Helvetet i Afghanistan


Lokaltidningens ledarskribent ger sig in i debatten om de unga afghanska män som skulle ha utvisats för länge sedan. Utgångspunkten är att Afghanistan är ett helvete och att ingen ska utvisas dit, ja nästan ingen i alla fall.

Lokaltidningen delar Centerpartiets värderingar och Annie Lööf slåss som bekant med näbbar och klor för att de 9 000 unga afghanska männen som lyckats hålla sig kvar i Sverige ska få stanna i all tid och evighet. Är man ledarskribent håller man självklart en linje som delas med Annie Lööf, åtminstone officiellt. Fast det finns några saker i ledarskribentens text som väcker frågor. 

Jag hade gärna ställt dem direkt, men att få svar från journalister är lika svårt som att få dem av folkvalda politiker. Nu vet vi att Petterssons har besök från mediehusen med jämna mellanrum, så kanske detta når lokaltidningens ledarskribent och att han nappar och skickar svaren via mejl.

Afghanistan är förstås inget land jag skulle vilja leva i, lika lite som jag skulle vilja bo I Bolivia, Dubai, Bulgarien eller Thailand. Att unga skolflickor sprängs till döds av talibaner eller möjligen islamister ska fördömas varje dag i veckan. Dock är det ett faktum att en övervägande del av Afghanistans befolkning lever kvar i hemlandet och aldrig får möjligheten att ta sig hit, lika lite som att alla somalier, syrier eller thailändare kan eller vill ta sig de hundratals milen till lilla Sverige.

Ledarskribenten förordar uppehållstillstånd till de afghaner som enligt gällande regler ska utvisas. Här följer tre frågor på det man kan läsa i texten.

För det första är en stor del av de unga afghanska männen inte från Afghanistan, utan från grannländer som Pakistan och Iran. Något som bevisas när de åker hem på semester med jämna mellanrum. ”Barnen” saknar nätverk, föräldrar, släktingar och andra som kan hjälpa dem i hemländerna. För det första är det väl inte Afghanistan de ska utvisas till, utan till landet de kom från, som Iran. För de andra så reser många på semester till just det landet och vilka är det de besöker där? Klart att dessa unga män och andra har både familjer, släktingar och vänner att ty sig till.

För det andra vill ledarskribenten ge uppehållstillstånd till samtliga med motiveringen att det är för farligt att vistas i Afghanistan, förutom till de som begått brott i Sverige. Här delar han samma uppfattning som allt fler i Sverige gör. Kriminella utlänningar ska utvisas, punkt slut. Fast är han inte lite inhuman här? Är det mindre farligt för en afghansk våldtäktsman att leva i hemlandet? Har en afghansk mördare ett större kontaktnät med människor som kan hjälpa honom?

För det tredje nämns i debatten 9 000 afghanska unga män. Detta är en sanning med modifikation, då regeringen tillsammans med Centerpartiet sett till att bredda uttrycket ”familjeanknytning” och att anhöriga lättare ska kunna återförenas i Sverige. Afghanska familjer kan vara ganska stora, så dessa 9 000 kan hastigt och kanske mindre lustigt bli till 50 – 60 000. Alla ska ha bostad, jobb, skola, vård och del av vår välfärd. I dessa tider med alla de problem Sverige brottas med, vill jag se hur detta kan förbättra integrationen och lösa alla de problem som redan finns.

SN


21 responses to “Helvetet i Afghanistan

 • Peter Kostin

  Idiotin i Afghanistan ska endast amerikanarna lastas för, det är deras fel, bara för hatet mot Sovjet. Den kommunistiska regimen bed Sovjet som hjälp. Sovjet gick då in med trupp och lyckades slå ner upproret. Under den här tiden som kommunisterna regerade kan sägas vara en underbar tid för alla kvinnor i landet. De fick studera, klä sig som de ville och gifta sig medd dom ville. Men det här kunder inte idioterna i Vita huset inte acceptera, sovjeter som hjälper en kommunistisk regering som ger innevånarna frihet från religion. Så USA skapar då en militant grupp (på saamma sätt som man gjorde i Syrien) Folkets Modjahedin. Man pumpade in vapen. Sovjet tröttnade drog sig tillbaka, regeringen störtades och kvar blev grupp religiösa fanatiker som for till Pakistan för att studera koranen. Sedan ”flyttade” man tillbaka och ur det växte sig talibanerna. Vapen hade dom i massor som kom från USA. Därmed började förtrycket speciellt av kvinnor. Så grattis Vita huset, ni skapade ett helvette

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Vad händer med den etniskt svenska kvinna, som i samband med våldtäkt dödar den muslimske gärningsmannen. Skall vi gissa att svenskt rättsväsende kommer att hålla kvinnan häktad i åratal och förfölja hennes anhöriga. Sannolikt döms den svenska kvinnan för mord och åker i fängelse.
  I Turkiet däremot, skulle polis sätta kvinnan i skyddshäkte, för att hindra mannens släkt att döda henne. Därefter skulle kvinnan i tysthet smugglas till hemlig plats och släppas. En domstol skulle inte ens ingripa, då sharia faktiskt ger en kvinna rätta att döda för att försvara sin heder. I varje fall i Turkiet. Sådant händer regelbundet i Turkiet.

  Däremot kan en kvinna i Sverige inte försvara sig utan att dömas av rättsväsendet efter år av rättegångsförfarande.

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Notera att våldtäkt är vanligt även av muslimska kvinnor. Gärningsmannen är i extremt låg grad etnisk svensk man, utan det handlar om kusiner, bröder, fäder eller kanske någon annan släkt. Inte sällan är sådan våldtäkt ett straff för att kvinnan blivit allt för ”svensk” eller kanske vägrar tvångsgifta sig. Men om de anmäler till polis är de dödsdömda. Dessutom lär vänsteraktivister i polisväsendet (åklageri/domstol) ”läcka” att anmälan skett. M a o är sannolikt mörkertalet för våldtäkter minst 20% (av ca 8350 anmälda), alltså i verkligheten runt 10000, enbart av denna anledning.

   Gilla

 • grebom5

  Gång på gång får vi bevis för att våra partier väljer helt fel kandidater till sina respektive listor vid allmänna val.
  Det måste finnas bättre mer kvalificerade kandidater.

  Hur kan någon någotsånär påläst person hävda att det främjar Sverige att låta så många till asyl okvalificerade få komma in.

  Att vi tar in massor med folk för enkla jobb borde förbjudas, att plocka bär och svamp samt att plantera skog är lätt.
  De borde några av de nu arbetslösa klara, vägrar de ta ifrån dem arbetslöshetsunderstödet.

  Gilla

 • Billy Boy

  Inför valet 2018 tyckte centerledaren Annie Lööf så här …

  https://petterssonsblogg.se/2021/05/12/salde-knark-fran-skargardso-doms-till-tio-ar/comment-page-1/#comment-885505

  Bildkälla: Metro

  Vad Sverige skulle behöva de ”ensamkommande” till framgick inte.

  Men afghanskan Fatemeh Kahavari ansåg i ett av sina tweets redan den 7:e februari 2018 att …

  ” 30 000 unga och duktiga arbetskrafter som hade jobbat hela sina liv inom bygg ”

  … kunde få stanna och arbeta inom byggbranschen i Sverige.

  C:a 3 år senare kan vi konstatera att så har det inte blivit.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg / Rättelse

   Den övre länken i min kommentar ovan blev tyvärr fel i hastigheten.

   Skall vara den här bilden på Annie Lööf:

   Gilla

  • Roland Salomonsson

   ARBETA! Dessa snyltare lever på olika former av bidrag. Även studiebidrag är bidrag. Varför är så stor del av de 9000 insyltade i kriminalitét, våld, våldtäkter? Majoritéten är här av helt andra skäl än att anpassa sig. De är här som muslimska erövrare. En stor del av dem är f ö militärt utbildade och har tjänstgjort minst ett år i stridande förband.
   F ö är Fatemeh Khavari EN MAN. Alla bidrag och ”donationer” går (eller i varje fall gick) till ”hennes brors konton”. Trots arbetslöshet så kör ”brodern” den största och dyraste BMW:n. Var kommer dessa pengar från? Fatemeh och brodern syns inte samtidigt! Varför?

   Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Jag håller delvis med. Ge uppehållstillstånd till alla som vill stanna i Sverige. Men som motprestation måste dom arbeta och betala skatt och generera betydligt mer pengar till Sverige än dom kostar. Det är inget högt ställt krav. Så fungerar det i dom flesta länder i världen.
  Jag hade en bekant som gick i pension och ville flytta ut i världen som sa,
  – kan du visa att du har en inkomst och blir en tillgång för landet, kan du flytta nästan vart du vill. Blir du en belastning är det svårt.
  Varför skulle det vara annorlunda i Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Ubo

  Afghanistan har ca 40 miljoner invånare.

  Ca 4000 personer dödas varje år i krigshandling/terror (1/10 000).

  Ca 6000 dör i trafiken.
  Ca 12000 dör i tuberkulos (2015).

  I Sverige har ca 12000 dött i covid senaste året (12/10 000).
  Ca 250 dör i trafiken, sgs ingen i tbc.

  Skulle vi vägra att återsända afghaner, så gäller det den ökade risken att avlida i trafiken eller i sjukdom såsom tbc – och då finns det inte så många länder världen runt att returnera medborgare till.

  Under det senaste året har den statistiska risken att i Sverige avlida av covid jämfört risken av att i Afghanistan avlida av krig/terror

  sålunda varit 12 gånger så stor !!!!!

  Rimligt är att ge varsin covid-vaccintaion och sända hem våra oinbjudna gäster.

  Gillad av 2 personer

  • Olof.p

   Jag tycker dom kunde få en tuberkulosspruta innan dom skickas hem, så har det största dödshotet eliminerats.

   Gilla

   • Anders

    Det är nog så att Annie lurar både Svenska Folket och sina egna korkade sympatisörer.
    När Afghanerna inser vem som försörjer dem röstar dom på sossarna så klart .
    Bidragspartiet framför alla andra .

    Gilla

  • Roland Salomonsson

   Rätt kul! En massa muslimska invandrarfamiljer (även Afghaner ingår), skickar idag sina söner till de gamla hemländerna för att så många muslimska invandrare MÖRDAS i Sverige. Faran som svenska myndigheter menar är stor för att en brottsling skall dödas i sitt gamla hemland är alltså vida överdriven. Det verkar snarare vara så att de kriminella nätverken/klanerna i Sverige har korrupta svenskar (eller fanatiska vänsteraktivister) i sitt grepp och den vägen kan de stoppa att deras ”soldater” utvisas. För det är så de kriminella gängen fungerar och har samtidigt en islamsk roll. Detta är avslöjat i t ex Frankrike och Danmark.

   Kolla runt lite, så upptäcker ni att de kriminella gängen i stort alltid är samlade runt en ”moskée”. M a o är ofta imamen ledaren för gängen militärt. För att beväpna denna skyddstrupp för moskéen, så ägnar sig gänget åt lönsammast möjliga kriminalitét. Då inser man också att islam har en ”underground armé” i Sverige, som vida överskrider numerären för svenska Försvarsmakten och polisen. Lägger man till den största beväpnade gruppen, alltså jägarna, så är svenskarna fortfarande i numerärt överläge. Men hur länge till? Det är ingen slump att Sossarna f n angriper jägarkåren genom att föreslå lagar mot att inneha ”legala” vapen (inget görs dock för att hindra illegal vapeninnehav – bl a är straffen löjligt låg). Hedin-fallet är bara en symptom.

   Sossarna kommer dock snart att tvingas avslöja sin verkliga avsikt med den politik man driver rörande ”gängen”.

   DET ÄR INTE BARA FRANKRIKE SOM STÅR PÅ RANDEN AV INBÖRDESKRIG!

   Gillad av 1 person

 • Pettersson

  Hälften av afghanerna kommer dessutom från Iran där de bott i många år, ofta är de till och med födda i Iran.

  Gilla

  • Michael Pettersson

   Inte för att det på något vis berättigar dem att få bo här. Jag bryr mig inte om vart utvisade tar vägen så länge de lämnar landet vilket är vad vi ska koncentrera oss på.

   Gilla

 • Rädd

  Ja, det ligger nått i det.

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Word!

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Pettersson uttrycker det så bra att det finns inget att tillägga.

  Gilla

 • Anderssonskan

  Förvånande att inte Meetoo feministerna samlar ihop anhöriga till våldtagna och mördade flickor . Och alla kvinnor som blivit utsatta av Centerpartiets kelgrisar , och ställer Annie Lööf till svars .
  Är jag ensam om att känna förakt för Annies ansvarslöshet .
  (S) och (MP) är minst sagt medskyldiga .

  Gillad av 1 person

  • Cirkus Sverige.

   Det är viktigare för SOCIALDEMOKRATERNA, MILJÖPARTIET och PEDO…förlåt, CENTERPARTIET att låta utländska våldtäktsmän får leva ut sina lustar, (och ge dessa AMNESTI), än att våra kvinnor och barn går säkra utan bli våldtagna.

   Att kvinnorätts organisationer är tysta, tyder ju på att de tycker tydligen, att detta är ok. 😠

   (Det beror på att de är oftast vänstervridna, lättledda, lättpåverkade, dumma och saknar eget tänkande.)

   AVSKYVÄRDA VEDERVÄRDIGA HYCKLANDE FALSKA LJUGANDE KNÄBÖJANDE MÄNNISKOR !!!

   När inte ens kvinnor slåss för kvinnor, vem ska då slåss för dom?

   Jag gör det mer än gärna…
   men kvinnorna får motstånd från kvinnor.
   SJUKT SJUKT SUPERSJUKT !!!

   💐 till er förståndiga, utsatta kvinnor.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: