Män, vilka män?

Fem kvinnor mördades i Sverige inom loppet av några veckor. Samtliga av män de hade eller hade haft en nära relation med. Plötsligt lyfts frågan igen, precis som detta är en ny företeelse. Fast män…?

Jag reagerar mot att man använder ordet ”män” i debatten om kvinnovåldet. Låt oss klargöra en sak. Riktiga män varken våldtar eller misshandlar. Riktiga män tar avstånd från de som gör det. Vi talar istället om fega kräk som inte förtjänar att beskrivas med ordet man.

Varför sitter en minister som Märta Stenevi (Mp) i SVT:s 30 minuter och försöker stamma fram en förklaring till att debatten om kvinnovåldet tar fart just nu? Just nu när nuvarande regering haft makten i snart sju år och kvinnor både våldtagits, misshandlats och mördats av såväl okända som nära anhöriga i decennier?

Personligen tror jag detta beror på att politiker, myndighetschefer och intresseorganisationer inte vill höra svaret. Dessa fega kräk som våldtar och misshandlar finns i alla grupper, kulturer och etniciteter. Inte sällan är alkohol och andra droger inblandade, men tre relativt nya ord har dykt upp som förklaring till kvinnors utsatta läge. Heder, machokultur och religion.

De fem kvinnor som nyligen mördats inom loppet av tre veckor bragdes om livet av en svensk, två afrikaner, en arab och en rom från Östeuropa. Det ger en bild av att antalet fega kräk med utländsk härkomst är kraftigt överrepresenterade bland alla de fega kräk som våldtar, misshandlar och mördar.

Så länge vi inte sitter med facit framför oss tvingas vi ägna tid åt spekulationer, men jag är säker på att rättsväsendet, diverse andra myndigheter och politikerna sitter på svaren. Är det så att personer med utländsk bakgrund är överrepresenterade i förhållande till sin del av befolkningen och är det därför vi aldrig får en öppen och ärlig debatt i ämnet?

I vissa länder råder det en machokultur där männen satt sig själva på tronen. I andra länder styr religionen och de religiösa lagar som trycker ned kvinnor i sådan grad att de inte tillåts ha egna liv. I många länder råder det både en machokultur och religiösa regler där männen dominerar fullständigt, både i hemmet och i den lilla offentliga miljö där kvinnor tillåts deltaga.

Att denna religiösa machokultur stannar inom länderna och inte följer med över gränserna till nya länder, är förstå rent struntprat. Många kvinnor flyr dessa kulturer och kommer sedan till Sverige för att här mötas av samma sorts förtryck. Detta för att varken politiker och myndigheter vågar ta tag i grundproblemet p.g.a. att lösningarna skulle lägga fokus på ett av alla problem som svensk migrationspolitik medfört.

19 thoughts on “Män, vilka män?

  1. Mycket bra rutat Stefan K.
    Sä är det Män är Män men kräk är kräk oavsett etnicitet. Kräken får mig att kräkas

  2. Lövfen tycker allt är ok i sverige bara han får sitt bidrag från folket som arbetar dag o natt..
    Nazistiga rötter sitter i blodet från barndomen
    Är vad det känns som..

  3. Och till alla dessa fega kräk kan vi även lägga knulla din mamma
    gängen som dagligen kränker unga flickor och äldre tanter med
    perversa tillrop, dessa oförskämda slynglar har trotts många år
    i landet ,trotts SFI inte lärt något annat än fula tillmälen till det
    kvinnliga varelser? Visst är det konstigt i Sverige är PK gänget
    väldigt noga med att ord ska sägas rätt, här flyger oförskämda
    kommentarer genom luften utan att dessa fega PK figurer eller
    samhället i övrigt reagerar?

  4. Uttalande av Märta Stendum, angående alla kvinno-mord : ”Detta måste brytas NU”. Vaddå NUUUUU !!!!! NI har ju för bövelen haft 7 år på er. Och det är ju bara den senaste regeringsperioden. Detta helvete startade ju redan 1975 och har pågått oavbrutet sen dess. Mer eller mindre dagligen drabbas befolkningen i detta förlorade land av effekterna av regimens huvudlösa beslut. NUUUU… Detta skulle ha varit åtgärdat för länge sen och receptet heter omedelbar utvisning, även för mindre förséelser än mord.

    • 7år? Pågått minst 20 år. Politikerna
      tvingas (som nu) prata om det här
      problemet, snart kommer viktigare saker imellan.
      Det här är ju känsligt för dem, ty förövarna är ju deras röstbas. Arma land.

  5. Tack Stefan K. det är exakt rätt vad du skriver du glömde blott att påpeka det finns representanter inom politik och även Regering som inte gör skäl för att benämnas kvinna eller man.

  6. Jag har sett att i sådana här fall så går det helt plötsligt bra att dra alla män över samma kam.
    Men när lillmollgan står och försöker nå upp i talarstolen angående den gigantiska överrepresentation inom brottslighet utförd av ekonomiska turister.
    DÅ är han väldigt noga med att påpeka att det bara är någon promille som begår brott och man får INTE dra alla över samma kam. Hmmm märkligt.

  7. Mycket bra inlägg, Stefan K.

    Att som feministisk S och MP-regering, inte förstå problematiken bakom våra samhällsproblem. Som man själv genom sin egna politik har skapat och är både delaktig i, samt inte minst ansvarig för.

    Är bara att beklaga. Åter igen. Dessa ansvariga politiker/ regering saknar en värdig självinsikt och klarar inte av konsekvensanalysen ,av sin egna förda regeringspolitik. Även i denna viktiga fråga.

  8. Av de 15 senaste mördade kvinnorna har en mördare Svenskt ursprung .
    Som av en händelse använder Ann Tiberg i morgon TV just det mordet som exempel.
    Det är det beteendet som gör att vi inte kommer till rätta med problemet .
    Inte ett ord om orsaken till tillståndet i Sverige .
    Skapat av politiker , med hjälp av journalister , förnekas av politiker med hjälp av journalister .

    • Såg på SVT text angående George Floyd att polisen höll sitt knä på nacken på den obeväpnade SVARTE Floyd. Sen var det en notis om terrordådet i Paris då en kvinna mördades, konstigt nog så fanns det inga hudfärger att rapportera.
      Men det kanske var av utrymmesbrist vad vet jag.
      SVT fy fan vilken stasipropaganda.

  9. Allt detta är våra urusla politiker skyldiga till särskilt dom som
    sitter i regeringen och som kan betraktas som rena hycklare,
    ni har mycket blod på era händer,hur kan ni sova gott?

    • Och ännu värre är de falska 🐀 🐀 till media, som döljer sanningen, och vrider sanningen till att det är svenskarna som är de kriminella.

      Politikerna som bidrar till detta förtjänar förakt, men media som bidrar till detta, förtjänar avsky. 😡

      Man ska aldrig önska någon nån olycka, men det är så så svårt i detta läge.
      AVSKYVÄRDA MÄNNISKOR!!!

    • Psykopater mår inte illa av att hs blod på händerna och sover således gott om nätterna.
      De är däremot duktiga på att låtsas ha känslor om de nu skulle behöva gråta ut i TV till exempel.

  10. Tyvärr… Pettersson har RÄTT i Sverige råder HYCKLERI ……En spade är inte spade!!!

  11. Ingen av de som deltog i debatten, har ännu blivit berikad.
    Efter ett berikande brukar man ändra ståndpunkt.

Kommentera