Tingsrätten avvisar advokat – ”Oskicklig och oförståndig”

LAG & RÄTT. En av Sveriges mest anlitade advokater avvisas som ombud i ett skadeståndsmål vid Stockholms tingsrätt. I ett protokoll från huvudförhandlingen konstaterar tingsrätten att advokaten ”visat sådan oskicklighet och sådant oförstånd” att man inte hade något annat val än att avvisa honom, skriver Dagens Juridik.

Neo Barsoum Barstedt. Pressbild

När förhandlingen avslutades efter knappt två timmar kom rätten också att fatta beslutet att avvisa advokaten som ombud i tvisten – ”med hänsyn till den oskicklighet och det oförstånd” som han visat under förhandlingen.

Stockholms tingsrätt skriver i sitt beslut att advokaten, bland annat, har ”ändrat yrkat belopp flera gånger” och ”under beredningen ändrat beräkningsgrunden för det yrkade beloppet från sin egen till att åberopa den beräkningsgrund som svaranden presenterat”. Advokaten har, enligt tingsrätten, också ”kopierat in stycken ur svarandens inlagor i sina inlagor innehållande yrkanden och grunder med mera trots att det har varit uppenbart att de inkopierade texterna inte kunde få den relevans som de hade i svarandens yttranden”.

Tingsrätten konstaterar också att advokaten inte hållit alla sina tidsfrister, lämnat in handlingar efter fristens utgång och ”ändrat de rättsfakta som skulle åberopas för käromålet”. Domstolen skriver vidare att advokaten ”inte ens efter en och en halv timmes huvudförhandlingstid förmått precisera och slutligt ange vilka rättsfakta som var åberopade i målet” samt att han ”under huvudförhandlingen gjort påståenden i olika avseenden som han ändrat allt eftersom det kunde konstateras att hans påståenden inte kunde stämma”. Han beläggs dessutom med att ha ”påstått att ordet ’inte’ skulle ha fallit bort ur en mening trots att meningen med ordet ’inte’ helt skulle ha tappat sin logiska betydelse”.

Sammantaget anser Stockholms tingsrätt att advokaten ”visat sådan oskicklighet och sådant oförstånd att han ska avvisas som ombud i målet”.

-Pettersson känner till fem advokater som visat sig vara väldigt oförståndig på senaste tiden och konstigt nog har de samma bakgrund.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Tingsrätten avvisar advokat – ”Oskicklig och oförståndig”

 1. Svenska rättssystemet har totalt havererat för länge sedan, brottsliga lögnare går fria och sanningsenliga straffas.
  Korruptionen har de nya advokaterna och nämndemännen tagit med sig hit.
  Det går utför i rasande fart, sådan är den nya kulturen.

 2. Poliser, advokater, domare, nämndemän som inte följer lagen tillsammans med politiker som försöker inskränka rätten till det fria ordet, hur nära är vi då en diktatorisk stat?

  Och den man som flydde Sverige för att undgå straff och nu söker oss äldre med ljus och lykta för att vi eventuellt råkar skriva eller säga något som kan anses hets mot folkgrupp.

  För att inte tala om de statliga organisationer som inte skriver man och kvinna, eller en affär som i högtalarsystemet hälsar damer och herrar välkomna och tvingas sluta eftersom dessa som endera är könlösa eller hermafroditer känner sig kränkta.

  Räfst och rättarting måste till på många plan innan f.d Sverige Imploderar av konsensus, dumhet och politikerförfall.

 3. Det finns väl ett antal advokater som står på de kriminella klanernas lönelista.

 4. CARL SCHILLER, pensionerad polis, har en Youtubekanal där han ger råd till allmänheten. Rekommenderas!

 5. Landet har redan en partiledare med samma juristexamen som denne figur – nämligen centerledaren Annie Lööf.

 6. Hur har han klarat sin utbildning? Det verkar vara en gräddfil för vissa, men de avslöjar sig för eller senare. Ser stöddig ut, men det kanske också ingår i utbildningen?👎👎

  • Gräddfiler så som positiv särbehandling av icke normativa personer vid tentarättande har förekommit i decennier. Sen är det ett annat fenomen som förekommit lång tid med, stölder på juridiska institutionernas kursbibliotek, där ”vissa” juridik studenter rev loss viktiga sidor från obligatorisk kurslitteratur, för att hindra andra studenter att konkurrera på tentorna. Att vi fått ett batikvälde inom juristkåren?, som domare, åklagare, advokater, polischefer osv, kommer väl knappt som en överaskning. Eller? Sätt gummibands paragrafer i händerna på såna in-/fram-kvoterade känslomaskiner och vips, surprise surprise surprise, nästan ingen utvisas efter typ grova brott. Känslosvada har ersatt logiska resonemang i en del juridiska processer. Dagligen kan man se det på jobbet. Kolla här typ: https://www.dn.se/nyheter/sverige/blivande-rattsskipare-stjal-som-korpar/

Kommentera