Domen mot Derek Chauvin klar – skyldig för dråp av George Floyd

UTRIKES. Juryn i rättegången mot expolisen Derek Chauvin, som har åtalats för att ha orsakat George Floyds död har meddelat domen. President Joe Biden har visat enormt dåligt omdöme och uttalat sig om att bevisen mot Chauvin är överväldigande, och att han hoppas på en fällande dom.

Foto av Life Matters Pexels.com
Derek Chauvin

Polisen Derek Chauvin döms av en enig jury – skyldig på tre åtalspunkter till dråp. Straffet meddelas om 8 veckor. Domen går att överklaga.

George Floyd Foto: Privat

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 thoughts on “Domen mot Derek Chauvin klar – skyldig för dråp av George Floyd

 1. Polisen borde ha fått medalj för att han grep denne grovt kriminelle knarkare! som bl a tidigare hade hotat en gravid kvinna med pistol mot hennes mage! USA är t o m sjukare än ”sverige” i vissa avseenden! Polisen borde istället tillsammans med sina kolleger kanske ha burit in aset liggande i en bil. Då hade ingen kunnat fällt honom
  Men det ingick nog inte i agendan!?

 2. Lyssnade på P4 kl13-13,45 tog dom upp detta och det var så vinklat att jag höll på köra av vägen 15 minuter för något som hänt i USA lägg 15 minuter på Kvinnomorden i Sverige i stället

 3. President Biden borde skämmas för sitt uttalande. Det finns ju domstolar för just detta ändamål.

  • Domen kommer säkert att överklagas. Floyd var ingen ’duvunge’ utan en kriminell typ som egentligen borde sitta i fängelse. Hans storlek och ’record’ talade definitivt för att han måste hållas under stark kontroll. Att han var svart har inget ned detta att göra – men tyvärr var utslaget i rättegången politiskt – inget annat. Att de svarta gör sig själva till offer är tragiskt – speciellt i ett land som USA som är ’möjligheternas land’.
   Chauvin kan troligen få ett kort straff även om det ’på pappret’ skulle bli strängt även efter ett överklagande.
   Detta är något som definitivt kommer att öka motsättningarna mellan vita och svarta i USA och starkt arbeta emot allt de svarta tror är möjligt. Men det kommer att ske ’i det tysta’. Det går aldrig att lagstifta bort motsättningar – det kommer de svarta att få klart för sig. Inte ens de rika och framgångsrika tycker att detta är bra för de svarta – de vet mycket väl att hålla sig på ’armlängds avstånd’ från troublemakers som Floyd och hans likar.

 4. Hur många liv har (f d) konstapel Chauvin räddat? Kan också vara relevant fråga o tanke.

  Floyds tragsika öde och Shauvins har omformats av media o av identitespolitiker till en ursäkt för mobbmens utbredning. Gagnar det svarta i USA eller utvecklingen i stort? No way.

 5. Om inte de svarta får som de vill, slår de sönder och plundrar, även svartas butiker.

 6. En riktig rättsskandal. Han var dömd på förhand. Med en lynchmob utanför rättssalen och en president som förklarar att mannen är skyldig och måste dömas innan dom har fallit. Han hade inte en chans. Hoppas det går att överklaga domen, Så här ska det inte gå till i en rättsstat.

  • Att en president lägger sig i en domstols arbete eller ens kommenterar sker väl annars bara i en diktatur.
   Men både Biden liksom vår s.k. statsminister tror sig ju vara gudabenådade rättänkande figurer.

   • Biden är ju tok-dement så man kan inte förvänta sig att han ska ha något omdöme.
    Vi får anta att juryn, som tagit del av bevisen, grundat sitt utlag på det och inte gapandet från ”svart-makt”-extremisterna i lynchmobben och media.

  • Jurymedlemmarna vågade naturligtvis inte annat än fälla. de begriper förståss inte svårigheterna med att gripa en nedknarkad våldsman utan att skada denne.

   Domstolen underkände samtidigt den obduktion, som visat att Floyd kvävdes av sitt knark, inte av något knä. Han dog ju heller inte medan ett knä hölls mot hans hals, utan efter att han tagits till polisstationen.
   Typiskt kommunistiskt domslut m a o.

 7. Fy fan vad less man är på denne Floyd så fort
  man slår på radion så chatas det om denna Kriminella
  individ varje halvtimmma fy fan.

 8. Kongo, ja der var ett passande namn. Ett land i kaos och nästan anarki.
  Jag ogillar radering av kommentarer men i sådana här fall är jag osäker.

 9. Fortsätter pressen och obetänksamma personer förföljelsen av poliser så har vi snart inga sökanden,
  Vilka ska då upprätthålla ordningen?
  Medborgargarden, om så, kommer förskräckliga händelser att bli vardagsmat.
  Polisen måste ha samma rättigheter som gärningsmännen plus lite till eftersom de är våra representanter och har laglig rätt att utöva våld.

  Det måste inpräntas i varje här levande person att du måste följa polisens kommandon, även om du då anser det fel, en polis skall inte ödsla tid på argumentation i onödan.

  Den svenska pressen och dess vänstervridna journalister anser ju att en dagsedel är våld, men ett överfall på ung kvinna till att vara hennes fel för att hon var fel klädd på rätt plats.

 10. Att den fd polisen skulle bli fälld var ju hur enkelt som helst att förutse. Men det här kan få konsekvenser, risken finns att det blir en polis som inte ingriper, polisen sitter på leken , den som lever får se.

  • Att det var hur enkelt som helst att förutse domen håller inte jag med om. Juryn bestod av tolv personer och det hade räckt om en (1) var emot att fälla polisen så hade han friats.

   • Var det inte så att om en jurymedlem varit oense med de, nu vet jag inte om de var en ”hung jury” men om, övriga att domaren då bestämt en ny rättegång med ny jury skulle hållas?

 11. Att lyssna på CNN eller SVT är ungefär samma sak, enkelriktade
  överslätande för att få lyssnaren att tänka rätt, så vi har samma
  enfaldiga system här i Sverige med ett fåtal ägare, det bästa man
  kan göra är att sluta köpa skiten och att sluta att annonsera där,
  men det blir väl då med papperstidningar när dom inte går ihop
  ekonomiskt att skattebetalarna ska tvångmjölkas på medel för
  att hålla skiten igång precis som med SVT, det gäller att basunera
  ut socialismens / Kommunismens budskap till varje pris!

 12. I en annan tid:

  ”J’accuse…! (svenska: Jag anklagar…!) är ett berömt öppet brev som författades av Émile Zola och publicerades i den franska dagstidningen L’Aurore den 13 januari 1898.

  Zola vände sig i brevet till Frankrikes president Félix Faure och tog ställning för den judiske officeren Alfred Dreyfus som blivit dömd för högförräderi.”

  Varken Kafka eller Orwell var framtidsoptimister men ingen av dem hade kunnat ana att framtiden kom att bli inte det ena eller andra utan både och.

 13. Frågan är om poliser vågar ingripa framöver? Jag ifrågasätter inte domen som sådan, men det behövs nog väldigt lite för att en polis av idag ska hängas ut, i synnerhet om polisen är vit och förövaren av annan hudfärg.

 14. Jag är glad att jag flyttat till ett land i princip helt utan niggers (vita som svarta) som det var i Sverige för 50 år sedan. Här kan jag leva mina sista år utan risk för att denna typ av dårskap bryter ut innan jag gått hädan.

 15. Hur skall man som ljushyade polis kunna göra sin arbetsuppgift i framtiden. Risken att man blir åtalad för att ha utfört sitt jobb kommer med denna dom att bli en realitet. Ljushyade män kommer med automatik att få epitet rasist och dråpare vid ingripande, om personen är svart och missbrukare.

 16. Nästa steg väntas, efter att Maxine Waters och senare Biden yttrade sig över önskemålet att få honom fällt är det nästan säkert att domen kommer att överklagas och kanske rivas. Då blir det en ny rättegång, med en ny domare och jury.

  • Han var dömd på förhand av media mn bidens uttalande gjorde det inte bättre

   • Hur länge har USA råd att hålla sig med en senildement
    president, det kan bli kostsamt i längden, vår egen ledare
    är väl inte senil, men han vill inte vårt land väl.

 17. Vilken otur han har…. Han skulle blivit dömd av en svensk domstol. Där blir ju poliser ALDRIG dömda, oavsett vad dom gjort. Eller hur..??

  • Kårandan inom polisen både i USA och Sverige har skyddat de usla poliserna på de godas bekostnad, vilket din kommentar klart visar, förtroendet för polisen och rättssystemet urholkas och folkets respekt för polisen förstörs.
   USA har nu valt att hänga ut denne uppenbart olämplige polis till bespottning, detta är ett trendbrott som kommer förändra polisens arbete i grunden, troligen med ökad våldsamhet i USA då många människor kommer söka skydda sig själva snarare än lita på polisens skydd.
   Polisen i USA, och snart i Sverige, blir nu handlingsförlamad, många kommer lämna kåren.
   USA går från ett dåligt och rättsosäkert tillstånd till ett sämre och otryggare.

Kommentera