Behandla IS-terroristerna som nazisterna behandlades efter kriget


ISLAM. Hon uppträdde som en framgångsrik affärskvinna i Hamburg men en aktiv profil på det sociala företagsmediet LinkedIn. Men en journalist hittade en kasserad telefon med tusentals bilder från Islamiska staten, och nu rullar fallet, vilket också är relevant i den danska och svenska debatten, skriver danska tidningen Berlinske, bakom betalvägg.

Nürnbergrättegångarna var de rättegångar (13 st) som hölls strax efter andra världskriget 1945-1949 i den tyska staden Nürnberg då ledande nazister och andra tyska krigsförbrytare rannsakades och dömdes av en internationell militärdomstol. Adolf Hitler, Joseph Goebbels och Heinrich Himmler hade tidigare begått självmord och kunde därför inte ställas inför rätta. Den mest kända rättegången som ibland kallas Nürnbergprocessen, gällde 22 av de övriga kända nazisterna där bland annat Hermann Göring, Rudolf Hess, Joachim von Ribbentrop och Albert Speer fanns med. Hälften av dem (11 st) dömdes till döden. Än idag döms människor som varit aktiva nazister under kriget. Foto: TASS.

”Jag var bara hemmafru”, och ber hon om ursäkt säger kvinnorna.

”Jag var ambulansförare eller bagare”, påstår männen.

-Pettersson säger att jihadisterna visste vad de gjorde när de frivilligt åkte till Syrien och Irak, de visste vad som pågick, de hade läst koranen, det står där.

Islamisterna, visste, på samma sätt som medarbetare i koncentrationsläger, som oavsett vad de gjorde på plats, var väl medvetna om vad som pågick.

Terrorism var olagligt långt innan de första terrorlagarna trädde i kraft efter terrordåden i Sverige i början på 1970-talet, behöver inte förbjudas en gång till. Det är stötande att människor som har begått fruktansvärda brott går fria.

Amaltheadådet 1908 – ett politiskt bombattentat som begicks i Malmö hamn mot fartyget Amalthea under den stora hamnarbetarstrejken, och fartyget var ett logementsfartyg med brittiska strejkbrytare. Natten till den 12 juli rodde gärningsmännen ut till det fartyg som britterna var förlagda på, Amalthea, och apterade en bomb på dess skrov. I den kraftiga explosionen dödades en person, Walter Close, och 23 andra personer skadades, varav sju fick föras till sjukhus för vård av svåra bränn- och splitterskador. Attentatet utfördes av tre ungsocialister, Algot Rosberg, Anton Nilson och Alfred Stern. Attentatsmännen Anton Nilson och Algot Rosberg dömdes först till döden, vilket ändrades till livstids straffarbete; Alfred Stern dömdes till livstids straffarbete. Alla de tre dömda benådades dock 1917.

Den svenska terroristlagen tillkom efter terrorattentat vid OS i München 1972, Flygkapningen på Bulltofta, Malmö 1972 och gisslandramet på den västtyska ambassaden i Stockholm 1975. Den skärptes med anledning av terrorhändelsena i USA 2001

 • 1973 Sverige första tillfälliga terroristlag antogs av riksdagen
 • 1976 Terroristlagen permanentades och införlivades i utlänningslagen
 • 1989 Terroristbestämmelserna lyftes ur utlänningslagen och lades ihop med spaningslagen
 • 1990 Skyddslagen ger högvakten och andra militära skyddsvakter rätt att ge verkanseld mot individer som inte hörsammar skyddsvaktens order, vid skyddsobjekt som kärnkraftverk och kungliga slottet
 • 2002 Finansieringslagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet införs
 • 2003 En ny terrorlagstiftning trädde i kraft i Sverige den 1 juli, efter rambeslut från EU
 • 2006 Lag 2006:343 om Försvarsmaktens stöd till polisen vid terrorismbekämpning stiftades
 • 2010 Rekryteringslagen gör offentlig uppmaning, rekrytering respektive utbildning till terrorism straffbart från 1 december
 • 2016 Förbud mot terrorresor införs i Rekryteringslagen. Finansieringslagen skärps genom att det blir straffbart att finansiera person eller grupp som begår terroristbrott
 • 2020 Riksdagen röstade igenom en lag som förbjöd samröre med terroristorganisationer. Samtliga riksdagspartier röstade ja utom Vänsterpartiet
 • Räcker inte detta finns brottsbalken
 • Lagar finns använd dem

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Behandla IS-terroristerna som nazisterna behandlades efter kriget

 • Peter Kostin

  ”Behandla IS-terroristerna som nazisterna behandlades efter kriget”
  Men det gör vi ju. Nazister från Baltikum och Tyskland fick en fristat i Sverige efter kriget. Så några som borde ha dömts till döden fick istället leva lycklig i alla sina dagar,
  Barbro Eberman ”Hur kunde det ske?: myt och motmyt”
  ISBN 9789173315586,

  Gilla

  • Pettersson

   Det var många som kom undan i alla länder, till och med ryssarna släppte de flesta av balterna som Sverige lämnade ut.

   Jag trodde det framgick tydligt i inlägget att jag avsåg Nürnbergrättegångarna, men vill man missförstå så gör man…

   Gilla

 • Argus

  Strikt juridiskt var inte de nazistiska ledarna skyldiga. De hade inte brutit mot nazityska lagar och internationella lagar fanns inte på plats förrän 1949 och det var en direkt följd av det som hände i nazityskland. Om Roosevelt, Stalin och Churchill hade deklarerat att de nazistiska bestialiteterna var ett brott mot internationell lag och mänskligheten hade de högst troligt fått världen utanför Nazityskland, Japan och Italien med sig. Nu gjorde de inte det och införde i praktiken retroaktiv lagstiftning.

  Nu tycker jag att nazisterna fick vad de förtjänade men kontrasten till de svenska politikerna är häpnadsväckande. Många anser på fullaste allvar att islamisterna ska gå fria på grund av juridiska spetsfundigheter. De till och med plockar hem dem. I vissa fall på initiativ av utländska medborgare som råkar befinna sig i landet utan vidare anknytning.

  Jag misstänker på goda grunder att dessa individer som anslut sig till IS brände sitt eventuella svenska pass och övriga ID-handlingar. Alternativt att de passerat bäst-före-datum. Då är det bara att ”göra sig dum” om de råkat ta sig fram till svensk gräns och avvisa dem med hänvisning att de inte kan identifiera sig.

  Gilla

 • Niklas R

  Varför benådades de socialistiska terroristerna redan 1917?

  Gilla

 • Fr E

  Att så inte sker bevisar bara att IS Terror är tillfullo accepterat av värdens styrande !

  Gilla

 • Kurt

  En del av de värsta nazisterna var goa gubbar jämfört med de värsta IS mördarna.

  Gilla

  • Stenbock

   Ligger mycket i dina rader Kurt !
   Utan att försvara,var Nürnberg en form av skådeprocess ! Segermakterna ville kort efter kriget ha beröm,och liksom i gamla Rom visa sin makt….
   De vekligt skyldiga till krigsförbrytelser fanns bland dem,med betydligt lägre lamella på sina axlar !

   Gilla

   • Michael Pettersson

    Det gick ju bra att köpa sig fri om man hadde något använbart i bagaget som raketforskarna t.ex.

    Gilla

   • Kretin

    Det var under Nürnbergprocessen som pappersbrännandet inleddes i Stockholm efter att en brittisk diplomat hade konstaterat åt svenskarna på plats att de Allierade mycket väl visste vad Sverige sysslade med.

    Gilla

  • Michael Pettersson

   Detta är faktiskt sant. Det finns de som kan lägga jobbet åt sidan när de kommer hem till familjen. Detta även om jobbet består av att sköta ett koncentrationsläger.

   Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:

  Sverige har en mycket svag regering som EJ vågar ta ställning till när terrorister är ett hot mot mänskligheten. Det har varit fallet tidigare och nu upprepas det vad det gäller IS härjningar i Syrien och delar av Irak. Ett fördömande vad det gäller statsterrorismen i Iran skulle också vara välkommet.

  Gilla

 • hllviken

  (S) visar aldrig avsky mot folkmord på kristna!

  Gillad av 1 person

  • Michael Pettersson

   Vi borde kräva att Turkiets ambassadpersonal skriver på ett erkännande att detta folkmord har inträffat. Detta för att få diplomatstatus i Sverige. Ja jag är medveten om att det är olagligt för dem att göra detta men det är deras problem inte vårt.

   Gilla

 • Stenbock

  T e r r o r i s t l a g e n !!
  När användes den i Abzurdistan i modern tid ? T.o.m. de styrande förnekar ju att terror förekommer i landet. Senast i samband med Vetlanda skedde ett sådant,där terroristen öppet förkunnade sitt budskap,med orden,”Allah Achba” !!
  Om jag förstått handläggningen efter fallet rätt,söker man nu med tidens hjälp,att sopa det hela under mattan…
  ”Den Islamske terroristen var ju sjuk” !!

  Gillad av 1 person

  • Robert

   Exakt då till och med den kastrerade polisen krystade ur sig att ”de 7 befann sig på fel plats”.
   Vissa terrordåd ska mörkas in i det sista.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: