”Palestina” skjuter upp valet igen


BISTÅND. Bland de första beslut som regeringen Löfven tog efter valsegern hösten 2014 var att erkänna Palestina. Syftet var att underlätta fredsarbetet och inleda ett långsiktigt utvecklingssamarbete med Palestina som ska bidra till att minska fattigdomen, förbättra förutsättningar för en demokratisk utveckling och till ökad respekt för de mänskliga rättigheterna.

I januari utlyste ledaren för det palestinska självstyret (PA), Mahmoud Abbas, val bland de palestinska araberna och det gick som vanligt, idag meddelade Abbas att valet ställs in, rapporterar Sveriges Radio. Senaste gången det hölls val i PA var parlamentsval 2005 och presidentval 2006, nu var det den 22 maj och den 31 juli som gällde.

Det har många gånger varit tal om att gå till val i PA, man vill framstå som en demokrati, så händer inget. Abbas Fatahparti är inte särskilt villigt att riskera förlust i valet och därmed mista sina privilegier.

Baserat på vad som hände 2006 kan man faktiskt hävda att de även riskerar att förlora sina liv. Den gången ledde en Hamasseger i valet till inbördeskrig.

Och även om valet någon gång kommer att hållas så är det knappast troligt att den förlorande sidan att acceptera nederlaget och om man inte genomför valet kommer missnöjet att sprida sig, och den politiska förföljelse som PA bedriver i Judéen och Samarien (västbanken) och som Hamas bedriver i Gaza kommer att fortsätta, liksom de båda parternas antiisraeliska agenda. Moment 22 gäller hos de palestinska araberna –

 • ”För att få ett jobb måste du ha erfarenhet, men för att få erfarenhet måste du ha ett jobb.”
 • eller från romanen Moment 22 som handlar om ”flygsoldaten Yossarian som vill bli frikallad, eftersom han är rädd för att bli dödad. Enda möjligheten att bli frikallad är att visa att man är galen. Men om man är rädd för att bli dödad kan man inte vara galen. Hur han än gör blir det fel”.

-Pettersson tror att den gamla makteliten, arvtagare till Yassir Arafat och de svenskasocialdemokraternas polare och ansvariga för så mycket orättfärdighet, korruption, våld och terror, måste bort.

Det finns inget Palestina och inget palestinskt folk, det är påhittat och lever endast på hatet mot Israel. En välfungerande och vardag är en möjlighet även för de palestinska araberna, men då måste de krafter som uppmuntrar till hat och konflikt tystas och biståndet till dem upphöra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “”Palestina” skjuter upp valet igen

 • Pålsjö

  Om Palmes gode vän, Yassir Arafat, har Noor Dahri skrivit, Dahri är Mellanösternanalytiker och förutom att forska om islamisk terrorism och extremism, så arbetar han även inom Londonpolisen, och medverkar också regelbundet i Storbritanniens parlament vid olika diskussioner.

  Förkortad sammanfattning av en längre artikel, fritt översatt:
  ”Yassir Arafat, en falsk hjälte, en korruptionens herreman,”
  (Yasser Arafat, A Fake Hero, A Lord of Corruption)

  ”Yasser Arafat avslöjade aldrig sin rikedom och dog tillsammans med kunskapen om 75 procent av de hemliga utländska konton som han personligen förfogade över. De återstående 25 procenten överfördes öppet till hans familj. Hans fru och dotter bryr sig inte ens att leva bland sitt eget folk, utan bor i ett lyxigt palats i de parisiska förorterna. Deras rika livsstil kan jämföras med europeiska kungligheter, och de två spenderar ungefär 50 000 dollar dagligen för att upprätthålla sin lyxiga och fashionabla livsstil.”

  ”Internationella valutafonden (IMF) har tidigare genomfört en granskning och fann att minst två miljarder dollar av palestinska myndighetsfonder saknades och att Arafat från 1995 till 2000 överfört en miljard dollar eller mer av PLO-medel till både sina egna och hans frus personliga schweiziska bankkonton.”

  https://blogs.timesofisrael.com/yasser-arafat-a-fake-hero-a-lord-of-corruption/

  Sverige tillhör de största givarna.
  Skriftlig fråga, ställd 2021-02-25 av Björn Söder (SD) till Statsrådet Per Olsson Fridh (MP), angående”Terrorlöner från Palestinska myndigheten”.

  Del ur dokumentet: ”Palestinska terrorister och deras familjer fick förra året mer än 1,25 miljarder kronor i betalning från Palestinska myndigheten. För att försvåra insyn gick utbetalningarna via PLO, Palestinska befrielseorganisationen. Under 2020 uppgick det totala svenska biståndet i Palestina till 411 miljoner kronor. Av denna anledning vill jag fråga statsrådet Per Olsson Fridh: Avser statsrådet att stoppa biståndet till Palestina för att hindra att dömda terrorister avlönas genom svenska skattemedel?”

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/terrorloner-fran-palestinska-myndigheten_H8111959

  Gilla

 • Rädd

  Ja, de gillar att skjuta till ingen nytta.

  Gilla

 • Stenbock

  De enda som kan mäta sig med Araberna på Westbanken,är Berlins Röd/Gröna styrande kommunister,med sin bred-flabbade Sosse som dess ledare.
  Dessa idioter beslutade för ett halvår sedan mot alla grundlagar,att frysa hyran på nuvarande nivå,för sina väljare.
  Detta innebar stor förvåning i övriga Tyskland,eftersom det stod klart att vara olagligt.
  Sagt och gjort,nu har Högsta Domstolen sagt sitt. Eftersom det var helt olagligt,fick nu hyresvärdarna tillbaka sin rätt !!
  Om någon vecka skall nu retroaktiva hyrorna vara betalda.
  Detta har i sin tur har nu ställt byket i dålig dager, (inför valet i höst) och beslutade omgående,åter illegalt att Staden skall betala de uteblivna hyrorna,för dem som ”festat bort rabatten” !
  M.a.o. skall nu skattebetalarna stå för de röd/grönas hyreskostnader !!!!
  Inte ens Grönköping kan konkurrera. 😉

  Gilla

  • Rädd

   Tyskarna skall ofta vara extrema, förr nazi och nu verkar de vilja ha en miljöpartist.
   Ett bra Tyskland är ett delat Tyskland.
   .

   Gilla

 • Kent

  Palme han fick många fina kompisar på sin tid. Synd att han måste köpa dem för våra pensionpengar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: