Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem

MELLANÖSTERN. Det rapporteras en hel del om Israel i svenska medier, det mesta i negativa ordalag. Pettersson skriver mest positivt, inte för att jag anser att Israel är perfekt utan för att uppväga den negativa bilden som majoriteten av svenska politiker och journalister ger. Dessutom ser jag inget vettigt alternativ, jämför gärna med de muslimska länderna.

Sveriges utrikesminister Ann Linde säger att Israel har ett särskilt ansvar och bör agera med återhållsamhet, samtidigt som tusen raketer skickats mot Israel. Jag tycker att Sverige ska sluta med vårt bistånd till araberna så länge de finansierar terrorism och avfyrar raketer för pengarna.

Staten Israel antog 2018 en lag som säger att Israel är en judisk stat och det bemöttes med massiv kritik, Israel tillhör alla religioner. Däremot är det inga som klagar på att det finns en massa islamska stater i området. Exempelvis Iran som formellt heter den Islamska republiken Iran, Islamska republiken Pakistan, Islamiska republiken Mauretanien osv. En måttstock för muslimer, en annan för andra.

Israels befolkning uppgår till drygt 9 miljoner invånare. Judar är 74 procent, araber (muslimer och kristna) 21 procent, övriga 5 procent (2020).

Israel framställs som helvetet på jorden för araber men jag vill påstå att ingenstans i den muslimska världen har arabiska muslimer det så bra som i Israel, framförallt muslimska kvinnor borde gilla Israel.

En fascinerande intervju med en modig ung arabisk kvinna från en liten stad i regionen Galileen som har vigt sitt liv till försvar för Israel på den offentliga arenan.

Boshra Khalaila är knappast den enda israeliska arab som talar för sitt land, Israel, och sin egen historia men hon ett exempel på de hinder som många israeliska araber måste övervinna om de vill tala fritt om den judiska staten.

Men vissa kan helt enkelt  inte hålla tyst längre.

“Jag är en liberal, fri kvinna, med alla de rättigheter som jag kan njuta av,” sade Khalaila. “Jag jämför mig med andra kvinnor i min ålder i Jordanien, i de palestinskt styrda områdena, Egypten, eller vilket annat arabiskt land som helst. De kvinnorna har inte de rättigheter som jag har: yttrandefrihet, rätt att rösta. De tvingas in i äktenskap vid en ung ålder, och religionen tvingar dem att täcka huvudet trots att de inte vill. Med mig är tvärtom; Jag har allt”.

“Jag är för en palestinsk stat. Men jag tror inte att jag är Pro-palestinska. Jag tycker att de borde ha sina rättigheter, och att de saudiska miljonärerna bör hjälpa dem lite… men det är allt. Jag är för två stater och två folk… och jag ska bo här. Israel är mitt hem”

Hela intervjun HÄR. 

Om muslimerna hade någon rätt till Israel borde Döda Havsrullarna vara skrivna på arabiska men de är författade på hebreiska.
Tvåstatslösningen finns redan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem

 1. Så var vi där igen; “Om muslimerna hade någon rätt till Israel borde Döda Havsrullarna vara skrivna på arabiska men de är författade på hebreiska.”
  Så, “vi” ska ta araber (sedan 100 år, sedan 1000 år eller mer..) i området och deportera dem? Till vart?
  Ska dna-test ske på judar i Israel också hur judisk man är eftersom det varierar (i dna alltså; enligt mig är man jude både genom kultur, religion och dna mer el mindre men jude). Finns hur många som helst med europeiskt dna, afrikansk osv i Israel.
  Jag förnekar ingen av grupperna f ö. Jag är inte pro muslimsk, hellre judisk/kristen influens i samhället. Men vart barkar det med “rätt” att bo eller tvångsdeporteras vilket då är alternativet? Missuppfattat?
  Jag kan däremot anse att om du kommer helt ny till ett land o bara lever eller delvis lever på bidrag, föraktar samhället du flyttat till dessutom s k “utan papper” vilket är absurt att godkänna, då har du inte rätt vistas i landet. Det är inget vi behöver någonstans.
  Svårt beskriva kort i en kommentar men just tvångsförflyttningar o liknande ger otroliga hämndbegär vilket skadar bpda grupper i Israel. Men islam/islamism är ett problem med värdegrunder som krockar..med mycket..
  Vi ska inte heja på konflikter från Sverige sett. Det är otroligt viktigt hålla en viss distans till övergrepp från vem det vara månde.

  • Håller med i sak. Vi ska inte gå tillbaka till urminnes tider för att försvara något. Det räcker med att gå tillbaka till 1922 där Palestinaterritoriet delades upp i två delar, en arabisk och en judisk.
   I samband med detta upprättades också regler för hur den infödda befolkningen i dessa områden skulle behandlas när de fick sin självständighet.

   Israel inklusive Gaza, Judeen, Samarien och Jerusalem är enligt denna uppdelning judarnas.

   Svårare än så är det inte. Det är samma regler som gällde när Sovjet flyttade sina gränser flera mil österut efter 2VK och så vidare. Muslimer får lära sig att rätta sig efter överenskommelser de också.

   • Hej Niklas R
    Det här är för komplext eg för att reda ut i ett kommentatorsfält. Inte alls enkelt. Men en sak är klar att den mentaliet eller beslut vi tillåter kommer bli vårt öde. Tänker här även på regeringens etniska uppdelningar i rättigheter svenskar vs “svenskar”. Särskilt
    s k diskriminering, hets. Något som redan drabbar ‘oss’.
    Jag reagerade på det som beskrivs som “muslimer” (jag är ingen fan av islam) för i det menas folk/etniciteter boende i området sedan lång tid. Inte en religiös grupp bara.
    Det är det jag reagerade på.
    Jag kan säga att jag har erfarenhet också..på nära håll..från området.

    Jag ser en något liknade utveckling i Sverige vad gäller särrättigheter. Om detta fortsätter kommer det sluta i samma spiral. Jag är skeptisk till ledare, politiken både i Sverige (särskilt), Israel och bland palestinska myndigheter.

   • Ganska enkelt, ditt land förlorar kriget, den nya nationen tar över och du har ett val; flytta eller gilla läget. Så var det för finnarna i Salla och i Karelen, så var det för tyskarna i Königsberg och så är det för muslimerna i det som kallades Palestinaterritoriet.

    Enda som är skillnaden är att det tog för lång tid efter att det Osmanska riket styckades upp till dess att Israel fick sin självständighet och att världen sedan mer eller mindre accepterade att grannländerna fick ockupera det unga landets territorium direkt efter självständigheten.

    Hade FN satt ner foten med en gång när den hade chansen hade detta inte blivit ett problem. Men eftersom halva världen på den tiden var socialister och socialister hatar judar så sopades hela problematiken under mattan.

 2. Hur många av dom raketer som nu haglar över Israel är
  finansierade med Svenska skattemedel? Det borde
  Ann Linde ta reda på och redovisa för Svenska folket,
  som givetvis inte blivit tillfrågade om dom gigantiska
  biståndsmedel som regeringen öser över det kriminella
  Hamas?

 3. “Dolfina”
  Arbetar du på Bonniers lokalblaskor SDS/HD ? Exakt samma omvända falska rapportering…
  Deras skribenter tillhör också öppet de som strider för Hamas-terroristerna.
  I dagens utgåva skriver man t.ex.,att Israel bombat Gaza,varpå dessa svarat med att sända 300 raketer mot Israel !!
  I min TV var förhållandet det omvända…
  Nåja,en bild av vad ni yngre kan förvänta er i Abzurdistan i framtiden,när de importerade Araberna blir tillräckligt många !!

 4. I Sverige är kvinnor jämlika, ja t o m mer jämlika än män. Så skall det vara. Vi vill inte ha den unkna islamska kvinnosynen i detta land.
  Sluta alla hycklande “feminister”, ta tag i den islamska kvinnosynen. Avbryt allt gnäll på de män som ni är mer jämlika än. Sluta sila mygg och äta kameler.

 5. Det finns en demokratisk och utvecklad stat i Mena området och det är Israel, resterande länder är helt eller delvis diktaturer och failed states. Palestina har aldrig varit en egen stat utan ett territorium som styrts av lokala nomader, kolonialmakter eller något arabiskt grannland. Palestinierna hade en unik chans vid Clinton fredsplan att få en egen stat och som Israel sa Ja till men Arafat drog sig ur uppgörelsen i sista stund och backade.

  • De som lever gott på konflikten vill inte ha någon fred
   Arafat blev mångmiljonär Hans förmögenhet uppskattades till mellan 800 miljoner till 1,2 miljarder när han dog Som inkompetenta och korrupta politiker hjälpt till att skapa som de förskingrat från svenska skattebetalare.

 6. Det är inte lätt att bo granne med araber, inte ens aftonbladet anställer dom..

Kommentera