Sveriges Radio söker en informationssäkerhetsansvarig

MEDIA. Nu söker Sveriges Radio en informationssäkerhetsansvarig till Säkerhets- och Beredskapsavdelningen där du kommer ha rollen att driva och utveckla vårt informationssäkerhetsarbete.

Har någon, någonsin hört en Sverigedemokrat, islam eller invandringskritiker eller kanske någon som inte köper klimatkrisen vara sommarvärd i Sveriges Radios Sommar i P1? Trots att SR har drygt 3000 miljoner om året för att spegla mångfalden i samhället.

På Sveriges Radio spelar säkerhet, säkerhetsskydd och vårt beredskapsuppdrag en central roll. För att lyckas med vårt uppdrag är det avgörande att vi kan utföra det så tryggt och säkert som möjligt och att det vi sänder når ut till publiken. Därför är vi beroende av en säkerhetsavdelning som vet hur journalistik fungerar, som kan ge rätt förutsättningar för bolagets medarbetare att lyckas förmedla vårt innehåll dygnet runt till miljoner lyssnare över hela landet.

Säkerhets- och Beredskapsavdelningen är en centralt placerad funktion och tillsammans arbetar vi med informationssäkerhetsfrågor, säkerhetsskydds- och krisberedskapsfrågor, frågor rörande totalförsvaret, fysisk säkerhet och brandskydd, personalsäkerhet, kontinuitetshantering och signalskydd. Arbetet leds av Sveriges Radios säkerhetschef och i dagsläget arbetar 10 personer med säkerhets- och beredskapsfrågor på avdelningen.

Dina huvudsakliga uppgifter är att utveckla styrning, stöd, utbildning och samordning inom informationssäkerhetsområdet för hela Sveriges Radio. Arbetet sker i samarbete med övriga verksamheter inom företaget.

Just nu pågår en omfattande verksamhetsanalys där samtliga våra produkter och tjänster ses över. Vi behöver förstärka vår förmåga att göra informationssäkerheten enkel och användbar för våra verksamheter. Viktiga komponenter i det arbetet är att utveckla vårt ledningssystem för informationssäkerhet och vår säkerhetskultur.

Läs vidare på Sveriges Radio…

-Pettersson tycker att ”informationssäkerhetsansvarig” låter som någon vill ha koll på att Sveriges Radio sprider ”rätt” information till lyssnarna…

Sedan blir jag väldigt orolig över detta ”Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.” Ordet värdegrund förknippar jag med vänsterextremism, har man inte ”rätt” värdegrund som är ett oklart begrepp så ska man tystas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Sveriges Radio söker en informationssäkerhetsansvarig

 1. Hörde Klas Wolf-Watz på Ekot, SR P1, idag. Han låter ganska skakad. Sååååhääär hade han inte tänkt sig att historien skulle utveckla sig! Är hans arbete i fara eller kan det räddas?

 2. Kan vara ett jobb för Anders Ynkelman ( är ju så duktig på att inte läcka information till främande makt 🙄 ) ….då kan Socialdemokraterna och vänsterkommunisterna fortsätta att bluffa, ljuga och stjäla våra skattepengar för att fortsätta förfallet och islamiseringen av Sverige och svenskarna.

  Ps. Kanske att SVTs kvinnliga reporter, alternativ hennes så härliga skäggbaaaarn, kan bidra med idéer för snabbare islamisering.

  Samhörighet eller bidrag på nått positivt sätt för terrorverksamhet, ska dömas som delaktighet i terrorverksamhet…PUNKT SLUT,

  Så synd om moder Svea…de behandlar dig som skit och vill dig allt ont. 😥

 3. Kontakta något mcgäng .ni har ju kontakter med kriminella vad jag förstår.
  Eftersom ni inte skriver sanningen
  Ponnsan i gryt

 4. Det ska väl va en som är väldigt duktig på att mörka deras
  kontakter med skumma individer.

  En bra början för det företaget hade varit att byta ut den
  illröda Hanna Stjärne, men där finns många andra som
  behöver bytas ut.

 5. Lyssnar tyvärr på radion just nu!

  En riktigt fin tårdrypande saga om nån palestinier som har rest på semester från Sverige!

  Helt oemotsagda får han och nån så kallad reporter spy ut sitt ensidiga hat mot Israel.

  Intessant också med att programledaren inleder med att säga: från Gaza som israelerna bombar och palestinierna svarar med raketer.

  Tvärtom?

  • Förr i tiden när man fick semester var när man gjort en
   arbetsinsats, men i dagens Sverige kan folk som lever
   på bidrag åka på semester till det land som man säger
   sig flytt ifrån? Konstigt!

   • Inte alls konstigt i mentalvård Sverige.

    Vi har en Socialdemokrat regering….då finns det ingen gräns för idiotin…absolut helt gränslös idioti.

 6. 1.Du behöver inte kunna nånting för det kan inte vi andra heller.
  2. Du måste vara vänstervriden för att få jobb här. Godkända partier är S, Mp, V.
  3. Tänka självständigt gör vi inte här.
  4. Du får bra betalt om du rättar in dig i ledet.
  6. Att ifrågasätta något är förbjudet.
  7. Klarar du kraven är du välkommen

 7. För att leva upp till sin värdegrund måste de förmodligen avskeda 66% av sina medarbetare och ersätta dem med de som garanterat är opartiska vad gäller politik och religion.

 8. Avslöjande formuleringar – utan tvekan. Denna organisation är sannolikt avsedd att ingå i den spionorganisation (kontrollen av etniska svenskar), som MSB har byggt upp under politrucken Eliasson.
  Skulle inte bli förvånad om en granskning visar att Länsstyrelsernas försvarsenheter numera till del är avsedda att samordna spionage mot folkets gräsrötter. Och att den kommunala säkerhetsorganisationen har samma uppdrag, samt skall hålla koll på kommunalpolitikerna. Notera att samtliga statliga verk har en dylik säkerhetsavdelning, samt de statliga bolagen.
  Någon kontroll av invandrare, i synnerhet muslimer, anses sannolikt inte behövas, eftersom S där har ett avtal med Muslimska Brödraskapet, om att den kontrollen åtar de sig!

 9. Klimatförnekelse borde göras straffbart. Skälet är att de köper bilar som mördar oss alla, sakta men säkert går vi mot döden. Får egentligen grannen köpa en SUV som i långa loppet kommer döda min familj, mina vänner och hela tjocka släkten? Att köpa bil är som att köpa skjutvapen som garanterat kommer döda. Tänk på vad Greta sa, ni är onda och hela hennes barndom stal de.

 10. Jo det är vikigt att ingen obekväm information läcker ut i SR/SVT. Pravda bleknar.

Kommentera