Muslimskt hot mot grävande journalist

Sofie Löwenmark på stiftelsen Doku gjorde nyligen jobbet och avslöjade hur en reporter på skattefinansierade Sveriges Radio haft en relation med en islamist från de miljöer hon sade sig granska. Löwenmarks utmärkta arbete har dock fått konsekvenser.

Det var den 5:e maj som Sofie Löwenmark avslöjade att SR:s reporter Sanna Drysén haft en relation med islamisten Raad Al-Duhan.

Nu har Löwenmark och redaktionen på Doku mottagit hot. Från vem eller vilka framgår inte, men att hoten kommer från de islamistiska miljöer som Doku granskar råder det nog ingen tvekan om.

Efter det senaste avslöjandet har stiftelsen erhållit cirka 500 000 kronor i donationer. Dock gör man sitt jobb med betydligt färre resurser än andra medier och Expo som drar in långt mer till sin verksamhet.

Löwenmark, precis som andra grävande reportrar, tvingas leva med skyddade personuppgifter. Ett tråkigt pris som följer i fotspåren när man granskar miljöer som inte vill granskas.

Nu har vi Expo som granskar högerextremism, Doku som granskar muslimsk extremism, men vilken stiftelse tänker ta på sig att granska vänsterextremismen?

SVT

7 thoughts on “Muslimskt hot mot grävande journalist

  1. Doku 👍👍👍👍👍

    Ni är starka, rättvisa, upplysta, vakna, toppenbra.

    Ni avslöjar korruption, terrorverksamhet, lögner, terrorister, vänstervridna stolpskott.

    Det är sånna som NI, som håller upp förtroendet för journalister.
    Det som Aftonlögnen gör allt för att förstöra.

    TACK DOKU ! och då till Sofie Löwenmark…Toppenbra 💐
    Du är bra. 🙏🏻

  2. hotet mot henne kan komma från islamister, men även från
    r–slickarna i vänstersörjan här i landet!

  3. ”Sofie Löwenmark, född 16 juli 1980, är en svensk-marockansk kolumnist, debattör och politisk sekreterare.” (Wikipedia)

    En sökning på nätet ger vid handen att hennes mor mördades i Tranemo i augusti 1981. Av den eminenta Sveriges dödbok framgår att en enda kvinna i fertil ålder och bosatt i Tranemo dog 1981 (1/8 1981). En person med samma persondata återfinns på gravar.se gravsatt med en mansperson född 40 år före med samma efternamn som Sofie. Högst troligt Sofies morfar.

    Av detta drar jag slutsatsen att Sofie verkligen är svensk-marockansk av härkomst och att hennes svenska mor begick det ödestigna misstaget att slå sig ihop med arab, berb eller en blandning härav.

  4. Det är skillnad på extremism och extremism. Några hundra vanartiga svagbegåvade gossar som samlar sig under namnet Nordiska motståndsrörelsen ses som ett hot mot nationen. Några tusen islamister som är ett direkt hot mot nationen Sverige bryr man sig inte om utan tillomed föräras bidrag från skattebetalarna. Samma sak med våldsamma vänsterextemister båda grupperna tillhör dessutom maktbas till regeringen.

  5. Men Pettersson, det finns väl ingen vänsterextremism i Sverige?
    Det är ju bara ett uttryck av folks innersta mening och uppfattningar som kommer till tals, eller hur?
    Jag menar, se bara på valresultaten.
    Och vad den eminente statsministern presterar.
    För att inte nämna alla duktiga ministrar.

    • Ironi på nätet är en svår konst som inte alla förstår att det är. Poppar popcorn i väntan på första motinlägg. 😉

      • Tyvärr allt för många Argus
        Även de som tror på det som grebom skriver

Kommentera