”Till slut har vi ingen frihet kvar”

PANDEMI. På lördagen har en ny demonstration mot pandemirestriktionerna arrangerats i Stockholm. Precis som med demonstrationerna i mars är det åter igen Filip Sjöström som står som arrangör. Filip Sjöström har redan fått ett vite från Länsstyrelsen för att ha arrangerat en demonstration den 6 mars – på 20 tusen kronor. Nu har han fått ett nytt föreläggande om vite – på 30 tusen – om han går vidare med sin plan att genomföra demonstrationen den 1 maj.

Filip Sjöström Bild från Facebook

– Vi vill att Sverige ska öppna upp och att de skadliga restriktionerna ska tas bort eftersom de skadar fler människor än vad de hjälper. Vi vill även att politikerna ska börja prata om hur vi ska hantera den här pandemin på lång sikt och hur vi ska hjälpa små företagare och andra som råkat illa ut, sa Sjöström till Samnytt i en intervju publicerad på torsdagen.

Filip Sjöström, berättar i en intervjun om varför han menar att de måste avskaffas:

 •  Covid-19 har inte lett till en ökad belastning på sjukvården.
 •  Covid-19 leder inte till en ökad dödlighet i förhållande till folkmängden.
 •  Covid-19 är inte värre än influensa.

– Jag tycker att det är jättesvårt att diskutera statistik. Därför vill jag helst undvika det, men ibland tar jag upp det. Det kanske är något jag kommer att sluta med, säger Filip Sjöström.

-Pettersson tycker att Filip ska stanna hemma och vid tillfälle göra ett besök på en intensivvårdsavdelning och intervjua personalen som arbetat där ett år. Det är ingen rättighet att sprida sjukdom och smitta andra, den som ligger på IVA har ingen frihet kvar…

Livet på IVA på Södertälje sjukhus under Coronakrisen. Karin Königsson läkare arbetar med patienter inne på IVA i Södertälje Foto: Staffan Löwstedt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “”Till slut har vi ingen frihet kvar”

 1. Citat ur en läkartidning: ”Läkemedlen klorokinfosfat och hydroxyklorokin (Plaquenil) har visat en viss effekt vid behandling av patienter med covid-19. Efter en stor ökad efterfrågan på läkemedlen begränsas nu möjligheten att förskriva dem, meddelar Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.”
  Jag säger inte att filip har rätt, men han har inte fel heller. Så får han vara hur virrig han vill.
  Det finns läkare som har gett sina covidpatienter denna medicin och alla de blev friska. Dessa läkare har sedan ”försvunnit”.
  I sverige behandlas inte IVApatienter med denna medicin. Varför inte? Den gör att man blir frisk om man får covid-19.
  Varför vill politikerna inte att IVApatienterna ska bli friska?
  Som frilansjournalist kanske pettersson borde kolla upp, varför man inte får köpa medicinen längre? , varför får inte alla läkare ens skriva ut den längre? (och det är bara i vårt land)

 2. Välkommen till diktator Löfvens värld. Demonstrationer är förbjudna i Nordkorea och Sverige.

 3. Efter ett litet tag kommer det att se ut som hos Lukasjenko, när Löfvén inte får som han vill.
  De båda kallar det ”demokrati”.

 4. man har ganska bra koll på cov19; men sen är det ju så att löven och kompani håller någon form av hov där man försöker styra vad folk skall tycka och tänka..man hotar med fängelse om man demonstrerar mot något utan lövens medgivande

  att man ljger rätt ypp och ned märker man om man granskar fakta.. tx dom som döt i cov 19 är 95% 80 år eller äldre ..
  3/4:av dom är domalier eller assyrier.

  i klartext betyder det att hyfsat friska svenskar som med okända underligande sjukdomar som dött är cirka 150 personer. dom 5%som är över 80 ,år är altså inte fler
  man kan altså konstatera att dödligheten är störe i asiaten fågelinfluensan eller i svin influnsan.. man kan sltså konstatera att detta med cov 19 är bara ett politiskt dravel ett sätt för en i kopitent regering att flytta fokuset på något annat ( projekterin på något annat för att dölja inkompiitens)

 5. Filip Sjöström är en total dubbeldåre som tror att man kan bota covid19 med meditation.
  Han skulle bötfällas med en nolla efter beloppen han har fått nu och hotas av framöver.
  Håller helt med Pettersson att det är ingen mänsklig rättighet att gå omkring och smitta ner människor. Gossen Filip borde också som Pettersson skriver ta ett studiebesök på random intensivvårdsavdelning.
  Märkligt som det verkar så har Swebbtv tagit upp farsoten och verkar vara inne på samma linje som Filip Sjöström och har samtidigt intervjuat honom och stöttar hans agerande.
  Det får mig att undra över Swebbtv har de ett fullständigt haveri i covid19.
  Swebbtv har verkligen skaffat sig en rejäl plump i protokollet med sitt agerande i covid19 frågan. Synd tycker jag för det ställer också frågan hur är deras omdöme i frågor som man har svårt för att kolla upp bakgrund till.
  Vill påpeka att Tjeckien klarade sig bra med sina drakoniska nerstägningar förra året. Förra sommaren så förklarade sig Tjeckien fritt från smitta och firade med en stor sommarfest bla på Karlsbron. Firandet orsakade sedan en explosiv spridning av smitta för Tjeckien hade inte blivit smittfritt

 6. Lundin tycker att Pettersson borde läsa på lite, istället för att springa maktens ärenden.
  När Pk-media hävdar ”krigszoner” på IVA beror det på politikernas besparingar och folkmängdens ökningar.
  Exempelvis var antalet inlagda på IVA ca 100 fler – varje dag – i januari 2018, jämfört med januari 2020.
  Krigsrubriker då, 2018…?
  Att antalet IVA-platser minskats med ett par tusen sedan 2010 spelar nog viss roll.
  Matematik. Proportioner. Kvantifiering.

  • Jag tackar för informationen från expert Lundin som påstår att det dog betydligt fler människor/100.000 för c:a 20 år sedan men jag som är amatör begriper inte varför. Då hade vi betydligt fler IVA-platser och idag har vi färre, men ingen pandemi och enligt Lundins tidigare kommentarer dör det färre nu.

   Kanske fler överlever tack vare en utmärkt men tidskrävande vård. Vad vet jag…

   • SCB:s statistik och IVA-registrets siffror är uppenbarligen svåra att ta in.
    Hursomhelst är det du som påstår saker som inte stämmer utifrån statistiken. Inte alls, snarare motsatsen.
    Hur du ska snacka bort dessa grundläggande siffror bör du svara på, inte jag.
    Jag hävdar bara det fullständigt uppenbara att utifrån dessa siffror, så stämmer inte dina påståenden.
    För den slutsatsen behövs det inga expertkunskaper, snarare normal läskunnighet.

   • Jag började med att presentera siffror med länk till SCB, sedan kom du med påståenden utan hänvisning. Det är svårt att ta in.

 7. Att COVID-19 saknar motstycke i modern tid är helt klart. Lika klart är det att det utnyttjats för politiska syften i en sällan skådad omfattning. Det är dessutom klarlagt att inte alla som ”dött i COVID-19” har dött AV COVID-19.

  Överdödligheten på kort sikt är dock betydande. Jag är dock övertygad om att vi kommer att få en ”underdödlighet” då ren dumhet och snålhet från framförallt kommuner och landsting har orsakat rena rama slakthus i äldrevård och på äldreboenden . Kommuner och landsting har vaskat beredskapslager och personal har inte förstått eller inte brytt sig om basala hygienrutiner. Sedan har ett stort antal personer med en för höga latituder olämplig solskyddsfaktor avlidit på grund av D-vitamininsufficiens.

  Demonstrationsrätten är grundlagsskyddad och varje gång det sker ett upplopp maskerad till demonstration får vi höra det till leda. När det då sker en demonstration mot regimen och för grundlagen är det istället polisen som orsakar våldsamheterna. Samma polis som står och tittar på eller rent av knäböjer för BLM.

  Missförstå mig inte. Jag anklagar inte enskilda polismän, problemet är det politiserade ledningen och den maktfullkomliga regeringsminoriteten. Jag hade gärna sett att de partier som inte tillhör den sekteristiska minoriteten hade stått upp mer för yttrandefriheten.

  • Ja och så länge Myndigheterna vägrar att diskutera och
   redovisa hu många av dom dödsfall vi har, som utgörs
   av människor från andra länder är myndigheterna inte
   trovärdiga. Att brist på D Vitamin i det solfattiga Sverige
   kan vara en orsak till att dra på sig denna sjukdom
   sägs ju till och med av läkare.

   Och man behöver inte va konspirationsteoretiker för
   att förstå att myndigheterna inte redovisar hela sanningen!

 8. Ja, håller med Pettersson, covid 19 kan vara farlig, så därför bör alla vaccineras för att hindra smittspridning.

Kommentera