Gaza-bo: ”Säger åt mina barn att vi är säkra men de tror jag ljuger”

MEDIA. Dödssiffran i Gaza uppgår nu till 139 människor varav 40 barn och i nattens flygbombning mot Gaza fanns åtta barn bland de dödade.

Sveriges Radios medarbetare i Gaza, journalisten och tolken Sami Abu Salem, berättade sent i natt för vår korrespondent Cecilia Uddén hur han försöker försäkra sina fyra barn om att de inte ska vara rädda. – Jag försöker säga åt dem att vi är säkra här, bomberna är långt borta, men jag jag ser på dem att de tänker: han ljuger.

Grunden i Sveriges Radios journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen. Läs gärna mer om hur SR bedriver vårt arbete.

-Pettersson förstår att Sami Abu Salem, hans fru och deras fyra barn är rädda och oroliga men jag förstår inte hur han som SR:s medarbetare ska kunna rapportera trovärdigt och opartiskt från konflikten. Korrespondenten Cecilia Uddén har tidigare haft problem med att rapportera sakligt och trovärdigt och har fällts i granskningsnämnden flera gånger.

Sedan många år tillbaka har svensk media beskrivit situationen i Mellanöstern genom att lyfta fram argument från den arabiska sidan och berätta utifrån ett arabiskt perspektiv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Gaza-bo: ”Säger åt mina barn att vi är säkra men de tror jag ljuger”

 1. Min personliga uppfattning är att flertalet av våra s.k. journalister lider av det obotliga ”Södertörn syndromet”?

 2. SVT rapporterar att ett hus med kontor för bl. a. AP och Al Jazira bombats PPeportrar utan gränser kallar det förkastligt.

  Dock var den israeliska militären så justa att de meddelade ”utrym huset för om en timme bombar vi det.”

  Om det hade varit Palestina som haft samma resurser så är jag säker på att de inte hade varnat Israel.

  Det är skillnaden mellan judar och palestinier.

 3. Det vet alla redan, att palestinier ljuger. Men va ska vi ha journalister i Palestina för? Det är helt meningslöst. Dra inte in oss i Sverige i deras skit. Det räcker att vi sponsrar palestiniernas krig med våra biståndspengar.

 4. Var var Cecilia Udden när 50 skolflickor sprängdes i luften
  i Afghanistan för en vecka sen???? Tänk att SVT inte kan
  ha en enda neutral reporter någonstans i världen, utan bara
  vänstervridna gnälltanter?

 5. Det är hemskt när barn drabbas. Och jag är övertygad om att det inte är IDFs mening att döda barn. Men när vuxna män som skjuter missiler är så förbannat hariga att de gömmer sig på sådana ställen där det finns barn, är (enligt mitt sätt att se på saken), att aktivt mörda barnen eftersom dom vet att IDF kommer att försöka slå ut avfyrningsramper. Som Golda Meir sa, den dagen araberna älskar sina barn lika mycket som de har oss kommer det att bli fred. Och man kan inte älska sina barn om man använder dem som en sköld

 6. Problemet med bomber på nätterna är ju att man inte kan sätta ut barnen som levande skjöldar. Varför klarade man inte ens att få upp en skolklass på taket till mediahuset ?

Kommentera