Hur träffade Mohammed sin fru?


INVANDRING. Under fem timmar svävade Landskronabon Mohammed Abualoffs i ovisshet om hans fru överlevt söndagsnattens bombningar i Gaza. Sedan konflikten trappades upp mellan Israel och Hamas har paret knappt kunnat tala med varandra på grund av den dåliga mobiltäckningen, rapporterar Dagens Nyheter. – Jag vill vara där med henne. Det gör så ont i hjärtat, säger Mohammed Abualoff.

Mohammed Abualoff kom från Gaza till Sverige när han var 15 år, nu är han 33 år och bor i Landskrona. För ett och halvt år sedan gifte han sig, men i väntan på sitt svenska uppehållstillstånd befinner sig hans fru i Gaza där hon bor med sin familj.

Många andra familjemedlemmar bor också i Gaza och hans mamma reste dit för att fira fastemånaden ramadan. När hon anlände för cirka tre veckor sedan var situationen lugn, men nu vet hon inte när hon kan åka tillbaka till Sverige, säger Mohammed Abualoff.

-Pettersson undrar hur och varför Mohammed kom till Sverige för 18 år sedan. Han kan knappast ha varit flykting eftersom han tydligen farit fram och tillbaka till Gaza för att träffa frun och gifta sig. Undrar om det inte är bättre att han flyttar tillbaka, det verkar finnas mycket jobb i Gaza framöver…

Nedan en film från 2019, från Gaza gjort av ett statligt turkiskt bolag. Det ser inte så illa ut när Hamas inte skickar raketer mot Israel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Hur träffade Mohammed sin fru?

 • Cirkus Sverige.

  HUR TRÄFFADE MOHAMMED SIN FRU ?

  Kan det varit på Barnens Zoo ?
  🐐 bäää bäää

  Gilla

 • ruben

  Många liknande resor blir det förmodligen mellan Sverige och mena-länderna totalt. Möjligen en av orsakerna att Sverige har så hög smittspridning kanske. Undrar ibland hur många bidragsturister Svenska staten mha. Migrationsverket, F.K. och A.K. försörjer. Med pengar från hårt arbetande skattebetalare. Men svenska regeringen tycks tyvärr sakna politisk vilja att bry sig om svenskarnas säkerhet och välfärd.

  Gillad av 1 person

 • Per Molin

  Det är ju inte säkert att Mohammed har träffat sin fru. Fruar är ju muslimska mäns egendom, så han kanske använde den palestinska varianten av Blocket ?

  Gilla

 • Ville

  Petter alias Petter Judesvin.

  Jag håller god min för jag är ett redigt judesvin.

  Gilla

 • Kungen

  Vad gör han här ???

  Gilla

 • Peter de Mander

  Om han nu har så ont i hjärtat kan han väl åka tillbaks till Gaza och hjälpa till att bygga upp… Han lär väl fortfarande erhålla bidrag från ”Abzurdistan” på något klurigt sätt…

  Gilla

 • Niklas R

  Muhammed kom hit för att få svenska bidrag och ett svenskt pass så han enklare kan röra sig inom EU och världen.

  Gilla

 • Kicki

  Stackars Mohammed. Om berget inte kommer till Mohammed så får Mohammed masa sig dit. Gammalt Ap-ordspråk.
  Åk till nåt grannland och gå över gränsen. Ta för fan inte hit din groteska fru, vi har nog med problem och Pettersson behöver inte en människa till att hänga ut. Född i Gaza skall dö i Gaza. BASTA!

  Gilla

 • Lisa.

  Men nu är de fullt upptagna med att dra iväg svenska skattebetalares raketer.
  Om jag skjuter på grannen och han skjuter tillbaka är det då synd om mig?
  Nu har hamas ställt till det riktigt för sig.

  Gilla

  • Peter de Mander

   Det konstiga är att det alltid är synd om Palestinierna… Jag önskar att vi i Sverige reagerade precis som Israel mot all muslimsk invasion…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: