Digitalt klimatmöte


KLIMAT. För en tid sedan läste vi om att USA bjudit in 40 viktiga länder till ett digitalt klimatmöte. Danmark och Norge var inbjudna dock ej Sverige. Idag börjar mötet och på något vis har klimat och miljöminister Per Bolund (MP) lyckats snacka sig in, om Sverige nu inte lovat att betala en massa pengar.

Illustration av svälten i Norrland ur tidningen Fäderneslandet, 1867. En moder ligger döende medan sonen äter på en känga och en man täljer bark från trädet utanför. Wikipedia

-Pettersson undrar om världens ledare kommer att diskutera kylan i Frankrike, som potentiellt är den största lantbrukskatastrofen det här århundradet. Kyla och frost bedöms ha påverkat omkring 80 procent av de franska skördarna vilket kommer att tynga försäljningen med två miljarder euro i år, enligt The Guardian. .

Även andra fruktodlingar är påverkade av frosten men vinförlusterna ses som allvarligare då vinet är Frankrikes största exportvara.

Klimatet går i vågor men trenden sedan den senaste istiden som inleddes för c:a 100.000 år sedan och slutade för runt 12.000 år sen är att det blir lite varmare, därför smälter glaciärerna. Alternativet är bra mycket värre.

Det verkar som om klimataktivisterna vill tillbaka till den tid då det var något kallare än nu, mitten på 1800-talet verkas ses som ett idealiskt klimat. Det verkar bortglömt att mängder med människor dog av hungersnöd på grund av att skördarna slog fel då.

Missväxtåren 1867–1869, var den senaste svåra missväxten i Europa. Den dåliga skörden ledde till katastrofala följder. Hungersnöden var en starkt bidragande orsak till att emigrationen från Europa till Nordamerika ökade dramatiskt under dessa år.

1867 var våren extremt kall och sommaren dröjde. Flera vittnesmål finns om hur vintern vägrade släppa greppet:

 • den 22 maj kl 11.30 på dagen var det 1 grad kallt med vinden från nordost. Stickbuskarna stå ännu stångraka på träsket och snödjupet är 1 1/2 aln.
 • den 25 maj: Kall blåst och aldrig töat, alldeles fullt snöföre, snödjup 1 1/4 aln. Den 24 maj körde vi på landfast is och ingen stickbuske var löstinad.
 • den 1 juni: Kört isen med gott slädföre.
 • den 17 juni blev träsket (sjön) rent från is och på aftonen blev det stark storm och mycket regn.
 • den 19 juni: Släppt ut korna. Snö i skogen, icke löv, icke blåbärsblad och intet gräs.

– Anteckningar ur väggalmanackor funna hos Burträskbon Zakarias Wallmark

Themsen i södra England låg frusen. Målningen från år 1677.

Hundratals dör i värme men tyst om att 20 gånger fler dör av kyla…

En gigantiskt stor hälsostudie, publicerad i The Lancet, visar att det dör 20 gånger fler människor i världen på grund av kyla än på grund av värme. Studien omfattar drygt 74 miljoner dödsfall (!), och förvånande nog är det inte extremvädren som är de värsta dödarna utan det är den moderata kylan. Som framgår av de ljusblå staplarna ovan så är det den moderata kylan som är värst, mycket mer än de rosa och röda som står för värme av olika intensitet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Digitalt klimatmöte

 • Rädd

  Varför är så många vetenskapsmän oroliga för klimatuppvärmning?

  Gilla

 • Håkan Dahlberg

  https://www.nyatider.nu/rekordstora-is-och-snomassor-kold-och-snorekord-satts-over-hela-varlden/

  Tur för mötesdeltagarna att mötet är digitalt, i annat fall hade risken varit stor att de skulle ha blivit mer insnöade än de redan är.

  Gilla

 • ThePeter

  Kan nån vänlig själ be ministern att hålla käften på detta möte, och inte lova att hans belastade land skall gå i täten för nåra idiotiska oprövade hitte-på-projekt igen. Vi orkar inte mer.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Antarktis havsis utbredning är på klar uppgång. Vilket har noterats de senaste åren, jämfört med 2017.

  Runt Antarktis växer varje vinter en stor havsis till, som till ytan blir större än den vid Arktis. Det betyder en utbredning av cirka 18.5 miljoner kvadratkilometer is. Vilken uppmäts i slutet, av södra halvklotets vinterperiod, som inträffar i september.

  Antarktis är en isolerad kontinent, täckt av en upp till 4.5 kilometer tjock inlandsis. Inlandsisen innehåller omkring 90 procent av all världens is och cirka 75 procent av jordens sötvattenreserver.

  Efter att i år, nått sin säsongsbetonade minimiutvidgning den 21 februari. Klättrade Antarktis havsisutvidgning snabbt och passerade den långsiktiga genomsnittliga dagliga omfattningen den 1 mars. Tillväxttakten var mycket snabb, mellan 25 februari och 8 mars, då expanderade den med över en miljon kvadratkilometer under 12-dagarsperioden.

  Detta är den snabbaste expansionen under det fyra decennier långa rekordet för havsisens utökning, för den här tiden på året, och orsakades av en snabb åter frysning av västra Amundsenhavet och östra Rosshavet.

  Här en interaktiv karta över havsisens utvecklingen runt Antarktis. Går tillbaks till 1979. Du kan jämföra och lägga in olika år själv. Klicka bara in på blå ruta, ”Antartic”. Så kan du se och jämföra..

  https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

  Även SMHI konstaterar denna trend och utveckling, i en artikel nu under april 2021.

  https://www.smhi.se/kunskapsbanken/oceanografi/is-till-havs/skillnader-mellan-havsisen-i-arktis-och-antarktis-1.33172

  Gilla

 • grebom5

  Enda felet med klimatet är att det är uttjatat.

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Den globalistiska agendan går ut på avfolka delar av jordens växande befolkning. Det pågående kriget mot vanligt folk, har tvingat många småföretagare i konkurs vanligt folk tvingas lämna sina hem och blir hemlösa. Lägg även till effekten av att matpriserna kommer att stiga pga. kylan i vår del av världen. Länder med egen spannmålsförsörjning kommer att klara sig lindrigare undan än länder som anammat tron på att den globala spannmålsproduktionen skall räcka till hela världen.

  Gilla

 • Oljeborr

  År 1867 var det is på insjöarna, på midsommarafton körde man häst och släde på sjöarna i norra Norden.
  Finland var illa ute 150.000 personer svalt ihjäl.
  Sveriges södra del hade torka och brännande sol i tre månader år 1868. Ca 27000 löst folk och backstugusittare svalt ihjäl.
  Spannmål fanns men liberalismen höll på att slå igenom och överheten trodde att folk skulle bli lata om de fick gratis hjälp. Därför fick man låna till mat, de som inga pengar hade fick svälta.

  Gilla

 • yup

  Per Bolån fick komma med på nåder eftersom den vanliga gycklargruppen hade fått förhinder.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Om Per Dumlund ska delta så har säkert Sveriges skattebetalare fått punga ut med en rundhänt tilltagen summa pengar.

  Gillad av 2 personer

 • Nils Dacke

  Löfven har lovat ytterligare mer pengar till feministiska toaletter i u-länder.

  Gillad av 2 personer

 • Nisse

  Att Stefan Löven inte är inbjuden det kan man förstå han ljög så mycket sist han var i USA…

  Gillad av 2 personer

 • kurt

  Denna fanatiskm är snart ifatt den religiösa. Kris katastrof nödlägen avlöser varann. En sån som Rockstöm m fl berikar sig och tjänar pengar på alla som de lura och skrämma upp.

  Gilla

 • Anderssonskan

  Det börjar märkas på reaktionerna utomlands att det uppmärksammas vilja tomtar som styr Sverige.
  Inte rumsrena och välkomna någonstans.
  Om de inte har en långtradare full med Svenska skattepengar attvspenderanpå tokigheter .

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: