Muslimer är fridlysta även i Norge

DEMOKRATI. Norges nationaldag firas normalt den 17:e maj med buller och bång. Orkestrar, parader, folkdräkter och glass i stora lass. Dagen firas till minne av att Norges konstitution undertecknades 17:e maj år 1814. Dagen uppmärksammas med ett enormt pådrag som saknar motstycke i Norges festkalender.

17 maj i Oslo Foto: Tomas Majewski/Visit Oslo

Till skillnad från länder som firar sin nationaldag med militärparader är 17 maj en riktig folkfest, särskilt för barnen. Dagen brukar börja med en speciell 17 maj-frukost, ofta i form av knytkalas med grannar och vänner. Det brukar bjudas på nybakat bröd, äggröra, rökt lax, och champagne för de vuxna.

Sedan är det dags för barnparaderna. De ordnas i hela landet och går genom stan ledda av en musikkår. De största paraderna lockar tiotusentals människor som viftar med norska flaggor och ropar hurra! I Oslo är kungafamiljen på plats och vinkar till folkmassorna.

I år var det dock annorlunda. Festligheterna var inställda på grund av pandemin.

Den 19 maj var det dock fritt fram, men inte för norrmännen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Muslimer är fridlysta även i Norge

  1. Invasiva arter gillar jag inte i min trädgård, de förstör gärna och tar över det som är trevligt runtomkring och som är/var vackert.
    Då och då kan man se dessa i centrum och omkring i staden som förpestar miljön, inte roligt alls.
    Trädgårdsmästaren Morgan ser inga problem med detta?

  2. Polisen i Norge verkar vara lika ovilliga att störa mena ländernas demoparader som i Sverige. måste vara rädsla att utlösa värre händelser än vad de kan klara av. Bättre att hålla en hård linje mot de 70 – 80 åriga tanterna och visa beslutsamhet mot dom, så de vet sin plats. Polisen av idag, är feministdominerade fjantar. Undantagen bekräftar regeln.

    • Ståfräs!
      Liksom människor finns det i djurvärlden ex. vis kattdjur en del som våra huskatter är domesticerade, detsamma gäller Homo Sapiens.

  3. Det trodde jag inte skulle vara möjligt i vårt broderland Norge/Noreg.

    Förmodligen var det oannonserat och helt mot reglerna men vissa arter av Homo Sapiens är tydligen obildbara.

Kommentera