Ryssland drar tillbaka sina trupper

UTRIKES. Ryssland beordrar sina trupper att börja dra sig tillbaka från den ukrainska gränsen, rapporterar Reuters.

Ryska trupper

Försvarsminister Sergej Sjojgu säger att de ”inspektioner” som trupperna genomfört är avslutade och att de därför kan återvända till sina baser.

Den ryska mobiliseringen i närheten av Ukraina har lett till ökade spänningar mellan Ryssland och Ukraina, samt de länder som står på Ukrainas sida i konflikten.

Det framgår inte av Sjojgus uttalande om återvändandet gäller alla soldater som varit del av den senaste tidens mobilisering.

-Pettersson hoppas det lugnar ned sig i området. Det tjänar alla på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryssland drar tillbaka sina trupper

 1. President Putin sade i sitt årliga tal till federala församlingen i Moskva att de kommer att försvara sig mot utländsk aggression, det betyder att Sverige, via Statstelevisionen, ligger illa till när de skyller allt som inte passar vänsterdrevet i världen på Ryssland. Men å andra sidan så tror jag att det skulle vara en frisk injektion för de svenska känslomänniskorna.

 2. Så var uppvisningen över för den här gången, Putin ville bara se vad reaktionerna skulle bli och bidar sin tid.

  Jag vet inte när, men är övertygad om att en gång blir Ryssland och USA en sida mot Kina när de börjar sin marsch mot världsherravälde.

 3. som sagt, Putin är en Gammal KGB General. Alla som älskar Putin som krigar med sina grannänder och skickar sina landsmän i döden med strålning och med förbjudna gaser som även Ryssland skrivet på räcker upp sin för föreställningen Putin, Navailjy är en 100 % rasist och om han låst in för de så hade jag hållt med mördarfreakshowen Putin om de.

 4. Pettersson, gå in på internet: ”rt.com” och titta på videos om ryska manövern vid ukrainska gränsen. Tveksamt om NATO:s styrkor kan mäta sig med dessa ryska förband i slagkraft – till lands, i luften och till sjöss.

  • Varför ska jag titta på ryssarnas slagkraft? Den har jag aldrig tvivlat på…i förrgår skrev jag.

   … militärt har Putin troligen inga problem men ekonomiskt…

   Ryssland har en enorm fördel vid ett eventuellt krig (utan kärnvapen). Det är ett land, en ledning och relativt väl övade.

   Natos styrkor är tillräckligt stora men utspridda på många länder, dåligt samövade och tveksamt om exempelvis Turkiet går med i ett krig mot Ryssland.

   • Kolla en gång till vad gäller rysk ekonomi. Det brukar sägas att rysk ekonomi har storleken som Texas. Men nu fungerar inte Rysk ekonomi som den västerländska. I västländerna, så rundkörs ekonomiska system enormt och ”blåser upp” ekonomierna.
    Dessutom producerar Ryssland massor av produkter med högre kvalitét till avsevärt lägre priser än i väst. Ryssland behöver ingen handel med väst, däremot tvärtom. Tillsammans med Kina och Indien bildar Ryssland en mycket viktigare ekonomisk gemenskap än Västerländerna tillsamman. Dessutom har Sydafrika och Brasilien genom BRICS anslutit sig.

   • Varför tror du det hjälper för mig att titta på rysk ekonomi en gång till? Vet du hur många gånger jag tittat eller hur insatt jag är?

    Ryssland överlever säkert utan handel med väst men frågan är om alla ryssar gör det.

    Brics-länderna är stora men de har en bra bit kvar till västländernas ekonomiska nivå.

Kommentera