Efter den hyllade befolkningsökningen: ”Alldeles för många står utanför arbetsmarknaden”


INVANDRING. Vi har sett massor av exempel på städer med rekordstor invandring, där politikerna jublar så länge bidragen från staten flödar men där bakfyllan kommer efter ett par år. Det har varit Filipstad, Sandviken, Uppsala, Borlänge och många fler städer, stora som små. Orsaken är densamma, för stor invandring av oanställningsbara människor.

Borlänges kompetensregn…

I Helsingborg slog befolkningsökningen rekord flera år i rad och stadens politiker hyllade den snabba tillväxten. I dag är tonläget inte lika muntert. Inflyttarna är till stor del personer med utländsk bakgrund som har svårt att komma ut i arbete. – Vi har alldeles för många fortfarande som står utanför arbetsmarknaden. Vi är inte nöjda, säger moderaten Christian Orsing. Hans parti styr kommunen tillsammans med de forna Allianskamraterna Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet. Men även inom den politiska oppositionen i staden är optimismen från förr ersatts med en påtaglig baksmälla, skriver Helsingborgs Dagblad, bakom betalvägg.

Det går åt fel håll. De nyanlända kan inte språket och om de har någon utbildning alls så passar den inte på svensk arbetsmarknad. Tiden det tar för nyanlända att att få ett jobb i Helsingborg minskar inte utan ökar och det är inte bara nyanlända som har svårt att skaffa sig ett jobb. Även andra generationens invandrare som är födda i staden har det svårt på arbetsmarknaden.

-Pettersson säger att kan och vill man inte så finns inga lediga arbeten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Efter den hyllade befolkningsökningen: ”Alldeles för många står utanför arbetsmarknaden”

 • Bettan

  Någon tycks ha använt sig av mitt alias igen (Bettan). Jag har inte läst inlägget, Pettersson har varit vänlig nog att ta bort det. Av de kommentarer inlägget fått så verkar det inte vara speciellt begåvat. Jag BETTAN är inte skyldig till det..

  Gilla

 • Basse Bengroth

  Dagens snabba befolkningstillväxt saknar inte historiskt motstycke. I mitten av 1800-talet hade vi liknande siffror när barnadödligheten sjönk ganska dramatiskt.

  Det ledde till brist på mark, mat, arbeten och bostäder. Det ledde till epidemier i landet.

  Det slutade med att en stor del av befolkningen utvandrade till amerika.

  Varför man ånyo medvetet sätter sig i denna besvärlga situation är totalt obegripligt.

  Gilla

 • hllviken

  !0,15 miljoner medborgare har Sverige nu.

  Gilla

 • Sven

  Pettersson sammanfattar med fjorton ord som beskriver det hela:

  Pettersson säger att kan och vill man inte och så finns inga lediga arbeten.

  KLOCKRENT!!!!

  Gillad av 1 person

 • yup

  Du har ju lite rätt. På Helsingborgs gator ser man ofta cykelbud med matleveranser (eller andra leveranser), dessa kommer vanligen från Indien/Bangladesh. Arbetslösa från Mellanöstern har socialbidrag och behöver inte slita med sånt, de kör bil.
  Runt Helsingborg finns stora odlingar av alla möjliga grödor. Till detta importeras tusentals säsongsarbetare från Ukraina och andra länder. Ingen bonde skulle komma på tanken att anställa någon från Mellanöstern eftersom han vill ha sina gurkor/jordgubbar/potatisar plockade, han har inget behov av folk som dricker te, snackar i mobil och har attityden att bonden ska vara glad att de hjälper honom överhuvudtaget. Och mellanöstringen har socialbidrag så han har inget intresse att för något gjort eftersom han får betalt iallafall. Svarta pengar avräknas som bekant inte mot socialbidraget

  Gillad av 2 personer

  • Robert

   Exakt, här i norra Sverige är det liknande, gäller dock bärplockning. Gå i valfri stad efter norrlandskusten och du skall finna obegränsat antal icke önskvärda som är arbetslösa men som mirakulöst får ”lön” varje månad och inte ett pip hörs från vare sig arbetsförnedringen eller negerkassan.

   Gillad av 2 personer

 • Robert

  Denna bild som fick lunchen att komma upp borde väl för all framtid avskräcka varenda normal svensk att aldrig någonsin åka till Bor-länge.

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  Oväntat! Fast man borde vara van så upphör jag aldrig att förvånas över folks dumhet.

  Det här har man ju vetat sen ockupationen av vårt land började. Eftersom vi redan då hade en stor arbetslöshet så måste man ju vara rätt dum i huvudet om man tror att den ska minska av att det kommer fler hit.

  Speciellt när alla jobb som blir lediga går till illigala och arbetskraftsinvandrare!

  Nu kan ni få nästa framtidsprognos helt gratis.

  De här arbetslösa, många av dom kullföderskor, kommer att yngla av sig ohämmat samtidigt som det bara väller in fler.

  Även om ockupanterna blir det sista vi spar in på så kommer den dagen när vi inte kan försörja dom längre.

  För ditt eget bästa, se till att ha lämnat det här landet då!

  Gillad av 2 personer

 • Ståfräs

  Bettan jobbar säkert i Sandviken, dom tjänar ju 500 mille/ år på invandrare, stort grattis, då har vi ju inga problem alls tydligen.

  Gillad av 1 person

 • Robert

  Okej, vi låtsas att du har rätt.
  Förklara då gärna för mig som bara är en netto skattebetalare varför det är åt helvete i länder som befolkas av araber och afrikaner?
  Där finns väl inga dumma rasister?
  För det är väl inte så enkelt att låg intelligens ger låg anställningsmöjlighet?

  Gillad av 1 person

 • Fjodor

  De som var anställningsbara och attraktiva på arbetsmarknaden åkte inte till Sverige. Eftersom Svenska myndigheter mest gått ut med vilket fantastiskt väldfärdssytem vi har så har man istället attraherat de som inte vill arbeta. Jag förstår inte varför de nu går och och tycker att de inte är nöjda. Vad hade ni väntat er med öppna gränser och noll koll på vem som släpps in i landet?

  Gillad av 1 person

 • Gruvmor

  Såg just en budgetnotis för Lindesbergs kommun. Tydligen ”förstärks” SFI med 2 extra miljoner. Ingen motivering.
  Kan anta att de tror även i detta fall att bara man slänger mer pengar på problem X så löser det sig.

  Gillad av 1 person

 • grebom5

  Att Sverige leds av fjärdeklassare kan tyckas som en överdrift, men om det är vuxna personer varför förstår de ej att fler än vad som behövs kan ej härbärgeras i vårt land.

  Alla normala har en idé, undersöker vad som krävs anskaffar detta och handlar.
  Våra infantila politiker bjuder in säger vi kan inte hindra asylsökande att komma, släpper in så gott som alla, ser sig därefter om efter bostäder men har ingen aaaaning om vad skall alla dessa göra.

  Det behövs välutbildat folk som förstår minst engelska för att få jobb i Sverige, om de inte redan kan svenska.
  Vilka kommer, kvotflyktingar som aldrig i sitt liv sett en elspis det är tack och lov bara runt 5000, men ändå för många.

  Andra kommer som vet allt om kameler men aldrig upplevt snö, de kan inte läsa eller skriva, vad ska de jobba med enkla jobb?
  Plocka bär nej det importerar vi Thailändare till, bli svinskötare nej o nej svin är liksom svenskar orena.

  Den stora frågan är vad ska vi då tänka oss, de vill ha pengar utan att anstränga sig och bidragen räcker ej till deras vanor.

  De smugglar knark och säljer, snabba pengar korta straff samt att de ger arbetstillfällen för Polisen, domstolar, kriminalvård samt socialtjänst.
  Vilket politiker av viss inriktning anser som varande en framgångssaga.

  Gillad av 1 person

  • Robert

   En svag men positiv början vore att kopiera Australien.
   Sen är det bara att systematiskt riva upp alla medborgarskap sen -70 och repatriera samtliga.
   Då kanske vi kan få denna skuta på rätt kurs igen.

   Gillad av 1 person

 • Hajo

  Det är bara loosers som åker till Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Livet är skoj

  Arbeta? Varför det? Man får ju gratis ”lön” från massor av automater överallt i Sverige! Mycket skönare att mysa och chilla än att svettas och få ont i ryggen utav fysisk aktivitet ju. Finns det nån som faktiskt tror att Sverige är i topp-3 listan utav alla länder bland ”asyl”-sökare pga JOBBMÖJLIGHETERNA?????

  Gillad av 1 person

  • Roger P

   JobbOmöjligheterna är ordet.

   A-F chefen i Filipstad sa ju att det finns inga jobb för analfabeter, har hon jobbet kvar?

   Gilla

 • Ståfräs

  Bäste Bettan, ge några exempel på riktiga jobb, om du inte menar elda bilar, sälja knark, råna, våldta, spränga osv, osv.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: