Socialdemokraten Markus Evensson dömd för mutbrott

KORRUPTION. I tisdags den 4 maj dömdes socialdemokraten Markus Evensson, kommunstyrelsens ordförande i Ljusdal för mutbrott av Hudviksvalls tingsrätt, skriver polisen på sin hemsida. Markus Evensson (S) dömdes på tisdagen av Hudiksvalls tingsrätt för tagande av muta till 40 dagsböter på sammanlagt drygt 17.000 kronor. Enligt domen gav företaget Destination Järvsö AB honom en resa till Skottland för ett värde av 7.000 kronor under 2019. Detta samtidigt som kommunen förberedde affärer med bolaget.

Socialdemokraten Markus Evensson. Bild från Facebook

Staten står för 47.500 av Evenssons advokatkostnader. Evensson avgick från kommunen redan när åklagaren valde att lämna in stämningsansökan.

-Pettersson noterar att polisen påstår att det är ovanligt att politiker döms för mutbrott, det är nog inte politikernas förtjänst…

***

TIDIGARE 2021-01-28. Två av många S-politiker avgår

INRIKES. Markus Evensson (S), kommunalråd i Ljusdal, åtalas för tagande av muta, rapporterar lokala medier. Det handlar om en resa till Skottland som Evensson lät sig bjudas på sommaren 2019 – sammantaget om förmåner värda cirka 7.000 kronor. Evensson, som också är kommunstyrelsens ordförande, nekar till brott, men väljer ändå att avgå. Det är en förtroendefråga och partiet ser mycket allvarligt på detta, säger Bertil Asplund, ordförande för Socialdemokraterna i Ljusdal.

En S-politiker i Uppsala skärmdelade porrbilder på ett digitalt nämndsmöte på torsdagen, skriver Upsala Nya Tidning. Personen har nu valt att lämna politiken, bekräftar partikollegan Patrik Hedlund för tidningen. Det är viktigt att säga att partiet ser väldigt allvarligt på det här, säger Patrik Hedlund (S).

– Pettersson misstänker att det partiet ser allvarligt på är att de åkte fast…

Annars kan man ana socialdemokraternas värdegrund genom att titta på listan här, som är långt ifrån komplett.

Det märkliga är att medan Jimmie Åkesson regelbundet får stå till svars för vad SD-politiker och sympatisörer gjort så slipper statsminister Stefan Löfven motsvarande frågor.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Socialdemokraten Markus Evensson dömd för mutbrott

 1. SVT glömde tala om att hon som mördade sin kollega för att stjäla brukarens bankkort var engagerad i S partiet när de nämnde domen i nyhetsrapporten

 2. Mutbrott är nog ganska ovanligt, iallafall om man jämför med cykelstölder och snatteri. Dessvärre brukar det vara hantlangarna som åker dit (som i skandalen kring vårdexpressen i Skåne), de i beslutande ställning klarar sig alltid.

 3. Den där är en gammal goding…!

  Vad väntar Ljusdalsborna på?
  Alla kan ju knappast vara förälder med avskummet..

 4. Detta var/är kanske en av de vinster som Lövén sedan länge siat om !
  Några av Sossarna längtar till Skottlands karga land, andra av dem hellre till varmare Gran Canaria ! Sen finns de som tydligen hellre vill hålla sig hemma i Kungsbacka,och tända på !!
  Är det bara Stenbock som tycker det börjar bli tätt med S-valda,som hamnar i kurran ?

 5. Bommersvik måste se över sitt programutbud och komplettera med några där företrädare lär sig vad menas men ärlighet och integritet.
  Kanske det nu är tid att införa värdegrund även inom Socialdemokraterna.

  • Bommersvik håller bara kurser för politiker där man lär sig dupera, ljuga, skylla ifrån sig och undvika ansvar. Samt kasta skit på politiska motståndare.
   Ärlighet och Integritet är inga dygder bland politiker.

   • Är du Sosse, så finns det Absolut ingenting som kan definieras som heder eller ärlighet…

    Ska den här hunden bli någon typ av minister nu?

Kommentera