Önnevalls flyktingpojke åtalas för penningtvättsbrott

BROTTSLIGHET. Ni minns säkert SVT journalisten, numera programledaren och aktivisten på SVT Fredrik Önnevall som 2014 gjorde en TV-serie ”Fosterland åt SVT, men inte kunde nöja sig med det utan även smugglade med sig den syriske pojken ”Abed” från Grekland och fälldes för människosmuggling. Önnevall fick inte bara behålla jobbet på SVT han befordrades även till programledare.

Fredrik Önnevall. Wikipedia

”Abed” som egentligen heter Maksoud Abdulrahman har sedan dess fått hit sin familj som lever på socialbidrag medan Maksoud Abdulrahman har utvecklats till kriminell på heltid. Han åtalas nu för penningtvättbrott sedan en äldre svensk kvinna fått sitt konto länsat på 180.000 kronor och en del av dessa pengar hamnat på Abdulrahmans konto.

Om Fredrik Önnevall på bloggen…

-Pettersson känner inte till om Fredrik Önnevall eller SVT tänker ersätta den gamla damen och stå för kostnaderna för Maksoud Abdulrahman och hans familj i Sverige. Om inte så kunde det bli en bra TV-uppföljare om ”flyktingpojkens” liv i Sverige.

***

TIDIGARE 2019-08-12. Önnevalls flyktingpojke

BROTTSLIGHET. För några dagar sedan skrev vi om ”Flyktingpojken Abed”som SVT-journalisten Fredrik Önnevall smugglade till Sverige. ”Abed” dömdes för brott mot knivlagen till dagsböter. 

Kniven
Kniven Maksoud Abdulrahman hade på sig. Foto: Polisen

”Abed” heter egentligen Maksoud Abdulrahman, är född 1999, har tolkbehov på arabiska och är medborgare i Syrien.

I förundersökningsprotokollet står: ”Patrull 21-1110 åker ned i parkeringsgaraget bakom Alewalds-outleten i centrala Uppsala.
När patrullen kommer runt ett hörn så ser de fem ungdomar som står ca 10-15m bort. Patrullen kör fram emot ungdomarna och Pa Österlund kliver snabbt ur bilen och går emot ungdomarna. En av ungdomarna (senare identifierad som misstänkt Maksoud) försöker röra sig runt en ca 0.5m bred stolpe i garaget. Pa Österlund fortsättet att gå emot Maksoud och har honom hela tiden under uppsikt. När Pa Österlund är ca 2 m från Maksoud så försöker
Maksoud kasta upp en kniv på ventilationen i taket. Maksoud lyckas inte kasta upp kniven utan den studsar tillbaka ned på marken och landar bredvid stolpen. Maksoud visiteras därefter utan att man hittar någonting annat olagligt på honom. Ungdomarna beter sig nervöst och när patrullen visiterar Talal Zakour så hittas ytterligare en kniv på honom. Kniven är inlindad i långkalsongerna längs med Talals vänstra smalben. Pa Österlund får känslan att han har lindat in den där med anledning av att han skall kunna gå med den dold samt försvåra för polisen vid en eventuell visitation”.

Misstänkt Maksoud delges misstanke om brott enligt ovan samt underrättas om rätten till försvarare. Maksoud ERKÄNNER brott mot knivlagen och säger att förhör kan hållas utan försvarare.

”Förhörsledaren ber Maksoud berätta fritt om den aktuella händelsen.
Maksoud säger att han hittade kniven tidigare under kvällen och att han inte brukar ha kniv på sig. Maksoud säger att han bara skulle ha den under kvällen och att han sen skulle ta med den hem och lägga den på en hylla hemma.
Förhörsledaren frågar Maksoud vart han hittade kniven.

Maksoud säger att det var på andra sidan av parkeringsgaraget. Förhörsledaren frågar Maksoud varför han försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom.

Maksoud säger att han fick panik och att han därför försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom. Förhörsledaren informerar Maksoud om strafföreläggande. 

-Pettersson tycker det är märkligt att PK-media och SVT inte följer upp hur det gått för Önnevalls flyktingpojke? Tolkbehov på arabiska efter fyra år i Sverige tyder inte på någon större begåvning eller vilja att anpassa sig.

Fredrik Önnevall hämtade hämtade ”flyktingpojken Abed” i Grekland och därifrån reste de sedan genom 5-6 fredliga länder för att Abed skulle komma undan kriget i Syrien. Numera har Abed fått hit sina föräldrar och syskon från Syrien.

Skattefinansierade SVT har stränga krav på att medarbetare inte får ta politiskt ställning. Trots detta så arbetar Önnevall kvar på SVT.

Orsaken är att SVT ser Önnevalls människosmuggling som ett humanitärt ställningstagande inte ett politiskt.

Vi får trots allt hoppas att det går bra för Önnevalls flyktingpojke. Han har sedan tidigare fått böter för att ha kört för många på en moped och nu kniven. I det stora är det inget men det är dags att skärpa till sig nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Önnevalls flyktingpojke åtalas för penningtvättsbrott

 1. Han har alltid för mig gett ett otrevligt arrogant uttryck redan innan smugglingen, vänsterfjolla som lever på våra skattemedel. Liksom alla i SvT.

 2. Nu får vi hoppas att SVT låter Önnervall göra en påkostad dokumentär om hur bra det har gått för ponken och hans familj i landet som dignar av manna och honung. Önnervall kanske siktar på stora journalistpriset i gråt och tycka synd om klassen?

 3. Det blir ingen häxjakt, uthängning i medier eller mediedrev av vad Fredrik Önnevall gjort som många andra mediepersoner fått uppleva. Undrar just varför…

 4. Var det inte så att SVT stod för Tönnevalls. förlåt Önnevalls
  rättegångskostnader ?? Som journalist kan man va hur god
  som helst med andras pengar.

 5. Jag anser att Herr Önnevall PESONLIGEN ska stå för alla kostnader detta insmugglade patrask åsamkar oss. Naturligtvis ska han också på livstid befrias från SVT, samt ta sitt straff.

 6. Tror inte innehåll tänker på konsekvenserna överhuvudtaget. Han fick sin godhetsstaus uppvisad
  Mission complete .
  Så funkar kultur snubbarna .

 7. Vissa människor anser att Sveriges skattebetalare med tvång behöver belastas med fler kriminella i landet. Sverige måste försöka skydda sig från såna människor. Penningtvätt vet alla har föregåtts av grövre brott. Man anar en hisnande avgrund av kriminell verksamhet bakom det man får rapporterat. Hur är det ställt med Sverige egentligen?

 8. Dags att skicka tillbaka syriern till Syrien. Sedan kan vi konstatera att kriminella fortsätter att vara kriminella trots att de får komma hit och får alla bidrag som sossarna komma på.

 9. Enligt bloggen Nya Riks rör det sig om en äldre, handikappad svensk kvinna som fick sitt konto länsat på över 180 000 kr, och att 40 000 kr av beloppet överfördes till Maksouds bankkonto, vilket han snabbt tömde för att köpta kontanter i euro. Maksoud, som av någon anledning har skyddade personuppgifter, uppger till polisen att han har egen lägenhet och att hans familj får socialpengar, men att de inte kan spara någonting.
  https://www.nyariks.se/fredrik-onnevalls-flyktingbarn-atalas-for-penningtvattsbrott/

 10. Vi hoppas att det inte lägre finns någon som litar på svenska skitmyndighetsinrättningar. Släng dom i papperskorgen! Där nere på botten av korgen kan de driva genusprojekt.

 11. Stora brottslingen o landsförrädaren är Önnervall. Bli belönad istället hur tokigt är Sverige.

  • Det vore inte konstigt att Önnevall hjälpte ”gulle”pojken att lura den gamla damen på pengar och var behjälplig att smuggla hit hela patraskens släkt.

 12. Jo visst är det märkligt att så fort dessa”ensamkommande” borrat in parasitsnabeln i Sverige då dyker mirakulöst hela jävla släkten upp och står redo att boka flyg hit.
  Märkligt man skulle kunna tro att det är planerat in minsta detalj.

 13. Läste häromdagen i Expressen om en ”flykting” från MENA, som begått 45 brott på 15 år här i landet. Dömdes redan tidigt till fängelse och utvisning men när han frigavs 2008 och skulle utvisas, ja då benådades han av regeringen med statsminister Reinfeldt och justitieminister Beatrice Ask, båda från Moderaterna. Så han blev kvar här i landet.

  • Skulle inte förvåna mig.
   Ruinsvält är det ondaste som hänt Sverige.
   32 dels afrikan som han är.

 14. Vasa! En afghan som är brottsbenägen?
  Har jag aldrig hört talas om förut.
  Var inte det där biologiska avfallet ”ensamkommande”?
  SVT borde avkrävas ett ordentligt svar, där typ Ekeroth får ställa frågor till terrorsmugglaren önnevall.
  Men skönt att mina surt förvärvade skattepengar går till något viktigt.
  Kom ihåg vad den kloke sa ”det blir en vinst lite längre fram”.

Kommentera