Baltiska länder utvisar ryska diplomater

UTRIKES. De baltiska länderna, Estland, Lettland och Litauen, utvisar tillsammans fyra diplomater, rapporterar AFP. Utvisningen görs i solidaritet med Tjeckien som är inblandat i gräl med Ryssland om en dödlig explosion i Tjeckien 2014.

Bild från Bulgarien, Pinterest

Tjeckien har utvisat 18 ryska diplomater och planerar att utvisa fler. Ryssland har svarat med att utvisa 20 tjeckiska diplomater.

Rysslands Europeiska del

-Pettersson säger att Vladimir Putin och hans politik verkar inte vara så populär hos de små grannländerna, de har råkat ut för den ryska björnen förr…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Baltiska länder utvisar ryska diplomater

 1. Vladimir Putin är en stor strateg och har ett mål;.att säkra moder Rysslands teritorie mot ett framtida hotfullt muslimskt EU.
  Putin tänker aldrig acceptera framtida hot ifrån ett muslimskt EU.

  Karl XI, Napoleon,Hitler och kommunister har försökt men deras ben vitnar l den ryska myllan.

 2. Jag har upptäckt att Pettersson är russofob. Ta en tripp till Tallin och gå runt på gatorna så får du se hur esterna behandlar de ryssar som fortfarande finns kvar. Dom får ingen som helst hjälp av esterna utan får leva på att sälja tändsticksaskar med Lenin motiv och att tigga. Jag vet inte hur många euro jag la i händer, glassbyttor och glas. Balterna behandlar ryssarna på nästan samma sätt som man gjorde med judar (undantaget mord). Men eftersom du framstår som russofob så är du då pro USA och NATO? Ryssarna har dragit sig tillbaka från gränsen mot Ukraina, har USA, England och NATO gjort det? Men när man har en senil pedofil i Vita huset som hotar med kärnvapen, då ligger nog sympatierna hos ryssarna. Bombplanen stationerade i nord Norge, flyger dagligen in över ryskt luftrum. Vad har det ryska folket gjort de styrande i låtsasimperiet USA? Jag tror (min uppfattning) att om USA inte drar sig tillbaka kommer ryssarna att hjälpa Iran med att ta fram en a-bomb. Resten är som man säger när man kommer till slutet på en saga, så levde alla lyckliga i himlen för där fanns inte längre någon jord

  • Du har många fel. Jag har varit i Tallin flera gånger, jag har inget emot ryssar, det borde du veta som följt bloggen ett tag.

   USA, England och Nato kan inte dra sig tillbaks från Ukraina för de har inga trupper där.

   Inga av USA:s bombplan flyger dagligen in över Ryssland av den enkla anledningen att de skulle bli nedskjutna då.

   Det ryska folket har inte gjort USA något, men Putin har fört en dålig politik. Ryssland samarbetade med Nato och övade med Sverige till 2008 men det tog slut med kriget i Georgien.

   USA och Kina är världens enda riktiga stormakter idag och det har nog Putin svårt att acceptera.

   Rysslands grannländer är med eller vill vara med i Nato av en anledning. De har erfarenhet av Sovjet-Ryssland.

   • Det är möjligt att Kina är stormakt men USA och Ryssland är supermakter. Sedan har jag en stark känsla av att det kanske står bättre till med Rysslands bärraketer än de amerikanska om man ska dra paralleller med rymdprogrammet.

    Ryssland: 6257 kärnvapen
    USA: 5550 kärnvapen
    Kina: 350 kärnvapen
    Frankrike: 290 kärnvapen
    Storbritannien: 195 kärnvapen
    Pakistan: 165 kärnvapen
    Indien: 160 kärnvapen
    Israel: 90 kärnvapen
    Nordkorea: 40 kärnvapen

   • Sovjetunionen var en supermakt. Ryssland är det inte och knappast Kina ännu.

    Supermakt är en stat med möjligheten att påverka världshändelser och manifestera sin makt i stor skala. I moderna termer kan detta syfta på en stat med stark ekonomi, stor befolkning, militär övermakt med starkt flygvapen och en stark flotta, satellitövervakningssystem och stor arsenal av massförstörelsevapen.

  • Har Estland avskaffat socialbidtaget ?
   Inga stora pengar men nog kan man överleva.
   Om du kan ryska så upptäcker du snart att de som tigger inte pratar ryska men rumänska.

  • När läget var det omvända och Sovjet härskade över Estland. Ryssarna fick de bästa bostäderna, de bästa jobben och de högsta lönerna. Nu när läget är så att esterna bestämmer i sitt eget hem hemland, då gnäller ryssarna om diskriminering. Vilka hycklare. Min sambo är född och delvis uppvuxen i Tapa i Estland, så hon vet hur det var. Ta reda på fakta nästa gång.

 3. Estlands, Lettlands och Litauens har inga illusioner om Ryssland. Det var deras lycka att de snabbt kom med i NATO, annars hade de nu varit en del av Putins Ryska imperium.

  • Är du en idiot? Ni får gärna behålla de fattiga baltiska länder för er själva att försörja. Varför tror du Ryssland skulle behöva dem?
   Tjatade och gnällde när Ryssland utförde motsanktioner och slutade ge dem möjligheter att sälja sina varor samt tog bort tranzit via länderna.
   Så behöll skiten och försörj dem själva…
   Gud vad lyckliga vi blev när Sovjetunionen föll…Så började vi leva bättre i Ryssland när man blir av med en massa republiker att försörja istället för att tänka på egen befolkning.

   • Estland, Lettland och Litauen hör till de främsta vinnarna efter Sovjetunionens sönderfall. Som varje besökare kan omvittna har de baltiska ländernas levnadsstandard höjts enormt och inte ens de rysktalande vill tillhöra eller tillbaka till den rysk/sovjetiska tiden. Frånsett några gamlingar.

Kommentera