”Inför en rättviseskatt på inkomster över en miljon”


SKATTER. LO:s ledning och 14 ordförande: Vi har antagit en ny skattepolicy med konkreta förslag för ett mer rättvist och effektivt skattesystem.

LO:s ordförande Susanna Gideonsson. Pressbild LO

Dagens skattesystem är både ohållbart och orättvist. Vi vill bland annat införa en ny rättviseskatt på inkomster av tjänst över en miljon kronor om året, säger LO enligt Dagens Nyheter.

-Pettersson är inte nationekonom men jag undrar om det inte är bättre att vi slutar försörja en massa sociala turister och låter dessa återvandra.

LO är tillräckligt fräcka för att inte nämna massinvandringen, de glömmer biståndet på 50 miljarder om året, coronafonden på 150 miljarder, avgifterna till EU och FN och mycket annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


27 responses to “”Inför en rättviseskatt på inkomster över en miljon”

 • Roland Salomonsson

  En ”rödskrika” till! Lika världsfrånvänd!

  Gilla

  • Billy Boy

   Den andra ”rödskrikan” har en något avvikande målsättning med sina ekonomisk-politiska utspel …

   Bildkälla: koling,nu

   Gilla

 • villervalle03

  Pengarna tryter i Magdalenas skattekista. Skatter på all annat har höjts så mycket att marginalerna är uppnådda. Fastighetskatten kommer efter valet, ifall de vinner. Påsa skatten gav så lite, nu krävs mycket mer, skatten på bränsle, el alkohol och tobak, för all del, men dom är redan så hårt beskattade att gränsen är snart nådd. Dra ner på pensionerna och höja åldern är väl närmast tänkbart, men att dra ner på lönen till sig själva eller minska platser i riksdagen, går inte. För att få löneförhöjningar och mer pengar till den allomfattande värdegrundens kostnader, behövs rejäla tag.

  Gilla

 • den fete

  det fungerar inte. folk som tjänar dessa pengar tar risker så till den grad att dom åker på böter och avgifter som gör det möjligt att tjäna dessa pengar.. resultatet blr att man blir av mad vissa perssoner som tjänar dessa pengar och dom företag vilket gör att vi får brist på företag och pengar att beskatta

  Gilla

 • rustibus46

  Bah, rättviseskatt… Spel för galleriet.
  3% av alla löntagarna har över 50k/m.
  Gissningsvis 0.5% tjänar över miljonen.
  Näää, ta istället tag i bovarna som
  dränerar skatteintäkterna med många
  miljarder. Kommer tyvärr aldrig att ske
  det är ju — minerad mark—. HMF.
  Snart slår Åsiktspolisen in dörren.Arma land

  Gilla

 • grebom5

  Vad finns rättvisan i skatter?
  Statliga arvoden bör vara skattefria men med ett maxtak på högst 75 tusen per månad.

  Att den som inte lägger manken till varken i skolan eller senare, på ålderns höst får samma standard som den vilken måste betala för omsorgen finner jag stötande.

  Att en VD för ett statligt företag som går med förlust tjänar 708333:- per månad är ohemult. Även om skatten är hög så blir nettot långt mer än vad många sliter för per år, det är orättvist.

  Att LO pratar skatteorättvisor då de borde tala om de orättvisa pensionerna för kvinnor med kort arbetsliv får leva på garantipension det är orättvist.

  Att folk som aldrig gjort något för vårt samhälle inte förstår vårt språk men ändå får garantipension är också inte bara orättvist, det är ett rån mot oss skattebetalare.

  Gilla

 • Elsa.

  Om ”rättvisa” skall införas måste man först ta bort positiv särbehandling och förtur till bostäder och jobb.

  Gilla

  • Billy Boy

   År 2013 lovade Löfven fixa fram jobb för att få ner arbetslösheten i Sverige till EU:s lägsta vid ingången av år 2020.

   Det trolleritrixet …

   Jeander

   … misslyckades Löfven med. Arbetslösheten i Sverige hade i juli 2020 i stället stigit till den fjärde högsta i hela EU.

   Bildkälla: Företagarförbundet och SCB

   Gilla

   • Roland Salomonsson

    Notera att det är främst de länder som har högre arbetslöshet än Sverige, som vi skall skicka covid-miljarder till. Tabellen visar ju istället att pengarna behövs i Sverige.
    Notera också att de länder som vänstern i Sverige attackerar för påstådd ”antidemokrati” har långt lägre arbetslöshet. Vi vet också att svensk arbetslöshet är avsevärt ”bättre” på papper än i verkligheten. Det krävs ju bara 1 timma ”arbete” i veckan för att vara registrerad arbetslös – d v s man fyller i papperna. Sannolikt är Sverige i verkligheten ”sämst i klassen – i särklass. I Visegradländerna krävs det långt mer än så. Men där fungerar å andra sidan statistiken utan fusk och gräsrötterna tillfrågas i hög grad om vad de anser är fel resp om vad de anser parlamentet skall kräva av en regering (och statsförvaltning) att utföra. När hölls senast en bindande folkomröstning i en sakfråga i Sverige jämfört med övriga EU-länder???

    Före 1974 (Palme) så gällde lika i Sverige, men sedan avskaffades tjänstemanna-ansvaret och det blev fritt fram för Sossarna att placera ut tjänstemän med enda merit partibok hos S inom svenska förvaltningar.

    Gilla

 • Billy Boy

  Hur länge ska vi behöva vänta på realisering av Stefan Löfvens fagra löfte om …

  ” en förtjänst för samhället lite längre fram ” ?

  Politikfakta

  Så länge Stefan Lövens ”Förtjänst för samhället” uteblir kan Susanna Gideonsson (LO) glömma sin s k ”Rättviseskatt”.

  Gilla

 • eugenecork

  P. S…. alltså ef ha passerat gratis fotografering i 71km/ ist för 60
  pga av härsken hundmat

  Gilla

 • eugenecork

  … någesånär RÄTTVISA uppnås den dag som en lägre Riksdagsman får dega 26000 tusen i bot, medan en Fattig pensionär får bet. 2000 buck i straff då denne håller på göra knäck i spiral i brallan… pga av härsken hundmat!

  Gilla

 • Argus

  När man bara har en hammare så ser alla problem ut som en spik. För socialister är lösningen på alla problem högre skatter. Om höga skatter löst alla problem hade Sverige inte haft några. I Gustav ”förslösad skattekrona” Möllers Sverige hade dagens sossar blivit körda på porten.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Sverige måste börja med att få ordning på invandringskaoset. När det är ordnat kan de återställa välfärden och ändå sänka skatterna.

  Gilla

 • centurion

  Sverige läcker som ett såll. Sverige blöder. Regimen har ingen koll på alla bedrägerier och sitt slöseri. Men såssarna tror att man löser sitt eget vanstyre genom ständigt höjda skatter. ”Vad f-n får vi för pengarna”? Sämre kapitalförvaltare får man leta efter. Täta läckorna nån gång !!!

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Jag måste va dum i huvudet men jag tror ändå på en fastighetsskatt som speglar ägarnas ekonomiska status.
  En stuga på landet i storstads närområde kan inte ha samma beskattning som en 50. miljonersvilla i Djursholm

  Gilla

  • heraldikern

   Vad är det som säger att den måste ha en beskattning? Man har köpt för redan skattade pengar. Sedan har man driftskostnad och underhåll som skiljer ordentligt mellan dina två alternativ. Detta är ”straff” nog för ägarna.

   Gilla

  • Invandrare1957

   Tror du verkligen på det. Innan fastighetsskatten togs bort så betalade jag lite drygt 30000kr för vår villa och en sommarstuga som jag har ärvt. Med tomt vid en å som Ostlänken ska gå över tomten. Då tjänade jag 500000kr hustrun 300000kr så det gick utan problem. Men var den rättvis det är frågan. Nu skulle skatten bli 50000kr och jag tjänar hälften av det jag tjänade då hustrun lite mer. Sen blir vi pensionärer i år. Vi har ta mig fan panik över din rättvisa skatt. Nu är Ostlänken så nära så stället är osäljbart. Annan regering som stoppar det gör att vi måste sälja villan. Och som gamla flytta till landet med sämre service o fem km till en affär istället gångavstånd i villan. Rättvisa du kanske kallar det så. För mig är det vansinne. Med något som mina föräldrar har kämpat ihop med näbbar o klor o skattade pengar. Och vår villa samma sak för bo tryggt som pensionärer. Och skit pengar för miljonärer,
   På åttiotalet så bekanta sälja sommarstugan som dom ärvde för då hade man rättviseskatten arvsskatt. Dom hade inte råd med arvsskatten kanske nästa steg för dig.

   Gilla

   • Michael Pettersson

    De vill att att du ska sälja huset för en struntsumma så migrationsverket kan använda den som en förläggning av utländska desertörer som sedan sätter eld på kåken efter som den ligger för långt från stan.

    Gilla

 • Nils Dacke

  Varför inte gå hela vägen, låt staten ta 100% av alla medborgares inkomster från tjänst och kapital och sedan fördela som det vacker heter ”till var och en efter behov”. Det finns förstås undantag som den politiska eliten och deras politruker som naturligtvis själva skall då disponera så mycket de önskar.

  Gilla

 • hllviken

  Så statsministern bär en långhårig peruk och kallar sig Susanna Gideonsson?

  Har C-partiets konstigheter smittat ned (S)? Ursula och hela baletten…?

  Gilla

 • yup

  Mer skatt för dem som jobbar och högre bidrag for dem som ligger på soffan. Klassisk arbetarpolitik? Den gamla värnskatten (där brytpunkten var ca 700000) drog in 6 mdr kr eller ca 0,3% av statens skatteintäkter, en brytpunkt på en miljon träffar betydligt färre. Jag antar att de som vanligt vill belöna Regionerna för de rekordlånga köerna och kommunerna för att ha lyckats avliva en massa 90-åringar på äldreboenden.

  Ett par på socialbidrag med 2 barn kostar minst 250000 om året (plus integrationsåtgärder). Om båda skaffade sig ett jobb skulle de istället bidra med sisådär 150000 om året. 600000 vuxna personer är helt utanför arbetsmarknaden, om 5% av dem lyckades få ett jobb istället för att gå på bidrag så hade kommunerna dragit in minst 6 mdr kronor och farbror staten några hundra miljoner i ökade momsintäkter.

  Men som vanligt låter det bra med ”klämma åt de rika”, man ser framför sig hur snålvattnet rinner hos Ulla Andersson (tidigare kommunist) och givetvis hos LO-ledaren (vars groggnäsa påminner om statsministerns). Skattboskapen ska mjölkas.

  Gilla

 • Karl

  LO uppmanar högutbildade personer i viktiga samhällsfunktioner
  såsom ex specialistläkare mfl. att inte lägga ner många år för att rädda liv.
  För då kommer skattmasen och tar halva lönen i rättviseskatt….
  Vem vill studera 10-15 år för få det straffet ? Troligen ingen.
  Svenska avundsjukan får ge sig nu punkt.

  Gillad av 1 person

 • Magnus Eriksson

  Inför en sådan skatt på tjänsteinkomster över 1 mkr, men bara för regeringsledamöter och alla politiskt tillsatta generaldirektörer, ambassadörer, landshövdnigar och andra chefstjänstemän i offentlig verksamhet.Dessa har fått alltför stora löneökningar de senaste åren.

  Gillad av 2 personer

 • Niklas R

  Inför en socialistskatt på medlemskap i socialistiska organisationer.

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Tror hon de som tjänar dessa pengar villigt stannar kvar i Sverige?
  I dag är det tvärt om, de rikaste betalar mindre skatt i procent än vanligt folk för att de ska stanna kvar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: