Lite repriser i eländet


GOTT & BLANDAT. Sandor påminde mig om en gammal historia vi haft på bloggen tidigare och jag tänkte att ni också behövde ha lite kul. Det är förresten intressant att föremålen ändrar sig över tid så vi slipper dra historier om Bellman och norrmän i evigheter.

Steget Efter

Det var två negrer i Malmö som var arbetslösa och hade det lite dåligt ställt med ekonomin.

En dag så såg den ene av dom att Sjöbo marknad pågick. Han fick då den lysande iden att han och hans kompis skulle sätta igång och göra en massa negerbollar och åka till Sjöbo och sätta upp ett stånd och sälja dessa. Det måste ju bara bli en lysande affär av detta när två negrer säljer negerbollar.

Sagt och gjort, efter att ha tillverkat en massa negerbollar så paketerades dessa i kartonger och en liten lätt lastbil hyrdes och man for iväg mot Sjöbo.

Men när man närmade sig Sjöbo så körde man fel och kom in på krokiga småvägar och i en skarp kurva så körde men av vägen och brakade genom ett staket rätt in i en villaträdgård där hela ekipaget välte. Negerbollarna var spridda över hela gräsmattan och dom två negrerna kröp blodiga och jämrande ut ur hytten.

Nu visade sig att i just denna villa så bodde Sven – Olle och han satt på verandan och drack kaffe och fick ju åse hela händelsen varpå han snabbt sprang ut på gräset och började trampa sönder så många negerbollar han kunde.

Rätt vad det var så kom hans dräng springande runt knuten eftersom han hört smällen då bilen brakade genom staketet. Förfärad så ropade han , ”Sven – Olle, Sven – Olle vad gör du, vad är det som har hänt”?

Sven – Olle ropar då till drängen, ”Stå inte där och stirra, kom hit och hjälp till att trampa sönder så många som möjligt. Ser du inte att två redan är kläckta”?

***

År 2013 dömdes en 17-åring till att betala dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor för hets mot folkgrupp, ringa brott. Ålagaren Sebastian Nilhammer menar att pojken passerat gränsen för vad som anses vara ett brott och att han uttryckt ”missaktning mot somalier” och att formuleringen är ”förlöjligande”.

-Pettersson undrar då om det var slut med Norgehistorier som vi dragit sedan urminnes tider och ingen blivit kränkt?…och mina vänner ta det lugnt med zigenarehistorier, det går inte att dra alla över en kam, det är faktiskt bara 98 % som stjäl!

En 17-åringen från Vaggeryd dömdes för att han på sin Facebooksida lagt ut ett skämt: ”Hur dödar man 50 flugor i en smäll? – Slå en somalie i ansiktet med en spade.”

Var gränsen går…Skämt om olika folkgrupper har alltid förekommit, en del kul andra ytterst smaklösa…,hela vår justitieminister Morgan Johansson (S) är ju ett litet skämt. Jag hörde att när Morgan är förbannad så slår han näven i golvet för han når inte upp till bordet.

 • Hur många negrer går det in i en folkvagn?  Släng in en bulle får du se…
 • Vad händer om en jude med stånd går in i väggen? Han bryter näsan…
 • Vad får man om man korsar en neger och en zigenare? Världens lataste tjuv…
 • Varför ska man inte köra på en polack med cykel? Det är troligen din cykel…
 • Tio araber åker buss, vem kör? Kriminalvården…
 • ”Jag får hela tiden sms om min kamphund som förra helgen bet ihjäl fyra somalier, tre pakistanare och fyra 4 turkar. För sista gången: ”DEN ÄR INTE TILL SALU”.
 • Två invandrare möts på gatan. Det har hänt något förfärligt – jag har fått Hiv. Det är väl ingenting – jag har fått jobb…
 • Muhammed till läkaren: ”Varje gång jag har sex med svensk tjej får jag ont i ögnen” Ja, säger läkaren, du är nog känslig mot pepparspray.

Det vara bara några, alla är gamla och förekommer i olika varianter. Det dras historier om norrmän och svenskar, blondiner och negrer. Utan skämt vore världen betydligt tråkigare och att kalla det hets mot folkgrupp verkar löjligt…fyll gärna på med fler historier bland kommentarerna.

Kopparbergs marknad

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Lite repriser i eländet

 • peter

  hej Stefan Löfven här, att ja behöver tamponger i öronen betyder inte att mina hjärna läcker ut, ps ja saknar hjärna så jag hjärntrusten kämpar hårt för att förklara mina röda läckor, att mina ögonbryn är gråa och mitt rundkammade hår färgas brunt har inget med längden på mina näshår eller öronhår att göra, ps att ja är steril hänger inte ihopa med att Annie stämt mig för underhåll av hennes två unga flickor har inget med mig att göra, det är en rasse zlump

  Gilla

 • Rädd

  Finns det några roliga historier om ungrare?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Ja, man får vara försiktig med vad man skriver.

  En kompis blev avstängd för att han skrev att lasermannen inte kunde dömas till samhällstjänst, för det har han ju redan gjort!

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  Förr i tiden, när Klu klucks klan härjade i Alabama så sägs det ju att polisen mörkade deras brott! Ibland gick det lite för långt.

  En färgad hittades död, knivhuggen 16 gånger och polisen skrev i rapporten: -det var det värsta självmord vi hade sett!

  En annan färgad hittades inlindad i kätting på botten av en sjö och polisen skrev i sin rapport: -negern hade stulit mer kätting än han orkade simma med!

  Gillad av 2 personer

 • Robert

  Två negrer funderar på hur man kan få enkla pengar.
  Den förste satte sig utanför affären med en skylt där det stod : hjälp mig att köpa mat till mina 5 barn:.
  Efter en dag fick han ihop 567 kronor.
  Dag 2 satte sig neger 2 med en skylt och han fick ihop
  46258 kronor. Arg som fan frågade neger 1 vad skrev du på skylten???
  HJÄLP MIG. JAG VILL HEM.

  Gillad av 2 personer

 • Sven

  ICA:s huvudkontor återkallade från affärerna samtliga kartonger med negerbollar p.g.a. att negerbollarna får inte längre kallas för negerbollar.

  Antingen får de heta afrikanska chokladbollar eller så Kongokulor.

  Gilla

 • grebom5

  Den om Sjöbo marknad gav mig dagens bästa skratt.

  Den tid jag reste på Norge, så pågick en tävling i Sverige om den bästa Norgehistorien så jag passade på att fråga mötesdeltagarna då vår Norska generalagent hade samlat deltagare från hela Norge.

  Kan ni berätta era bästa Sverigehistorier för mig, så gör jag om dem till Norgehistorier och sänder in dem som tävlingsbidrag.
  Många historier fick jag och vi skrattade alla gott åt deras svenskhistorier, vilket vi kan göra eftersom vi är naboländer.

  Ingen skulle ens komma på tanken att bli kränkt eller förnedrad, som så många andra mer främmande arter blir om vi råkar skoja lite om deras sätt att uppträda.

  Gillad av 1 person

 • Yngve

  Två män möts på bensinstationen.
  Den ene säger.
  -Vad har hänt med Din bil, den är ju alldeles bucklig i fronten?
  -Jag körde på en neger!
  -Jamen grillen är ju full med kvistar och mossa!
  -Ja, fanskapet sprang ju in i skogen!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ha ha , fast i jämfört med sossar, miljöfascister och pedofilpartister så är Bellman och Norrmän så tråkiga att man kan börja gråta. Tyvärr för landet så är dårarna i politiken på riktigt och innebär slutet för den svenska civilisationen.

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Fy fan så bra, den gjorde min da !!

  Stort tack Sandor.

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: