Dubbelt så många kan ha dött med covid-19 i världen


PANDEMI. De flesta länder räknar bara bekräftade dödsfall i covid-19. Testar man inte mycket riskerar man att missa många dödsfall, skriver Reuters.

Indiskt Krematorium ReutersDanish Siddiqui
Indiskt krematorium. Danish Siddiqui Danish Siddiqui

Drygt 3,2 miljoner dödsfall till följd av covid-19 har registrerats i världen, enligt Johns Hopkins-universitetet.

Den verkliga siffran kan vara mer än dubbelt så hög, enligt en analys från University of Washingtons institut för hälsoberäkningar och utvärdering (IHME).

Forskarna har kommit fram till att nära 6,9 miljoner människor kan ha dött i sviterna av viruset. De har försökt beräkna dödsfallen genom att ta fram hur många som sannolikt hade dött under ett normalt år, baserat på hur det såg ut innan pandemin och jämföra det med det faktiska antalet människor som dött sedan viruset började spridas. Siffran har justerats så att den endast inkluderar dödsfall som är direkt orsakade av coronaviruset, och inte indirekta dödsfall som kan ha orsakats av störningar i sjukvården, skriver forskarna i sin rapport.

Johan Carlsson är generaldirektör för Folkhälsomyndigheten, ovanstående sa han den 7 februari 2020. I går sa Johan Carlsson att epidemin kommer att vara över till sommaren. Generaldirektör Carlsson har en lön på 131.100 kronor i månaden.

I Sverige är 14.158 registrerade döda med covid-19. Vad dessa siffror är värda är svårt att veta.

Socialminister Lena Hallengren (S) och Mona Heurgren som är ansvarig på dödsorsaksregistret på Socialstyrelsen kommer i dag att informera om statistik rörande dödsfall med covid-19 i Sverige. Regeringen har kallat till en pressträff med start klockan 10.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Dubbelt så många kan ha dött med covid-19 i världen

 • rune

  Det är farligt att leva…man kan dö ! PUNKT SLUT.

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Även om de som dött under föregående år dött med corona, så är det fortfarande promille av världens befolkning som dött av Corona.
  En större orsak till högre dödlighet just nu är förmodligen efterkrigstidens babyboomare som har nått en hög dödlig ålder.

  Gilla

  • Bertil

   Fast nästa år kommer du se något som de flesta (tokstollar, naiva och rena idioter) fortfarande inte förväntar sig. Men det kommer heta att det är ”nya varianter” av covid istället för den riktiga orsaken..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: