Tamim Sultani åtalas för sju mordförsök i Vetlanda

VÅLDSVÅGEN. Åklagaren har i dag väckt åtal mot afghanen Tamim Sultani för försök till mord i sju fall i Vetlanda den 3 mars 2021. Den 3 mars runt klockan 15 inkom flera larmsamtal till polisen om att en man gått till attack med kniv mot ett antal personer i centrala Vetlanda. Ungefär 20 minuter efter första samtalet grep polisen en misstänkt gärningsman, som nu åtalas.

Sammanlagt sju män angreps på olika platser i centrala Vetlanda. Samtliga brottsoffer orsakades mycket allvarliga stickskador som krävt sjukhusvård. Tillståndet för fyra av dem var direkt livshotande. Den misstänkta gärningsmannen, Tamim Sultani, är medborgare i Afghanistan och kom till Sverige 2016. Han bodde vid tidpunkten i Vetlanda.

– Den misstänkta gärningsmannen har i polisförhör haft diffusa minnesbilder från händelsen, men har tillstått att han attackerat i vart fall några personer med kniv. Någon rimlig eller närmare förklaring till sitt agerande har han inte kunnat lämna. Den misstänkta gärningsmannen har haft perioder av psykiskt dåligt mående som tilltagit i tiden före gärningen, säger kammaråklagare Adam Rullman, som lett förundersökningen tillsammans med kammaråklagare Martin Svensson.

– Inget har framkommit i utredningen som tyder på att gärningarna varit planerade. Det finns ingen koppling mellan brottsoffer och den misstänkta gärningsmannen. Allt tyder på att offren är slumpvis utvalda, säger kammaråklagare Adam Rullman.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 431-21. Eksjö tingsrätt kommer att hålla huvudförhandling i säkerhetssalen på Jönköpings tingsrätt med start den 21 maj och den väntas pågå i tre dagar.

-Pettersson hör att Sveriges Radio säger att afghanens skrek ”saker” när han begick dådet, att han ropade alahu akbar är tydligen inte intressant. Att herr Sultani skulle ha ett terrormotiv är inte bevisat. Det diskuteras om afghanen är psykiskt sjuk och det är väl självklart, ingen normal människa försöker mörda sju andra. Frågan är om han blev muslim för att han var sjuk eller om islam gör människor sjuka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Tamim Sultani åtalas för sju mordförsök i Vetlanda

 1. Regeringspartiernas små telningar gör avtryck. Fick han inte ta del av regeringskansliets stulna pistoler? Läste att han vred om efter att ha stuckit in kniven i kroppen, berättat av ett av offren. Sju gånger livstid blir dyrt, men skadestånd på 5 miljoner per offer och utvisning på livstid efter 25 års fängelse vore väl rimligt. Skadeståndet för att staten riskerat medborgarnas säkerhet pga. systematiskt slarv från Migrationsverket.

 2. första gången jag ser att det faktiskt är en jihadist.
  konstigt att man döljt det så länge

 3. Lås in den här religiösa fanatikern på livstid o släng bort nyckeln. En sådan ska inte få gå omkring på våra gator o torg! Man kan ju aldrig veta när han flippar o börjar hugga ned folk igen till höger o vänster! Det räckte tydligen med att någon sa att ”allah” inte existerar….Fyfan! Man tar sig för pannan!
  Tack för denna fina berikning!

 4. Rödskrikans o. MP-häxornas kära Importer,kan tydligt rusa runt och knivskära personer utan,att vänta sig straff !
  Att dessa varelser i samband med dåden,ropar Allua Achba begriper inte Abzurdska myndigheter,innebörden av !!

 5. Tänk om jag vit, gubbe som arbetat i ca
  40 år o knegat på för att familjen ska
  ha ett hyggligt liv. Om jag knivat ner
  sju invandrare. Vad skulle press, myndigheter, kulturfolket säga? Skulle
  de försöka hitta förmildrande omständigheter? Näää, tror inte det.
  Arma land.

  • Oj..Det var en bra fråga..Men med tanke på hur makthavarna och media nedvärderar etniskt svenskar och beundrar egna importen…Jag tror nog att följande skulle hända..Om du som vit hade knivat sju st värdegrundskyddade importerade pga deras hudfärg och etnicitet och skrikit” död åt islam ” istället för Allaku Akbar, då hade med stor sannolikhet regeringen, vänstern med Steffe ,Målgan o Rödskrikan I spetsen kommit överens om att införa dödsstraff i Sverige igen. Ny brottsbalk skulle införas i lagboken och grundlagen skulle ändras. Rasisten och familjen skulle avrättas och i förskott betala för ammunition som skulle användas.

 6. ”Inget tyder på att gärningarna varit planerade” säger åklagaren.
  Att på allmän plats bära omkring på en stor djävla kökskniv är m a o fullt normalt, kanske inte för Kalle, Olle och Ulla men för alla talibankrigare och islamister vi tagit emot de senaste decennierna.

 7. Jag önskar att Migrationsverket skulle anta samma 0-vision som Vägverket har om döda på våra vägar

 8. Att han ropade Alla hu Akbar behöver inte betyda att han är muslimsk hobbyterrorist, Han kan ropat Antje Jackelens valspråk på arabiska.
  Har svenska kyrkan startat terrorceller?
  Någon med informationen inifrån?

Kommentera