MP ska bli ”ett statsbärande parti”

VALET 2022. Att Miljöpartiet sätter sig i en ny S-regering är inte givet. Det säger Märta Stenevi i en intervju om regeringsfrågan, raketkarriären och planerna för att MP på sikt ska bli ”ett statsbärande parti”.

Ebba Busch vita klänning väckte debatt vid senaste partiledardebatten. Jag vet inte varför, kanske för att vitt är känsligt i sandlådan. Bild från SVT.

Språkröret och jämställdhetsministern ger också sin syn på debatten om Ebba Buschs klänning och SD:s utspel om ”importerade problem”. – Ibland tänker jag att Jimmie Åkesson har bott under en sten de senaste 30 åren, skriver Expressen, fortsättningen tyvärr bakom betalvägg.

I debatten om debatten finns två diskussioner som upprör Märta Stenevi: Ebba Buschs vita klänning och Jimmie Åkessons påstående om att mäns våld mot kvinnor är ett importerat problem.

Finns det någon poäng i att det är importerat problem? – Nej, det tycker jag inte. Det finns en överrepresentation. Men den är också kopplad till psykisk ohälsa, missbruksproblem och socioekonomiska faktorer, precis som det alltid har varit inom kriminalitet. Däremot är det viktigt att ta överrepresentationen på allvar, när det gäller hur man ska få män att sluta slå. Att man fångar upp riskfaktorer, förhållanden och familjesituationer där något är på väg att gå galet. Ur det perspektivet är det viktigt att veta vad man ska titta efter, säger Märta Stenevi.

– Men att det är ett importerat problem är dumheter. Ibland tänker jag att Jimmie Åkesson har bott under en sten de senaste 30 åren. Han har i alla fall inte varit kvinna de senaste 30 åren, för då hade han vetat bättre.

Förutom självförtroendet har det talats om att Märta Stenevi har en strategi för Miljöpartiet. Kortfattat går den ut på att bredda partiet i väljarnas ögon och visa på hur den gröna ideologin kan genomsyra alla delar av samhället – allt från sjukvård till rättsväsende.

– Jag tycker inte att vi ska ha lägre ambitioner än att vara ett statsbärande parti på sikt, säger Stenevi.

-Pettersson undrar om ett parti med 4,41 procent av rösterna, som inte inser att många av våra problem beror på invandringen, ändå vill öka asylinvandringen och bli ett statsbärande parti styrs av kompletta galningar…

”Statsbärarna” Märta Stenevi och Per Bolund. Bild Miljöpartiet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “MP ska bli ”ett statsbärande parti”

 1. Raketkarriär, är väl bara oförtjänt smickrande för en som bara gjort bort sig i alla sina uttalanden och utspel.

 2. Miljöpartiet kan inte betraktas som ett politiskt parti. De är en religiös rörelse som saknar förankring i verkligheten.

 3. Miljöpartiet är som sagan om kung Midas fast baklänges. Allt de rör vid blir inte guld utan skit. Det enda område de kan hoppas få styra är Södermalm.

 4. Ja jösses,? MP statsbärande parti, det bärandet hade nog blivit i
  bräckligaste laget?

 5. Nej, nej, nej! Jag ber på mina bara knän….. Ska detta parti bli vad som kallas statsbärande kommer det att sluta – rakt ner i stupet. Ska galenskaperna vridas ett, två, tre varv till?

 6. Rödskrikan är inte ensam om att ha storhetsvansinne. Gröngölingen är nog så omnipotent hon också. Blir oerhört intressant val -22.
  Men val observatörer torde behövas!

 7. Det är så trovärdigt. HAHAHAHAHAHA! Jävla miljösvin allihop!! Det vet hela Svenska folket!

 8. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!

 9. Vilken nivå det är på vissa politiker ! Maktgalenskapen och ljugandet och förnekanden av verkligheten har blivit det nya normala.Märta Stenevis ambitioner för MP får vi hoppas stannar vid just ambitioner.Herr Bolund som verkar ha fått en släng av överdriftssjukan och en stor övertro på sin egen viktighet. Sedan undrar man ju hur det kunde bli ett sådant rabalder om Ebbas snygga och propra vita klänning efter en partiledardebatt ? Handlar det om avundsjuka då Ebba är en snygg tjej och inte ser ut som en del kvinnliga politiker på vänsterkanten som ser ut som om dom inte har klivit ur kläderna sedan 1968 och det kommunistmode som rådde då.

 10. Helt rätt Pettersson miljösekten är synonymt med galningar. Märta Stendum och Per Dumlund är talande bevis på extrem galenhet.

 11. Bevare Sverige Öland och Gotland och alla andra småöar
  för denna bisarra djävulskap,uttalandet tyder på en total
  kortslutning på denna hemska kärring,FY fan.Bort med skiten.

 12. Märta jobbar på så SD blir största partiet Hon tycks ju inte ha koll på något vad hon pratar om, Kommentaren bott under en sten bor nog passa henne bättre

 13. Partiet, som hade 4,4 procent väljare men förmodligen orsakat 50 procent av alla företagarflyttningar till utlandet och extrakostnader för svenskar, som tvingar till ständiga skattehöjningar. Stackars alla arbetande människor i Sverige, som belastas ännu mer.

 14. ”Statsbärande” är ett begrepp som brukar begagnas av externa bedömare, när den politiska dugligheten skall värderas. Men när partiledaren själv talar i dessa termer kan man skönja en önskan om att partiet växer tillräckligt för att bilda en enparti-stat. Där avslöjade hon sig, den lömska häxan ! Statsbärande kan mycket väl översättas till Maktfullkomlig ! Men visst, makt har dom, detta lilla 4%-parti. Faktiskt mer makt än det största partiet. Och makten märks, för den har drabbat oss alla på ett fruktansvärt sätt. Måtte väljarna vakna nån gång och förpassa dessa galningar till soptippen.

 15. Låter som en bra idé. Med tanke på deras väljarstöd borde de välja Utopia eller Långtbortistan att bli statsbärande i.

 16. Man får hoppas att MP åker ut riksdagen i nästa val.

  Då kan i stället Ebba Busch (KD) i sin snygga vita klänning ta plats som ledare för ett äkta stass-bärande parti i Sverige.

 17. Statsmedia och Bonniers har tydligen en särskild relation till Märta Stenevi. Bokad plats i sofforna med snälla utfrågare. I dag artikel i Expressen. I Sydsvenskan fem helsidor i dag!!!! Varav hela första sidan. Således fem hela sidor!!! Ansvariga utgivare inser inte längre att de gör sig löjliga. De har fått Bidenvirus som sprids av miljöpartister och det finns inget vaccin.

 18. jisses, ett 4% skruttparti, som m S hjälp
  gör att Sverige är på väg m undergången.
  Arma land

 19. Det är ett fint par , Stenevi och Bolund . Den ena ljuger för att synas . Och den andra vet inte vad hon pratar om .
  Om de är Sveriges framtid är det illa ställt i Konungariket Sverige . Verklighetsförnekare ut i fingerspetsarna.
  Jag håller tummarna för att de skall åka ur riksdagen i september nästa år .

 20. MP har inget i den demokrati att göra. Efter nästa val får dom gärna bli deporterade till Nordkorea där dom hör hemma.

Kommentera