Anders goes all in

I gårdagens Aktuellt framträdde Dick Erixon (Samtiden) och Anders Lindberg (Aftonbladet) i en debatt om ABF:s något odemokratiska agerande när de sparkade en populär fritidsledare som fullföljt sitt uppdrag i många år. 

Herr Lindberg har framträtt på Petterssons vid otaliga tillfällen, men frågan är om han inte gjorde sitt mest desperata och virriga uppträdande….hittills.

Upprinnelsen till debatten var när ABF i Ockelbo sneglade lite bakom kulisserna till det forna socialistiska östblocket. En person som haft uppdraget som fritidsledare på orten fick plötsligt en spark i häcken och förpassades ut från förbundets lokaler. Hans brott var att rösta på ett annat parti än det ABF sitter i knäna på, Socialdemokraterna.

Något förvirrat och desperat tjatade Anders Lindberg om att inget förbund ska känna sig tvingade att anställa personer som inte följer förbundets riktlinjer. 

Nu handlar den här historien inte om att anställa, utan om att sparka personer som redan är anställda. Något Dick Erixon påpekade vid flera tillfällen. Lindberg förstod dock inte detta, utan fortsatte att rabbla upp förbund som inte ska behöva känna sig tvingade att anställa. Att Socialdemokraterna och deras knähundar är nervösa inför 2022 råder det ingen tvekan om.

Ni får själva döma om herr Lindberg kanske borde pensionera sig eller ta en lång vilopaus, men innan ni gör det bör ni veta att ABF står för Arbetarnas Bildningsförbund (de kanske inte ska ha ABF i Ockelbo och Anders Lindberg som föredöme) och att förbundet årligen erhåller statsbidrag på cirka 500 000 000 kronor. Skattepengar som exempelvis 1 miljon Sverigedemokrater är med om att betala.

Nu kan ni läsa och lyssna.

7 thoughts on “Anders goes all in

 1. Han blandar äpplen och päron för att förvilla. De andra föreningarna finansieras genom medlemsavgifter, ABF genom skattemedel, det är en avsevärt skillnad som gör att det inte går att jämföra. Skatter betalar SD medlemmar också, så de ska betala men inte kunna få arbete för att de är SD, sjukt kommunist argument av AL:

 2. Anders är odemokratisk. Jag skulle gärna höra honom försöka motbevisa det. Jo, jag vet, allt som inte är S är odemokratiskt. Ergo.

 3. Jag tycker media skulle berätta vad det är i SDs värdegrund som är så fruktansvärt. Men ingen i media eller av vänsterfeministerna kan säga vad det är som stör dom i värdegrunden.
  Löfven sa en gång,
  – vi gör inte skillnad på människor.
  Men gubbe lille säger jag bara, vad är det du gör med människor som röstar på Sverigedemokraterna?
  Ge Löfven en banan.

 4. Jag ser fram emot en såpopera kallad SR/SVT + gäster där de kan spela sig själva.
  Kan bli en riktig bra efterföljare till Faulty Towers och skulle kunna bli en riktig långkörare om hur man bedrar sin egen befolkning

 5. Hur många gånger fick man inte höra att man inte skulle titta på TV så mycket eftersom det var fördummande. Aldrig kunde jag tro att det var SVT Aktuellt som avsågs.

  Igår såg jag Ivar Arpi debattera mot sexualupplysaren Inti Chavez Perez. Ivar fick stå upp för att det endast finns två biologiska kön och att det är kvinnor som föder barn.

  Idag debatterade Dick Erixon mot Anders Lindberg och fick försvara att man visst skulle kunna vara med i föreningar (skattefinansierad) trots att man röstade på SD. Anders drog vansinniga paralleller till nykterhetsrörelsen m.m.

  SVT Aktuellt har blivit en Ding Ding Värld.

  • Och ikväll påannonserades att ”klimatexperten” Greta Thunberg var inbjuden till rapport för att tala om för oss hur vi ska ska rädda klimatet. Kan det bli sjukare?

Kommentera