SFI, Svenska för invandrare

INVANDRING. Att arbeta som SFI-lärare måste vara oerhört givande om man är vänsterbliven och politisk aktivist för invandring.

Text som används inom SFI

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “SFI, Svenska för invandrare

 1. Ja, eller boken som alla förskolor rekommenderas att köpa in för att, på ett tidigt stadium, indoktrinera barnen till kommunismens irrläror. Bokens namn ? ”Bosse, Bella och den Trumpne Donald”, där givetvis Donald betraktas som paria…

 2. Ingen gillar parasiter eller invasiva arter.
  Bättre de återvänder en att de börjar utrotas.

 3. En annan text för yngre barn, inom matematik där man fick räkna antalet flickvänner till några pojkar.
  Summan av talet uttolkades såhär :
  Mattias har fler tjejer än Johan och Fredrik, alltså är han bättre.

 4. ABF är en av de största aktörerna som utbildar i SFI. Antar att SD borde starta ett eget bildningsförbund för att lära ut det svenska språket och kultur.

 5. Detta är något som tidningarna borde basunera ut, något mer odemokratiskt har jag aldrig sett förut.
  Hur kan en statlig institution använda sådant odemokratiskt material utan att någon för larmat, någon straffas och avskedas?

 6. SFI är bland det första som borde läggas ner tillsammans med migrationsverket. Den som kommer hit som RIKTIG flykting lär sig språket på egen hand. För en sådan finns motivationen att lära och anpassa sig i det nya landet. Språket är ju nyckeln till samhället. Den som är motiverad lär sig snabbt i skolan och på jobbet.

 7. Det är ganska säkert olagligt förtal SFI använder mot SD. De förklarar inte att SD ogillar kriminella människor. De, som kommer till Sverige från andra länder för att i Sverige hota, förstöra, anlägga bränder, råna, stjäla, mörda och/eller leva på kriminalitet och bidrag. Om SFI använder såna politiska lögner i sin utbildning borde de inte få drivas av allmänna medel. Anställ fler vuxna i viktiga myndigheter innan Sverige går i bitar.

 8. Totalt vansinne. SFI behövs inte med en lagom invandring. Samma med hemspråk och min erfarenhet finska klasser. Dom som har gått i finska klasser dom bryter på finska resten av livet.
  Den som har begåvning för språk slår över tankarna till det språk dom pratar. Pratar ni med en invandrare som pratar långsamt. Så tänker man på hemspråket och översätter svenskan till sitt språk sen han ska svara då är det översättning i hjärnan igen.
  Vi hade en städerska som kom från gamla jugoslav länderna. Hon blev så glad när jag pratade med henne. Tänk er en rasist som jag. Så jag förklarade det här för henne med tänka på svenska då blev hon nästa sur på mig. För människan håller man sig till det språk man klarar sig bäst på. Det vi kallar ghetton är egentligen ghetton utan dom har inrättat sig i sin kultur sitt språk. Kultur betyder ju samtidigt värderingar o lagar. Helt plötsligt gäller inte svenska lagar. Utan man skippar rättvisa på sitt sätt. Det var väl det som hände i Rågsved igår. Tänk er vispgrädde det inte komma. Jag har sett det sen koltåldern jag har levt med det hela livet. Men som sagt man är bara en rasist. Det är vänsterns åsikt men är dom svagbegåvade eller lever i en annan verklighet. Sanningen är att många svenskar har inte sett det här komma för dom har tagit white flight. Och fortsätter att rösta på sitt parti som mamma o pappa röstade på. Nu tror jag det är försent att vakna. Det blir starkaste kultur som tar över Sverige. Sen förstår ni vad ni har ställt till med. Men som invandrare lärde jag mig även en annan sak. Jag är svagbegåvad i jämförelse med svensken. Det kände jag verkligen när jag började i skolan. Eller var jag bara ett husdjur till svenskarna som man kunde klappa på huvet och säga att det här kommer nog att gå bra. Därför valde jag att försvenskas totalt i tonåren för att slippa det här. Och det har gett mig ett sånt jävlar anamma att jag blev farlig för mig själv och gick in i väggen tre gånger. Men det här moderna Sverige känner jag inte igen mig i.

 9. Sen har tanten fel om att SD inte tycker om invandrare, dom
  tycker möjligtvis inte om människor som inte vil jobba och
  försörja sig själva
  Sen borde det inte ingå i hennes uppgift att reka för vem
  folk ska rösta på, det har hon inte med att göra.
  Sen ska inget land ta emot fler folk utifrån än man klarar av
  att få in i samhällsmaskineriet!

 10. Författaren till ovanstående anti-SD rader heter Christina Wahldén och texten återfinns i boken ”Valet är ditt”, som är en del av SFI:s litteratur ämnad att lära invandrare svenska. En annan av författarens läromedel i bokserien heter ”Med livet som insats” och handlar om en pojke från Eritrea som befinner sig ombord på en båt på Medelhavet, och han vill komma till Sverige. Ytterligare en bok heter ”Hej, snälla” och berör de skaror av tiggare som rest hit för att tigga, med budskapet att det känns bra om man ger till dessa. I en video kallad: ”Mötesplats litteratur”, berättar Wahldén om de böcker hon skrivit om migration, och ”att 60 miljoner är på flykt, en rännil av dom kommer hit och personer som kommer hit med den bakgrunden dom är alltså välutbildade…”, samt uppger även i sammanhanget att hon skriver böcker för SIDA:s räkning, bland annat om afghaner.

  ”SFI-läromedel råder migranterna att rösta mot SD”:
  https://samnytt.se/sfi-laromedel-rader-migranterna-att-rosta-mot-sd-de-gillar-inte-manniskor-fran-andra-lander/

  ”Svenska för nyanlända och…”
  https://petterssonsblogg.se/2017/10/26/svenska-for-nyanlanda-och/

Kommentera