Putins tal till nationen

UTRIKES. Ryssland kommer att slå tillbaka hårt mot varje ”utländsk provokation”, sa president Vladimir Putin i sitt årliga tal som varade i 78 minuter, till nationen under onsdagen. Putin beklagade sig även över ”ovänligt” beteende från omvärlden.

Rysslands militära upptrappning vid Ukrainas gräns nämndes inte med ett ord, men Putin varnade andra länder för att överträda Rysslands ”röda linjer”, och att Moskva bestämmer var dessa röda linjer går i varje enskilt fall.

Putin pratade även om Rysslands hantering av coronapandemin och det snabba framtagandet av egna vaccin. Putin erkände att pandemin har påverkat demografin i landet och lovade incitament för att få upp födslotalen och den allmänna hälsan.

Putin talade en hel del om modernisering av kärnvapenarsenalen, och att alla traditionella strategiska vapen, interkontinentala ballistiska missiler, tunga bombplan och ubåtar, och betonade att alla offensiva och defensiva system kan utföra strategiska uppgifter, oavsett deras beväpning.

Putin nämnde inget om sin fängslade motståndare Aleksej Navalnyj.

Sputnik News…

President Vladimir Putin nämnde också tigern Shere Khan och sjakalen Tabaqui – karaktärer från Rudyard Kiplings klassiska roman ”Djungelboken” – Petterson undrar vem som är Ryssland i den liknelsen…

Vem menar Putin är Ryssland? Tigern eller sjakalen?
Rysslands Europeiska del med grannarna från norr. Norge, Finland, Estland, Lettland, Belarus, Litauen, Polen, Ukraina, Georgien och Azerbaijan. Jag tror att Putin är orolig för att ryssarna ska påverkas för mycket och vilja bli mer som Europa, då kan han knappast sitta kvar. Dessutom är nog alla dessa länder utom Belarus mer oroliga för Putin än tvärtom. Fick jag bestämma skulle Ryssland bli en del av Europas gemenskap (ej EU) och att vi slog oss samman mot islam.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Putins tal till nationen

 1. Pakter / Förberedelser samt påfrestelser. Allt man ser är andra som team upp med alla förutom Ryssland, Må tro att han är hemsk. Även bara Reko att säga ifrån låt oss vara, Vi kan också slåss* Skulle försöka sluta gå emot och kanske låta Ryssland vara med Nato som alla andra verkar. Istället puttar vi dem längre bort och förvärrar annars.

 2. ”Norge, Estland, Lettland, Belarus, Litauen, Polen, Ukraina, Georgien och Azerbaijan.” finns vapen riktade mot Ryssland. England och USA sänder krigsfartyg till Svarta havet. Så vem ska vara rädd för vem? Pettersson gjorde du lumpen under åren då Fi endast kom från ett håll, nämligen från öster? Va skulle Putin tjäna på att starta krig mot Ukraina? Möjligen om Ukraina börjar slakta ryssar i Donbass och Krim. Nä, det blir USA som kommer att starta krig genom att göra en ”Tonkinbukt”. För USAs ledning består av skitstövlar och folket en samling ”vi är världsbäst” idioter. Men det är klart, om den senila pedofilen Biden får som han vill så ska man använda atomvapen mot Ryssland och då löser vi klimatförändringarna ganska fort, för då kommer det inte att finnas någon jord kvar

  • Det är svårt att veta vad Putin skulle tjäna på att anfalla Ukraina, just nu har han startat stora militärövningar på Krim. USA har inte sänt några fartyg till Svarta havet och har inga där, men de har några ligger utanför Kreta i Medelhavet, men de måste göra upp med turkarna i god tid för att passera in till Svarta havet. Britterna ska sända två i maj.

   Vad skulle de små grannländerna tjäna på att starta krig mot Ryssland? De har gått med i Nato för att Putin hotar dem och inte tvekar att bryta mot internationella avtal som Georgien 2008 och Ukraina 2014.

   Putins uppträdande kommer att bli dyrt för ryska folket, militärt kan han vinna kortsiktigt men ekonomiskt är det en katastrof för ryssarna.

 3. Ungefär som Sverige då, vi kommer också att slå hårt mot utländsk provokation.
  För övrigt hoppas jag att Ryssland småningom om blir en del av vårt EU.

  • Det är inte vårt EU, inte alls som det lovades, EU är
   en veritabel kollos som kostar enorma skattepengar
   som är fylld med överbetalda tjänsterumpor och som
   tror att dom ska styra Alla Nationalstater byråkraters vis!

   • Och avdankade politikers semester hem.Vem fan vill gå o rösta i ett EU väl?

 4. Han menar säkert att Tigern är Ryssland, men då ska han kanske ha klart för sig att schakalen brukar anfalla i grupp.

 5. Putin är en ny Stalin det har inte förändrats ett dugg sen 30-talet i Ryssland.
  För då avrättade NKVD ca 300 personer om DAGEN med nack skott
  DET är för mig så främmande hur någon kan tänka sig att rösta på dessa
  VIDRIGA KOMMUNISTER stackars männiiskor som växer upp i RYSSLAND för att inte tala om alla man skickade till arbetsläger i sibirien
  nä jag kan inte säga annat att arma människor som bor i dessa stater det är
  brott mot mänskligheten Nazisterna Hängde man efer Kriget det borde man
  Göra med PUTIN och HANS ANHANG

 6. Pettersson är underdånig utrikesminister Anne Linde som befallit alla undersåtar att använda namnet ”Belarus” istf ”Vitryssland”.

  • Ann Linde är duktig. Det är hon som ritat kartan ovan där det står BELARUS.

   Linde har troligen också bestämt att belarusierna uttryckt att andra länder (med latinskt alfabet) bör kalla landet Belarus för att inte förväxlas med den store grannen.

   • I DN igår frossade man i rysslandshat. På ledarsidan jämfördes oppositionsledaren Navalny med Nelson Mandela i Sydafrika (Navalny har dock uttalat sig nedlåtande om icke-vita personer, t.ex.de från Kaukasus); inne i tidningen två helsidor med krav från en människorättsorganisation att Syriens president skulle ställas inför svensk domstol, då FN inte kan straffa honom pga veto från Kina och Ryssland, som också hjälpt syriska regimen i dess kamp mot IS ; ytterligare en artikel från DN:s Moskvareporter, som skrev att Putin ”plågar livet ur sin motståndare” ;i ett annat ledarklipp i DN samma dag krävde man att EU skulle hjälpa Tjeckien mot ”Putins dödspatruller”, vilka påstods ligga bakom en sprängning av ett ammunitionsförråd för sju (7) år sedan.
    Däremot ingenting om de planer att mörda Belarus´ president och hans barn, vilka häromdagen avslöjades och vilka även diskuterats vid videosamtal mellan president Putin och hans USA-kollega Joe Biden, där den senare förnekade inblandning från USA:s sida i attentatet, som planerats äga rum i början på maj i år.

  • Då kommer jag att kalla det för Vitryssland .
   Sossarna bestämmer inte vad vi ska kalla saker o ting!

Kommentera