycket av riskkapitalet ofta går till svarta snubbar”. Ni kan se reaktionerna framför er?

Jazzmusikern Quincy Jones säger i en intervju med Hollywood Reporter att han aldrig skulle jobba med Elvis Presley som Jones menar var en ”rasistisk jävel”. Vad Elvis rasism bestod i får läsarna inte veta. Lek med tanken att Bruce Springsteen skulle uttrycka följande om Duke Ellington. ”Jag skulle aldrig jobba med den rasistiske jäveln”. Ni kan se reaktionerna framför er?

Till sist Chicagos borgmästare, Lori Lightfoot, som meddelade att vita journalister inte var välkomna på hennes jubileumsfest. Lek med tanken att New Yorks borgmästare, Bill de Blasio, nekat alla svarta journalister att komma på hans jubileumsfest. Ni kan se reaktionerna framför er?

Jodå!


12 responses to “Rena rama rasismen

 • Jenny Ek (wadyr)

  Mobbing….rasism, äkta rasism (inte det som sozzarna hoppar på SD stup i kvarten för) är för att den som mobbar mår bättre i sig själv när den varit elak. Det är något fel på en sån persons kemiska funktioner. Hjärnan belönar ett sånt beteende och då fortsätter det. Det går att förändra om den personen själv är villig att göra det. Men i dagens samhälle följer man hellre strömmen än står upp för sig själv. Att icke vita beter sig rasistiskt numera är inte så märkligt egentligen. Deras föredöme (de vita) gjorde ju så förr. Om 40år kanske de slutat med rasistiska påhopp, under förutsättningar att kaukasiska beter sig exemplariskt… (om man tittar på svenska regeringen så lär det nog inte ske…)

  Gilla

 • Plurikus

  När Elvis skulle uppträda i en mindre stad i USA fick han ett brev från de styrande där han uppmanades att inte ha några svarta i kören vid uppträdandet. Han svarade med att, när de körde in i staden i en cabriolet, att alla i bilen var svarta förutom Elvis. Tre kvinnor i doakören satt runt om Elvis. Elvis var minst av allt någon rasist.
  Liknande var det för Frank Sinatra, nar han skulle uppträda i Las Vegas. Alla vita bokades in på samma hotell som showen var, medan de svarta bokades in på ett annat hotell lite lägre ner. Sinatra såg då till att han omedelbart bokade om sig till samma hotell som de svarta fick bo på.

  Gilla

 • Rädd

  Jag har märkt att sannfinländarna är aviga mot svenskar.
  Konstigt vi som vill alla väl.

  Gilla

 • Rädd

  Jag har sett att Elvis hade engelska eller irländska zigenare i sina led vet ej om det är sant. Han hade korpsvart hår.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Chicagos borgmästare, Lori Lightfoot, är verkligen ett kapitel för sig själv.

  Vet inte om hon lever i verkligheten eller i någon konstig bubbla? Förmodligen det senare.

  Vad som händer i sin egna stad Chicago, verkar inte heller bekymra henne heller.

  Leo Terell pratar verkligen klarspråk om denna ”black sister”?

  Gilla

 • Kurt

  Det är som vanligt att de som kallar som antirasister är dom värsta rasisterna.

  Gilla

  • Rädd

   Kurt
   Jaha, tycker du att alla folk är likvärdiga i iq och liknande, jag menar inte kulturell skillnad, den finns, det är ju bara att ta en sväng i kommun, så ser man för oss svenskar, ett märkligt sätt att klä sig.

   Gilla

 • Invandrare1957

  Under tonen i allting i samhället.
  KPA reklamen grabben säger vuxna hatar lekland dom vill ha ett eget land. Vad ska dom göra där ha möten.
  Är det Sverige det egna landet. Med pensioner för alla. Eller är jag bara känslig. Tycker allting har en politisk innebörd i det moderna Sverige. Man ska inte ens tänka själv utan bli invaggad. När vaknar man ur det här experimentet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: