Stäng

Även hovrätten friar Ingrid och Maria för hets mot folkgrupp

DEMOKRATI & YTTTRANDEFRIHET. Ingrid Carlqvist och Maria Celander åtalades men friades av Helsingborgs tingsrätt för hets mot folkgrupp, efter en insändare om muslimer som publicerats på deras hemsida. Åklagaren anser att texten är olaglig och överklagade domen till hovrätten. Men Hovrätten över Skåne och Blekinge går på samma linje som tingsrätten och friar Ingrid och Maria.

Visserligen är texten missaktande mot muslimer, skriver tingsrätten i sin dom, men inte på ett sådant sätt att yttrandefriheten bör ge vika och hovrätten ändrar inget i tingsrättens dom.

-Pettersson hoppas den aktivistiske åklagaren ger sig nu så det inte blir en tredje smäll av Högsta domstolen.

TIDIGARE 2020-11-23 Ingrid och Maria frias för hets mot folkgrupp

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Idag är nog redaktionen på Sydsvenskan besvikna. Ingrid Carlqvist och Maria Celander åtalades för ”hets mot folkgrupp” för en artikel som någon annan skrivit, men nu frias de båda journalisterna av Helsingborgs tingsrätt, målnummer B1380-20.

– Pettersson säger att det trots allt finns lite rättvisa kvar i världen. Alla som känner sig kränkta får inte rätt…

TIDIGARE 2020-08-19 Två kvinnor åtalas för hets mot folkgrupp

YTTRANDEFRIHET. Kvinnorna driver en främlingsfientlig hemsida, detta enligt Sydsvenskan, som lät en skribent uttrycka sig på ett kränkande sätt i en artikel. Därför åtalas de båda skånska kvinnorna, skriver Sydsvenskan.

Den aktuella texten hade som tema att det var en fara i att muslimer arbetade på apotek, eftersom dessa då skulle stänga dörren för svenskar. En person som såg texten gjorde en anmälan om hets mot folkgrupp och efter en polisutredning beslutade åklagare att åtala de båda kvinnorna bakom hemsidan.

Den ena kvinnan vill inte svara på hur hon uppfattar artikeln, den andra säger att hon inte kan förstå att artikeln kan uppfattas som missaktning mot muslimer. Den aktuella skribenten åtalas inte, utan ansvaret för publiceringen faller på de två kvinnorna som tillsammans driver hemsidan. Rättegången mot de skånska kvinnorna kommer att genomföras vid Helsingborgs tingsrätt.

-Pettersson säger att kvinnorna är Ingrid Carlqvist och Maria Celander och vi har nu hamnat där boktiteln ovan visar, i Absurdistan och åklagaren har alldeles för lite att göra…

Här finns deras hemsida Ingrid & Maria…

Märkligt nog blev aldrig Sydsvenskan reporter Andreas Eklund åtalat för att ha kallat Sverigedemokrater som nedan…

…även Oscar Shau som skrivit på Sydsvenskan klarar sig med Hitlerhälsning som SD-sympatisörer får löpa gatlopp för…

Oscar Schau hyllar Hitler…själv säger Oscar att det var ett skämt så nu vet ni vad om gäller om någon inte tycker om när ni säger neger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Även hovrätten friar Ingrid och Maria för hets mot folkgrupp

 1. Problemet är alla obildade åklagare och annat löst folk som drar onödiga kostnader på evigt överklagande på grund av för många aktivister sitter på för höga stolar.

 2. Hets mot folkgrupp, gäller det även andra religiösa grupper budister, kristna , mf nä tänkte väl det , alla likas värde, stoppa värdepapprena i soptunnan för det gäller bara vissa religioner som inte är folkslag
  De som har en viss religion och röstar på röda blocket och många även gröna blocket de är heliga kor🙂

 3. Visa gärna bild på den/de som anmälde/anklagade dessa toppen tjejer.

  Vore intressant att se vad det är för vilsna lättledda sinnessvaga personer.

 4. Så så gott åt de hycklande falska knäböjande feministiska knähundar till PK-dårar 🤣

  Toppen av er Ingrid och Maria 🤗
  ni satte dum-PK på plats.

  Haha…dum-PK…så härligt.

  Nu skiner ☀️ och allt e gott 😃

Kommentera

%d bloggare gillar detta: