Linde om våldet: Israel har särskilt ansvar

MELLANÖSTERN. Det brinner med stora lågor vid al-Aqsamoskén. Israelisk polis har förbjudit judar att besöka området vid al-Aqsamoskén och en nationalistisk marsch för att fira erövringen av Jerusalem i kriget 1967 har ställts in, detta för att undvika eskalering i konflikten och beväpnad polis bevakar området som har en djup religiös innebörd för både judar, muslimer och kristna. Moskén ses som den tredje heligaste platsen för muslimer.

al-Aqsamoskén i Jerusalem, fotograferad från Olivberget. Bild: David Castor

Israel har även skjutit upp en rättegång om en marktvist som går tillbaka till 1948 då judarna förlorade mark. Trots detta kastar araberna sten och terrororganisationen Hamas skjuter raketer och skickar brinnande ballonger mot Israel för att försöka sätta eld på odlingar.

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) reagerar starkt på det upptrappade våldet i Jerusalem. Utrikesdepartementet följer utvecklingen ”timme för timme” med rapporter från den svenska ambassaden i Tel Aviv.

– Våldsamheterna är väldigt oroande. Det är viktigt att man vidtar omedelbara åtgärder för att lugna ned situationen. Våldet måste upphöra och man måste respektera status quo när det gäller al-Haram al-Sharif, säger Linde. .

Vilka åtgärder som kan tänkas vidtas diskuteras nu mellan EU:s utrikesministrar.

– Men med det sagt ligger ett särskilt ansvar på de israeliska myndigheterna att agera med återhållsamhet och inte spä på de här spänningarna. Samtidigt förekommer både attacker med raketer, ballonger med explosiva ämnen från Gaza mot Israel, och det måste också omedelbart upphöra, säger Linde.

-Pettersson säger att Sveriges regering gör allt för att bli impopulär hos Israel och populär hos islamister…

Al Arabiya är finansierad av Saudiarabiens regering

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Linde om våldet: Israel har särskilt ansvar

 1. Hur kan Israel ha ansvar för att muslimerna skjuter raketer på Israel, är hon så dum som hon ser ut?

 2. Att höra vår utrikesminister vara så partisk är oerhört plågsamt.
  Det är sällan ens fel om två träter.
  Om våra politiker kunde fler ordspråk så behövde de inte partiernas skolning, lite mer gammaldags sunt förnuft vilket finns i just ordspråk.

 3. Om man ska tro på våra opartiska och opolitiska medier så är det bara Israel som är orsaken till allt ont. Men hur gör Israel för att skjuta raketer från Gazremsan eller mörda sina egna invånare. Det pratas aldrig om att det är palestinier inblandade i någonting. Det måste väl vara två parter för att föra krig, men inte enligt svensk media.

 4. Kommentar till Donita.
  SVT, vårt egna sanningsministerium som vräker ut sina lögner 24/7/365. Vilken normal människa tror på deras sagor. I Sverige handlar allt om att få in så många invandrare som möjligt och ge dem rösträtt. För att de ska rösta rätt, behövs pengar, det får den arbetande delen av befolkningen betala med världens högsta skatter. En stor del av dessa skatter är ”miljöskatter” på påhittade utsläpp som t.ex. på det naturliga CO2, som funnits sen jordens skapelse.

 5. Ha ha, finns du på riktigt ?
  Gretas föräldrar utnyttjar och har utnyttjat en lindrigt begåvad skör dotter för sina sjuka idéer.

 6. Israel borde göra som Turkiet gjorde med Haga Sofia och omvandla de muslimska byggnaderna på Tempelberget till synagogor.
  Kan Turkiet göra så kan även Israel göra vad de vill med byggnader i deras land.

Kommentera