Den omtyckte Marlon

INSÄNDARE. Till Erika Oldberg, sydsvenskan

Skall man gå efter din artikel den 3 maj (betalvägg) om den skjutne 18 – åringen i Malmö vid namn Marlon så sköts han enbart av den anledningen att han var trevlig, glad, gillade att grilla och bada, alltid skojade, var smart, hade smittsamt leende, var godhjärtad och ville aldrig någon illa samt var omtyckt av alla.

Marlon mördad i Malmö. Bild: Privat

Omtyckt av alla? Det faktum att han blev skjuten visar väl att han knappast var omtyckt av alla. Eller?

I Kvällsposten så var Marlon namngiven och ett foto på honom fanns också i tidningen. Varför finns inte detta i Sydsvenskan? En sådan trevlig och omtyckt grabb som Marlon borde väl hedras med detta även i sydsvenskan? Eller är det i detta sammanhanget hans utländska påbrå som är så känsligt att ni hemlighåller dessa fakta från läsarna? I så fall är det inte första gången som detta döljs i sydsvenskan när invandrare är inblandade i något som inte är riktigt rumsrent.

En jämnårig kille sitter nu häktad för mordet på Marlon och vi kan kanske förvänta oss liknande positiva superlativ om honom också i framtiden från din sida?

Det är tydligen bara trevliga och omtyckta invandrarkillar som skjuter och skjuts och som är gängkriminella. Vad sysslar dom icke trevliga och illa omtyckta med?

Nej du, Erika Oldberg, anledningen till att Marlon mördades var nog av helt andra skäl än dom som finns att läsa i din artikel. Hade din artikel varit publicerad på den sida i tidningen som kallas för Minibladet och som vänder sig till barn och unga så hade den nog svalts med hull och hår.

Men vi som är lite äldre och misstänksamma går inte på dina sockersöta rader om Marlons förträfflighet. Beklagar detta och om du skall fortsätta med liknande journalistik så sök jobb på Kamratposten om den finns kvar eller på någon annan tidning som riktar sig till ungdomar och barn.

Vi andra läsare vill läsa om sanningar och fakta hur obekväma dom än är för sydsvenskan.

Sandor Herold, Malmö

3 thoughts on “Den omtyckte Marlon

 1. Han behöver ju inte vara gängkriminell om det t.ex. är ett svartsjukedrama.
  Sånt kan räcka för vissa av dessa impulsstyrda framtidsvinster.

  Fast baserat på liknande tidigare snyftreportage så är chansen stor att din gissning är mer rätt, Sandor.

 2. Så här är det ofta i media. Kriminella målas upp i bilder om hur de var när de var 8 år gamla istället för en korrekt bild om var de är i nutid.
  Det är så man syr en offerkofta. Sen skyller man på hur elakt/rasistisk samhället var som fick personen att börja knarka och hänga runt med kriminella.

 3. Bra Sandor. Vi får läsa för mycket vinklad skit . Måste vara ett jobbigt sätt att försörja sig på .
  Vet inte varför jag tänker på prostitution .

Kommentera